FIJET – 10 premii pentru ROMANIA, MANIFESTARI nr.178

= 1437

Clubul Presei de Turism – FIJET România propune Top 10 destinații din țara noastră pentru 2024. Cele 10 destinații selectate de către membrii FIJET Romania sunt Târgu Mureș, Timișoara, Grădiștea de Munte, Vânători-Neamț, Iași, Sulina, Jurilovca, Borsec, Vatra Dornei și Rimetea. Conform voturilor membrilor Clubului Rimetea, destinația numărul 1 a anului 2023, este urmată de Vatra Dornei și de Borsec.

Membrii Clubului Presei de Turism – FIJET România continuă proiectul intitulat „Destinațiile FIJET România”, ajuns la cea de-a doua ediție. Prin acesta se dorește atragerea atenției asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere al dezvoltarii turistice în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac durabil iar oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse. De aici ideea de a aduna într-un clasament zece destinații deosebite din țară, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World), și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă. Membrii FIJET România au fost la fața locului, au văzut cum arată destinațiile, au scris despre ele, le-au propus și le-au votat și acum le prezintă pe site-ul https://clubpresaturism.ro și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism.

Festivitatea de premiere a celor mai votate „Destinaţii FIJET România” este programată joi, 15 februarie, la ora 14.00, la Sala Madgearu, ROMEXPO, Pavilionul B2, în cadrul Târgului de Turism al României (TTR).

Primele trei destinații ale topului FIJET 2024 sunt descrise aici:
https://clubpresaturism.ro/destinatiile-fijet-romania-2024-locul-1-rimetea/

https://clubpresaturism.ro/destinatiile-fijet-romania-2024-locul-2-vatra-dornei/

https://clubpresaturism.ro/destinatiile-fijet-romania-2024-locul-3-borsec/


Alte propuneri susținute de jurnaliștii Clubului Presei de Turism – FIJET Romania pentru 2024 au fost Moinești (județul Bacău), Drăgășani (pentru Muzeul Viei – Vinului – județul Vâlcea), Movileni (pentru Delta Moldovei – județul Iași), Șimleu Silvaniei (județul Sălaj), Horezu (județul Vâlcea) respectiv Balotești (pentru complexul Therme – județul Ilfov).

„Este un demers jurnalistic, prin care aducem în atenţia publicului destinaţii care nouă ne-au plăcut şi pe care le-am votat. Unele dintre ele poate că nu sunt vizitate de un număr impresionant de turişti, poate că nu sunt aşa de cunoscute, poate că nu au fost intens promovate, dar sunt locuri în care merită să ajungi măcar o dată în viaţă. Chiar este interesant acest exerciţiu” – declară Ștefan Baciu, președintele Clubului Presei de Turism – FIJET România.. ”Proiectul Destinațiile FIJET România este un demers jurnalistic necesar pentru promovarea unor destinații autohtone care merită să fie descoperite de turistul român sau străin. Aș vedea clasamentul mai întâi ca pe o listă de propuneri pentru o vacanță în România, nu ca pe o ierarhie a destinațiilor autohtone în 2024”, subliniază Grig Bute, vicepreședinte al Asociației, coordonator al proiectului.

Înfiinţat în 2007, Clubul Presei de Turism – FIJET România este organizația românească afiliată la Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism / Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme (FIJET). De-a lungul celor 15 ani Clubul a atras pentru turismul românesc 6 din cele 7 ”Mere de aur” (Golden Apple), distincții internaționale apreciate drept ”Oscarul” presei internaționale de turism. Ultimul trofeu a revenit, în 2023, orașului Timișoara. Asociația profesională este formată din jurnaliști din presa scrisă, online, radio și televiziune care înțeleg nevoile și cerințele membrilor asociației și colegilor. În cele 4 zile ale Târgului de Turism al României (15-18 februarie) vă așteptăm și la standul Clubului Presei de Turism FIJET România, 20B, din Pavilionul B2.

 

Târgul de Turism al României împlinește 25 de ani de la lansarea acestei manifestări. Timp de 4 zile în pavilionul B2 din Centrul Expozițional ROMEXPO vor fi prezentate cele mai avantajoase pachete turistice pentru anul 2024. Organizatorii Târgului ne asigură că vizitatorii se vor bucura de reduceri de până la 50% la city break-uri în Barcelona, Veneția, Paris, Madrid, Londra, Milano și Florența, sau alege un pachet pentru concediul de vară, cu o reducere de până la 40%, în Turcia, Bulgaria, Grecia, Spania, Italia sau Cipru. La #TTRI2024 vor fi şi oferte pentru destinaţii exotice. Companiile au pregătit reduceri de până la 30% pentru Maldive, Thailanda, Mauritius, Seychelles, Zanzibar sau Punta Cana.  De asemenea, agențiile și tour operatorii au lansat oferte cobnsistente și pentru vacanța de 1 Mai și Paște 2024, propunând cele mai bune variante de cazare pe litoralul românesc sau în inima Carpaților.

 

Pe lângă partea expozițională și pachetele avantajoase pregătite pentru pasionații de călătorii, Târgul de Turism al României oferă și o platformă interactivă de dezbateri în care se prezintă exemple de bune practici din domeniul turismului, soluții eficiente pentru promovarea și dezvoltarea durabilă a sectorului turistic etc.

Util de știut: Programul de vizitare este între orele 10.00 şi 18.00 de joi, 15 februarie şi până sâmbătă 17 februarie. Duminică, 18 februarie, între orele 10.00 şi 16.00. Preţul unui bilet de intrare este de 20 lei/zi. Alte detalii găsiţi pe: www.targuldeturism.ro

 

MARIAN CONSTANTINESCU & TRAIAN BĂDULESCU

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, FIJET ROMANIA and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*