Echipa

= 1286

ECHIPA TRAVELLER MAGAZIN

 

Doina Constantinescu

DOINA CONSTANTINESCU – Director general al companiei Convexus 2000 Impex Srl

S-a născut la Cluj-Napoca, pe 23 februarie 1953. Absolventă a Liceului “Unirea” din Târgu Mureş, promoţia 1972. Actor până în 1978….. la Teatrul de păpuşi din Târgu Mureş cu care a realizat mai multe turnee în străinătate în ţări ca India, Pakistan, Iran, Iordania, Ungaria etc. Este licenţiată a Academiei de studii social-politice din Bucureşti, promoţia 1989.

În 1992 înfiinţează firma SC CONVEXUS 2000 Impex Srl, cu profil editorial şi de advertising, care ajunge, în anul 2000, în topul primelor 10 companii de profil din sectorul 1, întocmit de Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti, membră a CCIR. Lansează şi coordonează mai multe colecţii editoriale. Ulterior specializează editura pe presă şi cărţi de turism.

Susţine dezvoltarea economică şi profesională a societăţii prin asigurarea prezenţei editorilor companiei la manifestări naţionale şi internaţionale de turism. Una dintre cele mai importante este Târgul de business-turism International POW WOW din SUA unde, editura şi publicaţiile sale, participă ca invitat media, acreditat din 1999. Datorită calităţii profesionale a revistei TRAVELLER MAGAZIN, aceasta a fost nominalizată la Gala premiilor Presei internaţionale de travel din cadrul POW WOW (ediţia 2007).

A manageriat, de-a lungul anilor, numeroase conturi de campanii de promovare şi publicitate pentru clienţi naţionali şi internaţionali. Este membru fondator al Clubului Presei de Turism din România şi al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Editorilor de Turism (FIJET). De asemenea, alături de soţul său, scriitorul Marian Constantinescu, este cetăţean de onoare al oraşelor Baton Rouge şi Dallas (SUA).

Vorbeşte în mod curent limbile engleză, franceză, italiană şi maghiară
……………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Marian Constantinescu

Marian Constantinescu

MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef
Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.

Marian Constantinescu este autorul a 11 cărţi: “Efigii în cronica prezentului (antologie de reportaje, Editura Sport-Turism – 1989) “Ştafeta continuă” (Editura Eminescu – 1989); “Dirijorul de lebede – întâlniri cu Oleg Danovski” (Editura Muzicală – 1990), Premiul pentru literatură pe 1990 al Fundaţiei Crescent; “Paradisul de piaţă” (poeme, Editura Convexus 2000 – 1993); “Piaţa Universităţii – Cine a trişat?” (Editura Convexus – 1995); “Regina nopţilor” (Editura Convexus – 1996), “În turism e vremea lupilor tineri” (Editura Convexus – 1997), distinsă cu premiul AJTR pe 1997, “Turismul – a cincea roată la căruţă” (Editura Convexus – 2003), “În căutarea lupilor tineri – după 10 ani” (Editura Convexus – 2008) – distinsă cu premiul ANAT-2009, “Cine lasă uşile deschise în turism!”, (Editura Convexus – 2009), „De la Badea Cârțan la Blond 007” (Editura Convexus – 2021).

În 2009, 2011 si 2012  a fost distins cu premiul şi statueta TOSCAR la categoriile “Best Travel Author” si „Best Travel Partner”, de către compania internaţională Travelport. In 2012 a fost recompensat  cu premiul „Lifetime Achievement Awards” by Trend Hospitality. Din 2016 a fost desemnat ambasador al statiunii Baile Herculane. Ministerul Turismului din Grecia prin Autoritatea Nationala a Turismului Grec (GNTO) ia decernat in 2018 premiul si diploma pentru promovarea turismului din Romania si Grecia.

În septembrie 1997, Marian Constantinescu şi Editura Convexus 2000, au promovat pe piaţa presei româneşti „Ziua Turistică”, primul săptămânal profesional de turism. În asociere cu cotidianul „Ziua”, apoi în parteneriat, „Suplimentul verde” cum a fost recunoscut timp de 5 ani, s-a distribuit mai întâi în fiecare zi de joi, ulterior, full color, sâmbăta. „Am avut ambiţia de a reînoda o tradiţie. Cea începută de către italianul Luigi Cazzavillan, realizatorul primului şi cel mai durabil supliment săptămânal de călătorii din România – „Ziarul căletoriilor şi al întemplărilor de pe mare şi uscat”. El a apărut între 1884 şi 1946. „Ziua Turistică” a fost deci al doilea săptămânal de acest gen apărut în România.

Sub sloganul „Numai cine se mişcă greşeşte” publicaţia a fost o pepinieră a tinerilor jurnalişti de turism, deveniţi la rândul lor, redactor ori editori de reviste. „Ziua Turistică” a creat prin politica editorială un veritabil ferment de specialitate în zona agenţiilor de presă, a cotidianelor şi periodicelor. Multe creaţii redacţionale au devenit referinţe şi bibliografie în cărţi de specialitate scrise de prestigioase cadre didactice de la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti.

În aprilie 2004 editorul Marian Constantinescu şi compania Convexus 2000 au lansat pe piaţă „Traveller Magazin”. Revista s-a impus în scurt timp în lumea specialiştilor şi profesioniştilor din turism. În 2007 aceasta a devenit şi subiect de analiză într-o lucrare editată de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti.

Cărţile autorului şi proiectele editoriale „Ziua Turistică”, „Traveller Magazin” au fost onorate cu peste 22 de distincţii naţionale şi internaţionale printre care se numără Trofeele şi Premiile speciale ale Ministerului Turismului (1998, 2001, 2002 şi 2003), Premiile Asociaţiei Jurnaliştilor de Turism din România (AJTR), din 1997 până în 2004, premiile ANAT şi TOSCAR – „Best Travel Author” – din partea Travelport, dar şi ale altor organizaţii ca RCB, ANTREC, Romexpo etc.

Autorul este unul dintre cei mai valoroşi editori de turism din România. El a activat în Asociaţia Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR). Din 2008 este membru fondator al Clubului Presei de Turism România – FIJET Romania pe care la condus timp de 2 ani. Este membru al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Editorilor de Turism (FIJET).
…………………………………………………………………………………………………………………………….
SÎNZIANA CONSTANTINESCU – Editor Internaţional

Sinziana Constantinescu

Sinziana Constantinescu

S-a născut la Bucureşti. Absolventă a Colegiului Naţional „Aurel Vlaicu” (2001), din Bucureşti. Licenţiată a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea Bucureşti, secţia Jurnalism (2005). Studii de specialitate la Midsveden University, Suedia (2004). Absolventă şi a Facultăţii de Istorie din Universitatea Bucureşti, Secţia Istoria Artei (2009).
Autoare a două studii de specialitate: “Istoria presei de turism din România” (2005), respectiv “Producţia unei reviste. Strategii editoriale în presa specializată.” (antologie, Editura Universităţii din Bucureşti (2006).
Absolventă a cursului Ghid de turism (naţional) la THR- CG, Atestat Ministerul Turismului, nr. 1492. Din 2009 este profesor asociat al THR – CG, pentru specializările Istoria artei şi Tehnica ghidului de turism. Vorbeşte în mod curent spaniolă, engleză, franceză, italiană şi suedeză.

Din 2003 este jurnalist, la revista de turism TRAVELLER MAGAZIN. În prezent conduce Departamentul internaţional.

În paralel desfăşoară o activitate constantă de ghid naţional şi internaţional pentru o serie de instituţii şi agenţii de turism, printre care se numără Grand Circle Travel Cruises (SUA), Olimpic International, Danco Pro, Millenium, Dagecom Travel Services, C&D Partners, Prestige Tour, Dal Travel, ONT Carpaţi, Getica Turism, Romantic Travel etc. Deplasările profesioniale, atât ca ghid cât şi ca editor de turism, acoperă numeroase destinaţii începând cu România şi continuând cu Italia, Franţa, Austria, Ungaria, Slovenia, Tunisia, Spania, Portugalia, Suedia, Finlanda, Norvegia, Estonia, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Grecia, Rusia, Cehia, Polonia, Ucraina, Turcia, Chile, Peru, Bolivia, Japonia, China etc.
Distincţii: Premiul pentru cel mai bun ghid de limba spaniolă, oferit de Comisia de incoming ANAT (2004) şi Premiul de excelenţă Invitation Romania (2008).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*