ESCOFFIER la București, GASTRONOMIE nr.177

= 127

Dacă nu știați e timpul să aflați. La București funcționează de ceva vreme, sub forma unei filiale profesionale Asociația Disciples Escoffier, una dintre cele mai prestigioase organizații gastronomice la nivel internațional. Ea are scopul nobil de a contribui la crearea forțe de muncă bine instruită și calificată, formatoare de bucătari și cofetari ce vor activa la cele mai înalte standarde. Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de perfecționare a bucătarilor dar și a nevoii de personal calificat a restaurantelor din România, renumitul I.C.D.E Institut Culinaire Disciples Escoffier a demarat un pachet de formate profesionale de gătit.

Formatul din România are numeroase elemente individualizate: diploma ,, CERTIFICAT DE COMPETENCES PROFESSIONNELLES EN CUISINE FRANCAISE „ acreditată de Ministerul Educației din Franța – ce este recunoscută la nivel mondial, este pașaportul viitorilor absolvenți către marile bucătarii ale lumii; programa alcatuită de Institutul Culinar Escoffier din Franța, include practică 80%, teorie 20%,  iar materia primă cu care se lucrează de cea mai buna calitate e importată din Franța, Germania, Italia ori Grecia.

Cursurile sunt diferențiate pe nivele și… 4 eșarfe colorate diferit: Roșie (recunoaștere și acces la concursurile internaționale), Albastră (recunoaștere pe piața națională și internațională), Violet (cu valoare simbolistică pentru producătorii de vinuri și băuturi spirtoase), respectiv Verde (rezervată tuturor membrilor și susținătorilor Asociației). Asociația Disciples Escoffier reunește peste 30.000 de membri din 5 continente. Președintele Asociației de specialitate din România este antreprenorul Ștefan Oprea.

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Gastronomie, Numarul 177 and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*