Gheorghe Flutur a decis: Bucovina va acorda azil turistic, REDESCOPERA ROMANIA nr.177

= 387

Afirmația a fost făcută la standul Clubului Presei de Turism – FIJET ROMANIA -, de la Târgul de Turism de la Complexul expoziţional ROMEXPO din Bucureşti. Ea s-a rostogolit în reportaje și relatări imediat și a făcut deliciul consumatorilor de turism. La ediția din februarie (23-26), magazinul național de vacanțe a fost frecventat, după cum afirmă organizatorii, de circa 20 de mii de vizitatori.

O parte dintre aceștia, au asaltat pur și simplu standul FIJET România unde s-au organizat o serie de evenimente, o sesiune de autografe oferite pe a 11-a sa carte de jurnalistul și scriitorul de turism Marian Constantinescu, degustări și prezentări de vinuri, de ciocolată, dar și de produse gastronomice tradiționale, ultimele oferite de Cristi Tănase şi Liviu Mirea, reprezentanţi ai Fundatei, desemnată de membrii FIJET România, „Destinaţia anului 2023”.

Atractivitatea deosebită a standului a fost colorată de scurte parade ale Carminei Cotfas (Miss Universe România 2021), care a înmânat împreună cu liderii Fijet România, distincțiile primei ediții pentru cele mai frumoase destinații punctate de membrii Clubului în Top 10 destinații ale anului 2023 -, dar și de o cantitate consistentă de publicații de turism, broșuri ori pliante turistice.

La festivitate a fost prezent și ministrul turismului, Constantin Daniel Cadariu, care i-a felicitat pe ziariștii prezenți pentru inițiativa lor de promovare, făcută fără nici un suport sau implicare a ministerului pe care îl conduce. El a afirmat că instituția pe care o conduce ar putea avea mai multe realizări concrete dacă nu s-ar lovi aproape în fiecare zi de multe obstacole birocratice.

Gala a a fost onorată, alături de un public interesat de eveniment, de exponenții zonelor premiate cu diplome și plachete: vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dragoș Chitic, pentru locul 10, Stațiunea Durău; Liviu Sgârciu, istoric la Muzeul Unirii din Alba Iulia, pentru locul 9, „Țara Moților”; Sebastian Marcoci, custodele Complexului, pentru locul 7, Palatul Sturdza de la Miclăușeni; directorul Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului”, Alexandru Andrășanu, pentru locul 7, Țara Hațegului; președintele Asociației „Descoperă Jurilovca”, Paul Condrat, pentru locul 5, Gura Portiței; președinta Asociației „Descoperă Sulina”, Iulia Pascale, pentru locul 4, Sulina; Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și membru al Asociației de Mangament al Destinației Turistice Delta Dunării pentru locul 3, Delta Dunării; președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru locul 2, Bucovina; primarul comunei Fundata, Marian Florin Pâtea, pentru locul 1, Fundata.

Gheorghe Flutur, a arătat că are toate cuvintele potrivite la el, iar cu experiența câștigată la accesarea unor proiecte turistice în valoare de zeci de milioane de euro, știe să parieze numai pe caii câștigători. După Pelerin în Bucovina, un program care și-a câștigat mulți suporteri echipa vicepreședintelui s-a gândit să acorde… Azil turistic. Printre altele Flutur a subliniat cu ocazia primirii premiului: ”Sunt foarte bucuros să vorbesc despre Bucovina mea dragă, în ziua în care am semnat un proiect de 40 de milioane de euro pe cicloturism.

Este un proiect de piste de bicicletă pentru Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș, înseamnă 200 km pe Via Transilvanica, ce pleacă de Putna. Sunt convins că veți veni și dumneavoastră, iar eu în piept aici am o insignă pe care scrie ”Hai în Bucovina!”. Dar nu e numai asta! A crescut frecvența turiștilor foarte puternic pentru că am dat o tentă particulară, autentică, tradițională destinației noastre. Anul trecut am lansat mai multe proiecte unice. ”Nunta în Bucovina”, mulţi tineri au început să facă nunta tradițională în Bucovina. Apoi proiectul de suflet ”Ai verde în Bucovina”, pe muntele Rarău unde am făcut investiții mari, peste 40 kilometri de drumuri, pentru ca tinerii să vină într-un program unic să își facă vacanța acolo. Sigur, ținutul mănăstirilor cu cele 8 monumente UNESCO. Tradițiile, toate obiceiurile, au făcut din Bucovina un magnet. Nu am crezut niciodată că Marele Ștefan va lăsa acești magneți pe turism, pentru că Bucovina este atât de puternică, cu ctitorii unice ce vor atrage vizitatorii și peste sute de ani. Noi, trecătorii în funcție, nu trebuie decât să organizăm, nu este meritul nostru, este meritul înaintașilor noștri. Vă aștept să vă acord azil turistic în frumoasa Bucovină!”

Ediția de primăvară a Târgului de Turism al României a înregistrat un grad de internaționalizare de 49%, prin participarea a 151 de companii, din 10 țări: Bulgaria, Cipru, Egipt, Grecia, Israel, Moldova, Polonia, România, Turcia, Ungaria. Bulgaria, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia și Moldova au avut o participare oficială la Târgul de Turism al României (TTR) a subliniat Oana Netbai, PR Romexpo.

DOINA CONSTANTINESCU

TRAIAN BĂDULESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, Numarul 177 and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*