La Predeal: A 7-a ediție a Forumului ghizilor, MANIFESTARE nr.176

După doi ani de ”pauză forțată” Forumul ghizilor de turism se reia în aceeași regie – fondator și organizator InfoTravelRomania.ro, firmă condusă de Petre Dordea. Pe 27 ianuarie hotelul Piemonte din Predeal va găzdui dezbaterile celei de-a VII-a ediții a acestei manifestări. Ea are drept scop o mai bună informare asupra acestor activități turistice dar și crearea unui cadru cât mai armonios de exercitare a profesiei.”

Și-au anunțat prezența peste 100 de ghizi din toată țara (București, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Sighișoara, Constanța, Slatina, Ploiești etc.), care s-au arătat interesați de noile aspecte generate de HG privind clasificarea ghizilor, aprobat anul trecut de către Guvern. Deși marchează un pas important în reglementarea acestei activități importante, documentul conține încă elemente ambigue și aspecte ce nu au devenit funcționale.

Unul dintre acestea este protejarea ghizilor români de prestațiile unor ghizi neautorizați străini, care deseori aduc deservicii și promovării României. Vom prezenta de asemenea baza de date cu ghizi dezvoltată de site-ul InfoTravelRomania, care este un unicat în Romania. Oficialități ale Ministerului și al… turismului (secretarul de stat Tudorița Lungu și echipa) se vor întreține cu participanții pe această temă și vor comunica Lista Târgurilor internaționale de turism unde va fi prezentă țara noastră” – ne-a precizat Petre Dordea.

De asemenea programul conține comunicări conexe industriei turistice printre care ”O investiție vitală- Aeroportul din Brașov” (Christian Macedonschi), ”Aplicarea GDPR în turism” (Dragoș Marian Rădulescu), ”Oenoturismul, o nișă în plină ascensiune” (George Ignat), ”Iași City Tour – exemplu de bune practici” (Florin Bărhălescu), dar și lansarea cărții ”De la Badea Cârțan la Blond 007”, a scriitorului și jurnalistului de turism Marian Constantinescu. Evenimentul este susținut de Karpaten Turism și hotelul Piemonte din Predeal, Direct Aeroport și CEDES. Parteneri media: Povești de Călătorie și Traveller Magazin.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, InfoTravelRomania, Petre Dordea and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*