Copiii primesc cadouri pe vasul MS Diana, CROAZIERE nr. 175

Pentru cei care mai au zile de vacanță și se întreabă unde pot călători cu copiii, MS Diana oferă soluția perfectă pentru această toamnă: o croazieră de 4 nopți pe Dunăre, în Serbia. Armatorul vasului MS Diana, Marius Crivțonencu, a anunțat că în ultima plecare a sezonului (pachetul acoperă perioada 20 – 24 octombrie 2022, pe itinerarul Orșova – Donji Milanovac – Veliko Grădiște – Belgrad), a fost inclus un cadou pentru copiii sub 12 ani, pentru care părinții nu vor plăti, firește, nimic. Dar și adulții vor avea parte de surprize plăcute, precum discounturi și alte mici cadouri. Este vacanța ideală pentru familii, deoarece toată lumea poate găsi ceva distractiv de făcut la bord sau în excursiile de la țărm.

Practic aceasta va încheia sezonul ce a debutat pe 5 mai. El a cuprins în program circa 20 de croaziere dunărene internaționale, efectuate cu nava fluvială românească MS Diana, care se adresează în principal turiștilor români. 2022 marchează astfel o premieră pentru piața românească pentru care sunt oferite croaziere, cu durata cuprinsă între 5 și 8 zile (respectiv de 4, 6 și 7 nopți), în perioada mai – octombrie. Croazierele operate de către nava MS Diana pornesc din portul Orșova și au ca destinații porturile Veliko Grădiște – Belgrad – Novi Sad (Serbia) și Vukovar (Croația), iar tarifele sunt cuprinse între 550 și 990 de euro de persoană. Tarifele includ toate mesele, excursii cu ghizi locali, vorbitori de limba română, precum și servicii exclusiviste la bord.

 

După rezultatele economice parțiale, înregistrate până acum, armatorul Crivțonencu se arată optimist în ceea ce privește atractivitatea acestui produs turistic lansat în premieră pe piața autohtonă. El se așteaptă ca la finalul sezonului să înregistreze circa 2000 de turiști care au călătorit cu vasul MS Diana, în programe operate între Orșova și Belgrad, Novi Sad respectiv Vukovar, dar și alte locații surpriză printre care cetatea Golubac ori orașul port Donji Milanovac. ”Ne-am confruntat cu un sezon foarte dificil, obstacolele fiinde atât de natură politică, implicit economică.

Industria turismului este afectată de situația actuală din Ucraina și din Europa, în general. Dar Dunărea în splendoarea ei merită să fie oferită și turiștilor români. Prima croazieră internațională spre vest, operată din țara noastră, în special pentru turiștii români, își va diversifica și mai mult oferta din 2023, când sperăm să ajungem și în alte capitale europene precum Budapesta ori Viena. În ceea ce privește tipologia turiștilor români aș observa că ea a fost destul de atipică până acum. De obicei familiile și seniorii consumă la nivel internațional acest tip de croaziere, cei din urmă având mai mult timp și resurse adecvate. Practic am înregistrat toate categoriile de turiști, inclusiv tineri, grupuri de prieteni, evenimente susținute de corporații sau… nunți ce ni le-am dorit memorabile.

Am avut în acest an şi turişti străini, din Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia, SUA, inclusiv din ţările arabe. Am invitat la bord o serie de specialiști străini în gastronomie, cofetărie, patiserie, experți în vinuri, care ne-au ajutat să armonizăm oferta cu pachetul de croazieră, unde cred că am produs multe surprize culinare. Pentru anul următor, dorim să colaborăm mai intens, mai eficient cu agențiile de turism”, ne-a mai declarat Marius Crivțonencu, proprietarul MS Diana.

Nava este dotată cu 40 de camere, single, duble și tip apartament, care pot găzdui până la 80 de pasageri. Fiecare cameră sau apartament are câte o denumire specifică unei localități din Delta Dunării. Cabinele sunt echipate cu aer condiționat, toaletă și duș, TV satelit și prize de alimentare (220v). Restaurantul este situat la deck-ul inferior, în timp ce Lounge Bar-ul se află la cel superior, având o zonă de bar, cu fotolii, canapele de relaxare și ferestre mari care permit admirarea peisajului în timpul croazierei. În fine, dacă nu v-am convins până acum, vă invit să trăiți o experiență unică în portul Belgrad, unde se produce în fiecare seară, dar foarte intens în weekend, ”Războiul muzicii” de toate genurile, în care se luptă DJ de pe uscat cu cei de pe vasele de croazieră. Eu vă spun doar atât: ”Scapă cine poate. Vânt bun la pupă!”

Alte amănunte puteți afla la adresele: contact@croaziere-deltadunarii.ro, https://croazieredunare.ro/

Marian CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Croaziere, Numarul 175 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*