Investitorii plusează, INDUSTRIE HOTELIERA nr. 175

= 219

Brașovul începe să dea semne de nerăbdare… hotelieră. Accor îți diversifică piața de operare în alte orașe din românești iar IHG a semnat un nou contract pentru viitorul Athenee Palace – Intercontinental.

BRAȘOV: Hilton în 2023, Marriott în 2026

Venus Crown Residence Estate va deschide un hotel DoubleTree by Hilton în Brașov, ce va fi operat printr-un contract de management cu Hilton. Hotelul DoubleTree by Hilton Brașov va avea peste 150 de camere. Inaugurarea este estimată pentru vara anului 2023.

DoubleTree by Hilton Brașov, localizat în centrul Municipiului Brașov va fi cea mai înaltă clădire din oraș. Cu această nouă investiție hotelieră, Brașov va câștiga o imagine și mai bună pe piața turistică internațională. Vitalie Său, reprezentant al Venus Crown Residence Estate SRL, compania care va dezvolta acest proiect, declară: “Am cumpărat clădirea de la BCR și am angajat consultantul potrivit, pe Mircea Drăghici de la EST Hospitality pentru studiul de fezabilitate și procedura de selecție a operatorului hotelier. Suntem foarte încântați să lucrăm cu Hilton și ne angajăm să dezvoltăm un hotel care să depășească așteptările comunității locale și ale oaspeților internaționali. Vom investi în acest proiect în jur de 21 de milioane de euro.” La rândul său Mircea Drăghici, reprezentantul EST Hospitality, subliniază: ”Brașovul are o pozitie strategică în centrul țării și va atrage majoritatea conferințelor regionale în anii care vin. Odată cu deschiderea Aeroportului Internațional Ghimbav – Brașov va crește numărul de turiști, business și leisure, dar și cererea pentru servicii de calitate în hotelurile existente. Prezența unui brand atât de puternic cum este Hilton în oraș va contribui la promovarea destinației “Brașov” pe piețele internaționale”.

Tot la Brașov Compania Urban Invest a demarat un amplu program de investiții ce se va concretiza prin construirea complexului rezidenţial Urban Plaza cu 1900 de apartamente. El va încorpora și un hotel. Investitia totală, sustinuta cu un credit bancar, este estimata in prezent la 120 milioane de euro. Hotelul va avea 161 de camere, si va fi operat, pe baza unui contract de franciză, sub brandul Marriott. Alaturi de hotel este prevazuta si o caldire de birouri si un bloc cu 20 de etaje, cea mai inalta cladire rezidentiala din oras. Se estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate in anul 2026. Urban Invest este o companie deţinută în părţi egale de Ionuţ Angheluş şi soţia sa, Maria Alba Noheda Segovia.

ORBIS: România este o piață-cheie

Orbis Hotel Group – partener strategic al Accor din Europa de Sud-Est, operează deja la Galați, în urma unui acord de management, două hoteluri existente ce au trecut printr-un amplu proces de modernizare, sub doua branduri noi: Mercure Galați Centrum (66 de camere), respectiv ibis Styles Galați Dunărea (79 de camere). Ele au intrat în circuitul turistic în 2020. Ambele sunt amplasate în vecinătatea Centrului vechi al orașului și în apropierea celui mai mare port de pe Dunăre și cel de-al doilea ca mărime din România. Planul de renovare a celor doua hoteluri a inclus: modernizarea camerelor, a restaurantelor și a spațiilor publice, aduse la la standardele brandurilor Mercure și ibis Styles, precum și investiții în cele mai moderne servicii IT și digitale etc. Acordul de management a fost semnat pentru o perioada de 15 ani. Ambele hoteluri din Galaţi sunt deţinute de antreprenorul Traian Sandu, proprietarul grupului Galtour – Dunărea din Galaţi, cu activităţi în sectorul agenţiilor de turism respectiv al HoReCa.

Romania este o piață-cheie pentru Accor și partenerul său strategic în Europa de Est, Orbis Group. Aceștia intenționează să dezvolte încă 10 hoteluri și aparthoteluri, care vor aduce 1450 de camere noi pe piață până în perioada 2022-2023. Două hoteluri Mercure sunt prevăzute la Sibiu (85 de camere) și Timișoara (60), două ibis Style (Bucharest Airport cu 85 de camere și Bucharest City Center cu 152 de camere), două unități Ibis (Politehnică Bucharest -160 și Timișoara – 200), Swissôtel Bucharest (225 camere). Alte trei proiecte de aparthotel și hotel (cu un total de aproape 500 de camere) vor diversifica piața ospitalității din țara noastră.

CĂLINA pariază pe Holiday Inn

După ce, cu ani în urmă, a testat piața autohtonă cu două unității – una în vecinătatea aeroportului Internațional Henri Coandă (în prezent Viena House Hotel), cealaltă la Sinaia, la complexul de ieri și de azi ”Mara” -, IHG (InterContinental Hotels Group) una dintre cele mai valoroase companii hoteliere mondiale revine cu brandul Holiday Inn în România.

Fostul hotel Golden Tulip Times de pe bulevardul Decebal (Bucureşti) este primul care a marcat revenirea brandului Holiday Inn. Omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului Ramada Nord, a cumpărat hotelul Golden Tulip Times din București, preluând leasingul de 4,2 milioane de euro de la fostul administrator. Hotelul are circa 100 de camere și este clasificat la 4 stele. ”Am reechipat toate camerele, restaurantul și sălile de conferințe, am schimbat mobilierul, designul camerelor, echipamentele electrice și electronice. Renovarea și modernizarea au necesitat investiții de 1 milion de euro. În afara business-ului hotelier dezvoltat de compania pe care o deține De Silva Group, omul de afaceri Virgil Călina este cunoscut pentru afacerile imobiliare, importul de băuturi de dulciuri. În prezent, IHG are două hoteluri în România şi anume InterContinental (care a anunțat un nou mariaj cu hotelul Athenee Palace) și Crowne Plaza în Bucureşti.

ANGELA SIMION, ALEX BARBU & ION BADEA

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 175 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*