CONFERINTA – Sistemul depozit – garanție și stadiile implementării Directivelor Europene

= 350

Sistemul depozit – garanție și stadiile implementării Directivelor Europene în dezbatere la Pria Environment Conference în 6 aprilie 2022, de la 9,30

TRAVELLER MAGAZIN, vă recomandă, în calitate de Partener Media, să participați la   conferința online PRIA Environment 2022 organizată de PRIAevents în 6 aprilie 2022 de la ora 9,30 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu organizate în acest an.

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă, dar și întalnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, stadiul transpunerii Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.Te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, soluții pentru implementarea SGR în acest an, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislația UE în cea națională.

Partenerii principali ai evenimentului sunt TOMRA, RER Ecologic GroupARAMAsociatia OIREP, FEPRA și Green Group.

 

AGENDA

9,30 – 09.35 –  Start live videoconferință

9.35 – 12.30 – Dezbatere online despre SGR și stadiile implementării Directivelor Europene

Sistemul depozit – garanție

1 octombrie 2022 – este data la care se va da start SGR?Cum se va face campania de conștientizare în ceea ce privește colectarea selective? Cum se va promova sistemul și cine se va implica?Cum va arăta compania care va gestiona SGR? Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garanție în România? Care sunt pașii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii, dar retailerii pentru a fi implementat la începutul lunii octombrie 2022? Ce oferte vor depune companiile? Care vor fi planurile acestora și când le vor depune? PNRR – ce fonduri sunt alocate prin PNRR pentru SGR? Dar pentru alte domenii? Se vor aloca si fonduri prin AFM?

Colectarea deșeurilor și reciclarea

Cum vor fi atinse țintele anul acesta? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Care este rolul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extină a producătorului in domeniul gestionarii deșeurilor? Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată astăzi sistemul pay as you throw? Ce rol au aplicațiile și tehnologia în general pentru o mai mare transparență? Fondurile din PNRR se acordă atât autorităților cât și companiilor private pentru colectare și reciclare?

Stadiul implementării Directivelor Europene ce privesc mediul

Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului –  interdicție la nivelul UE a produselor de plastic de unică folosință ori de câte ori sunt disponibile alternative. Cum s-au aliniat companiile la reglementările ce au intrat in vigoare anul trecut? Ce pași în plus trebuie urmați în acest an?

DIRECTIVA (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj – eco-design-ul ambalajelor. Prevenirea producerii de deșeuri de ambalaje și promovarea reutilizării, a reciclării și a altor forme de valorificare a deșeurilor de ambalaje în locul eliminării finale a acestora, contribuind astfel la tranziția către o economie circulară.

Care este stadiul de implementare al acestora? Va fi nevoie să mai implementăm alte Directive în viitor?

12.30 – 13.00 – Q&A. Concluzii

Lectorii sunt:

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Alin VIȘAN – Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)

Doinița MIHAI – Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South,

TOMRA

Alice NICHITA – Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din RomaniaPreședinte, Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare

Mihaela FRĂSINEANU – Director Executiv, Asociația Oirep Ambalaje

Radu MERICĂ – Director General, RER Ecologic Group

Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Ionuț GEORGESCU – CEO, FEPRA

Reprezentanți companii retail

Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

Conferința PRIA ENVIRONMENT 2022 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în RomâniaRepublica Moldova și Bulgaria. Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei și pentru cele mai importante festivități de premiere.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Pentru detalii complete și înscriere accesați: https://priaevents.ro/pria-environment-2022-6-aprilie-2022/.

.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*