În TOP 10 cele mai primitoare țări, EVENIMENTE nr.173

România se află într-un Top al celor mai primitoare 10 țări din lume realizat de Booking.com. Anul acesta, 759.845 de proprietăți din 219 țări și teritorii au fost evaluate de Booking. În funcție de ponderea facilităților de cazare premiate în totalul proprietăților disponibile în fiecare țară, Booking a realizat, pentru prima dată, un clasament al celor mai primitoare țări, printre care se regăsește și România. În Top 10 se mai află Austria, Cehia, Polonia, Noua Zeelandă, Taiwan, Ungaria, Irlanda, Serbia și Grecia.

Booking.com are circa 17.000 de angajați în 70 de țări și oferă facilități turistice în 229 de țări și teritorii.

SISTEM DE GHIDARE – pentru nevăzători

Muzeul Național de Istorie a României a lansat, în premieră în România, un sistem de ghidare pentru nevăzători. Astfel, muzeul va fi accesibil și persoanelor cu deficiențe de vedere. Sistemul de ghidare pentru nevăzători este dotat cu marcaje tactile inteligente, ce pot fi citite cu ajutorul unui baston special, care transmite poziția curentă la o aplicație pentru telefonul mobil. În funcție de poziția geografică înregistrată de sistemul GPS al telefonului, aplicația știe unde se află utilizatorul, astfel încât pot fi transmise mesajele de orientare și de informare preînregistrate. Sistemul de ghidare tactilo-vizual a fost creat de Brother Intelleg Transilvania Srl. El a fost donat muzeului de către Lions Club Burebista – București, Lions Club for Family – Timișoara, Cluburile Lions ale Districtului 124 și firma Brother Intelleg Transilvania SRL.

3 STELE MICHELIN

MUZEUL ASTRA din Sibiu a primit 3 stele în Ghidul Michelin 2019. În ediția tipărită el a fost notat cu 3 stele. ASTRA reprezintă de ani buni un pol al gastronomiei românești. Spre exemplu, numai anul trecut au fost găzduite aici peste 200 ateliere și demonstrații culinare în avanpremiera Programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019. În 2018, muzeul a primit peste 600.000 de vizitatori.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, Numarul 173 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*