Sinaia – Eleganță de colectie, TRANSPORTURI nr. 169

A VIII-a ediție a Concursului de eleganță Sinaia, eveniment FIVA A, organizat de Retromobil Club România a reunit 35 de automobile de mare valoare, cel mai vechi fiind din 1921 (Renault Type 2 Torpedo), iar cel mai nou, din 1987. Categoriile sunt : ”Antebelice Cabriolet ”, ”Antebelice Sedan ”, ”Postbelice Sedan”, ”Postbelice Cabriolet”, ”Postbelice Coupe” și ”Fabricat în România”. Juriul a avut membri din Austria, Germania, Ungaria, Serbia, Italia și România. Concursul s-a derulat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României. În parteneriat cu Primăria Sinaia, Muzeul Național Peleș, hotelul New Montana și Casino Sinaia. Automobilele istorice au putut fi admirate pe domeniul regal Peleș.

Prima ediție istorică a acestui concurs a avut loc în 1934, tot sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, patronaj care s-a reluat din 2011. Partener de turism a fost Invitation România, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming. ”Acest concurs de eleganță, dedicat automobilelor de colecție, a devenit, din acest an, internațional. Invitation România este agentul oficial al Retromobil Club Romînia. Compania noastră a atras grupuri de turiști din circuitele colectoare de limbă engleză, germană, rusă și italiană, din țări asiatice, precum și din cadrul circuitului comun România – Bulgaria” – ne-a declarat Gheorghe Fodoreanu, liderul Invitation România. (ION BADEA)

DOUĂ NOI INTRĂRI : Ernest și Canadian

Încă două companii au început să opereze de pe Aeroportul internațional Otopeni. În ultima decadă a lunii iunie transportatorul low-cost Ernest Airlines, cu baza pe aeroportul Milano Malpensa, a introdus zboruri din București către Genova și Verona, iar din Iași către Torino-Cuneo respectiv Verona, dus-întors.. Pe ruta București – Verona sunt trei zboruri săptămânale, în zilele de luni, miercuri și vineri, iar pe ruta București – Genova două zboruri săptămânale, în zilele de luni și vineri. Pe ruta Iași – Torino-Cuneo sunt efectuate două zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și sâmbătă, iar pe ruta Iași – Verona, trei zboruri săptămânale, în zilele de luni, miercuri și sâmbătă – a declarat, în cadrul unei întâlniri cu presa de specialitate Chady El Tannir, Business Development Director.

Ernest Airlines a fost fondata în 2015 și operează zboruri regulate din 10 aeroporturi italiene către Spania, România, Albania și Ucraina. Aceasta este prima companie italiană care zboară pe aeroportul din Iași. La rândul său Air Canada a început să efectueze zboruri directe pe rutele spre/dinspre România: Montreal – București – Montreal, respectiv Toronto – București – Toronto. Oficiali ai companiei au anunțat oficial că programul curselor va fi asigurat până în luna octombrie dar că nu este exclus ca această decizie să fie modificată în funcție de evoluția business-ului. Air Canada a devenit astfel singura companie din America de Nord care zboară către România. (C.MARIAN)

CE FACEȚI CU BLUEPASS!

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, promovează programul de beneficii Bluepass, un serviciu de gratuități și reduceri pentru pasageri ce vizitează Oradea. Astfel, cu acest card se oferă gratuități de 48 de ore pe mijloacele de transport în comun (autobuze și tramvaie), reduceri de 50% la cele mai importante obiective turistice ale orașului și de alte reduceri la partenerii privați (restaurante, cafenele, shopping, spa & Aquapark). “În Anul Centenarului, Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, îi încurajează pe români să-și redescopere țara. Programul Bluepass lansat în colaborare cu Visit Oradea este doar primul pas dintr-un amplu proiect pe care dorim să-l oferim pasagerilor Blue Air în perioada următoare”, a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.

KOGĂLNICEANU A FOST LA Routes Europe

Evenimentul, destinat transportului aerian din Europa, a fost organizat la Bilbao, Spania. Târgul a reunit peste 1200 de delegații din partea a 100 de operatorilor aerieni, 300 de aeroporturi și 50 de autorități din domeniul turismului european. Obiectivul general al delegației Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța a fost acela de a încheia noi parteneriate cu operatorii aerieni, în vederea dezvoltării economice și turistice a zonei deservite și deschiderea de noi rute/ destinații cu sosire/plecare din Constanța. Rezultatele se vor regăsi în programul de vară 2019 – ne-a precizat directorul general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Bogdan Ionuț Artagea.

 

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 169, Transporturi and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*