Ce se mai poarta pe piata romaneasca ?, INDUSTRIE HOTELIERA nr.168

= 134

O primă promoție de fachiri elvețiano-români intră pe terenul ospitalității. ibis Styles, Mercure și Radisson Blu își văd mai departe de planurile lor. Ambient a ajuns la 6 iar bunicul Herdan trage cu ochiul la Corinthia.

BUCUREȘTI: Accor lansează și ibis Styles

La jumătatea acestui an va intra în oferta Capitalei primul hotel ibis Styles. Cu 96 camere, un restaurant, un bar, precum și o sală de conferințe el  valorifică structura fostului hotel Erbașu investiție a firmei Construcții Erbașu S.A. Extinderea Orbis Hotel Group, partenerul în Europa de Est al AccorHotels s-a făcut prin semnarea unui contract de management.

Laurent Picheral, CEO Hotel Services, responsabil de Germania, Polonia, Țările baltice, Europa Centrală, Scandinavia și Balcani -, a subliniat că Accor Hotels, care operează prin intermediul partenerului polonez Orbis 7 hoteluri din România, intenționează să își dubleze în următorii ani unitățile deținute în România. Primul pas a fost făcut de curând la Arad unde a fost inaugurat primul ibis Styles din România, în parteneriat cu FAB Industry.

Unitatea, cu 72 de camere (dintre care 6 apartamente), este una tip boutique, cu un design special, în categoria „chic economy”, la tarife all-inclusive. „Ținta noastră este să ajungem la cel puțin 20 de hoteluri în România, dar nu pot da un termen la care acest obiectiv se va concretiza. Trebuie să analizăm ce branduri și ce dimensiune vor avea hotelurile astfel încât să se potrivească pieței locale. Analizăm și alte oportunități pentru a vedea ce alte mărci din familia Fairmont ori Swissotel s-ar putea armoniza profitabil în România” – a mai declarat Picheral.

 

BOULEVARD ar putea trece la lux

După ce a trecut prin mai multe etape de modernizare ce vizau  amenajarea unor spații de birouri combinate cu facilități hoteliere Grand Hotel du Boulevard, unul dintre cele mai vechi hoteluri din Bucuresti, va rămâne la prima sa vocație. Clădirea a fost construită începând cu anul 1867 și poartă semnătura arhitectului Alexandru Orăscu, căruia în aparține și proiectarea edificiului Universității București. Hotelul s-a deschis în 1873, sub numele de Hotel Herdan, iar din 1877 a funcționat cu câteva întreruperi sub brandul Grand Hotel du Boulevard.

Conform unor surse confirmate, acesta va fi transformat în hotel de lux de 5 stele, va oferi 60-70 de camere și va fi afiliat lanțului hotelier Corinthia. Managementul va fi operat pe baza unui contract de franciză. În clădirea Boulevard au fost investite până acum de către omul de afaceri  Nicolae Dumitru, care deține și grupul Niro -, 15 milioane de euro. După cum s-a anunțat ceremonia oficială de semnare a parteneriatului în prezenţa reprezentanţilor Corinthia Hotels, NIRO Investement Group şi Beaufort Global Partners va avea loc pe 10 mai 2018, de Ziua Monarhiei Române, dată istorică importantă pentru poporul român. Serviciile de consultanţă sunt asigurate de Beaufort Global, o importantă firmă de investiții, dezvoltare și administrare de active cu sediul în Dubai.

 

ÎNTRE LAUSANNE ȘI BUCUREȘTI

Programul de studii postuniversitare Managementul Strategic al Ospitalității începe să-și scrie propria istorie. Organizat în comun de Academia de Studii Economice din București (ASE) și École Hôtelière de Lausanne (EHL) – cea mai prestigioasă şcoală din lume în domeniul turismului şi ospitalităţii el are deja, din luna aprilie, o primă promoție de absolvenți. Toți provin din mediul de afaceri dar marea surpriză o constituie faptul că o parte din ei au venit din alte domenii decât din cel hotelier. Programul se derulează în cadrul Parteneriatului între ASE şi EHL, semnat ȋn 2017 la Lausanne de către Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor şi CEO al EHL, Prof. Michel Rochat.

Despre acest program au vorbit în ȋn Aula Magna a ASE Rectorul Academiei, Excelența Sa Dl. Urs Herren, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Prof.univ dr. Rodica Pamfilie, decanul Facultății de Business și Turism (din cadrul ASE). Despre experiențele practice și didactice trăite în timpul cursurilor au relatat CEO Lausanne Hospitality Consulting, domnul Yateendra Sinh, Directorul de Dezvoltare Lausanne Hospitality Consulting, prof. dr. Ray Iunius, Prof univ. Dr. Gabriela Țigu, director program de studii ASE, respectiv dl. Valentin Păuna, de la Metro Cash & Carry România (Metro Global fiind partener strategic al Școlii de la Lausanne). Practic Programul s-a derulat pe o durată totală de 198 de ore de formare în domeniul ospitalității și al industriei hoteliere, asigurate de specialiști de la Școala din Lausanne și ASE. Absolvenții au obținut un Certificat de atestare a competențelor profesionale, recunoscut de Ministerul Educației Naționale din România și un Certificat de Educație executivă eliberat de École Hôtelière de Lausanne. Merită să amintim că École Hôtelière de Lausanne, fondată în 1893, este prima de acest profil din lume, cu o mare contribuție la dezvoltarea turismului în Elveţia. Aceasta e considerată de către specialiști ca fiind cea mai performantă şcoală pentru formarea de directori și operatori în industria ospitalităţii.

TRANSALPINA: Primul hotel care acceptă Bitcoin

Recent, Popasul Regelui a introdus posibilitatea de a achita serviciile de cazare şi masă prin criptomoneda Bitcoin. Astfel, hotelul devine prima unitate de cazare din România care acceptă această modalitate de plată.  Hotelul este clasificat la 3 stele, are o capacitate de 50 de locuri, un restaurant cu 160 de locuri dar și o terasa cu 100 de locuri. În imediata apropiere se află renumita Stână a lu’ Ion, căutată de foarte mulți turiști dornici de a gusta preparatele tradiționale românești. “Dacă în trecut plățile se puteau efectua numai numerar, astăzi tot mai multă lume achită serviciile cu cardul dar au apărut și solicitări pentru varianta Bitcoin. Am fost surprins de numărul în creștere al acestor solicitări venite în special din partea turiștilor străini” – a declarat Traian Cornea, manager al Hotelului Popasul Regelui Transalpina.

TIMIȘOARA: Ghici cine bate la ușă?

Al patrulea Radisson Blu din România va fi construit în cartierul ISHO din Timșoara, deținut de investitorul Ovidiu Sandor. Hotelul, construit de compania Mulberry Development, va fi o componentă integrantă a proiectului imobiliar mixt ISHO, care cuprinde peste 1.000 de apartamente și 50.000 metrii pătrați de birouri. Unitatea va dispune de 160 de camere, un restaurant gastronomic, un bar concept, un spațiu de 1.000 de metri pătrați pentru socializare și un centru fitness. Construcția unității de cazare va fi finalizată în 2020 a anunțat The Rezidor Hotel Group. Portfoliul companiei internaționale în România va ajunge astfel la patru hoteluri, două în curs de operare și două în dezvoltare.

BRAȘOV: Cifra 6 e norocoasă

După doi ani de investiții grupul Ambient – care a împlinit 20 de ani de existență -, și-a adăugat în portofoliu ce-a de-a șasea unitate hotelieră. Resort Ambient – Your 5 star Hotel & Event Venue, este amplasată în localitatea Cristian (Județul Brașov) în imediata apropiere a Conacului Ambient. Printre facilitățile oferite se numără un salon evenimente cu 210 locuri, o sală conferinţe 120 locuri, 17 camere standard 5 stele, un restaurant, piscină exterioară și interioară încălzită, salon de jocuri, living, saună, masaj etc.

Grupaj realizat de ANGELA SIMION, ALEX BARBU, MARIAN CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 168 and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*