Managementul hotelier vaneaza… romani, INDUSTRIE HOTELIERA nr.167

Industria turistică autohtonă nu este ruptă în două, cum se spunea. Echipele cu vârstă mijlocie au început să performeze concurențial cu cele conduse de expați. Nu numai străinii sunt vânați pe piața românească ci și tinerii români formați ”afară” ori ”restartați” în țară.

CĂLIN ILE: noul coordonator Ibis în Romania

Călin Ile, directorul hotelului Ibis Gara de Nord, a fost desemnat să conducă și să coordoneze toate cele patru hoteluri Ibis din România, după ce mandatul fostului director – Ioan David, un expat româno-francez -, s-a încheiat în toamna anului trecut. Hotelurile Ibis Gara de Nord și Parlament din București, Ibis Sibiu și Ibis Constanța, cumulează 761 de camere dar conceptul Ibis va crește foarte curând cu brandul Ibis Style, începutul fiind făcut în Arad și București. Călin Ile a fost director executiv la hotelul Ibis Gara de Nord între 2001-2004, apoi în calitate de director general l-a administrat pe cel din Constanța între 2004-2008, după care a preluat din nou conducerea hotelului Ibis de la Gara de Nord, tot ca director general. Grație stilului său dinamic a fost ales președinte al Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), prin care militează la dinamizarea investițiilor din această branșă dar și pentru pregătirea tinerilor ce dovedesc aptitudini pentru industria turistică.

InterContinental tras la… INDIGO

Staff-ul InterContinental a anunțat că va deschide în România primul hotel sub brandul Indigo. Complexul va fi clasificat la 4 stele plus și va fi amenajat în centrul Bucureștiului, în urma unei investiții estimată la aproape 10 milioane de euro. Terenul a fost pregătit inițial pentru un amplu proiect de 20 de milioane de euro – The Vendome Palace & Galerie -, dar datorită crizei financiare proiectul a fost convertit doar pentru o funcționalitate hotelieră. Cu aproximativ 100 de camere, clădirea va deține cinci etaje și trei nivele la subsol. Investiția este estimată de către reprezentanții lanțului hotelier internațional a fi finalizată în acest an. Indigo este un brand boutique al grupului InterContinental. Compania se mândrește că fiecare hotel Indigo este diferit, arhitectura și designul fiind inspirate de particularitățile zonei unde este situat. Camerele sunt ornate cu picturi murale, obiecte de artă, covoare și diferite accesorii, înlocuite periodic.

ALIANȚĂ între 9 organizații

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), Asociația de Ecoturism din România (AER), Bucharest Tourism Board (BTB), Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistica (FAPT), Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) și Clubul Profesioniștilor din Turism (SKAL) au hotărât să creeze o structură unică care să reunească un mesaj unitar de acțiune. Pentru început, după cum s-a afirmat la prima ei conferință cu sloganul ”Așa nu se mai poate” aceasta dorește de urgență înființarea „Organizației Române de Turism” (ORT), ca o entitate public-privată. Apariția ei este așteptată de mai bine de un deceniu. Cele 9 patronate și asociații reclamă, de asemenea, lipsa forței de muncă calificate în hoteluri și restaurante și cer autorităților măsuri pentru reducerea crizei personalului, una dintre acestea fiind sprijinirea înființării de școli profesionale. Mai mult, la nivel universitar nu sunt echivalate diplomele unor universități recunoscute la nivel mondial. O altă prioritate ar fi promovarea României. De la alegerea participării României la târguri de turism și până la desființarea birourilor de promovare din străinătate, autoritățile de resort au luat decizii unilaterale, de cele mai multe ori greșite. În acest sens este nevoie ca Legea turismului să proiecteze o viziune a turismului la nivel național, având în centru conceptul de destinație și Organizația de management a destinației (OMD) atât la nivel local, cât și la nivel național (ORT). Acestă abordare este absentă din propunerea de Lege a turismului.

ALEX BARBU, ANGELA SIMION & ION BADEA

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 167 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*