Ninge cu premii, topuri si gale turistice, MAPAMOND nr.164-166

Nu numai artiștii, producătorii de film și televiziune, compozitorii, oamenii de știință, scriitorii, se întâlnesc an de an la Gale de excelență unde oferă Oscaruri, premii Nobel sau alte trofee. Industria turistică își are propriile evenimente, organizate atunci când zgomotul vacanțelor se mai temperează.

UNWTO: Ulysses pentru 14 finaliști

Una dintre cele mai așteptate Gale este patronată de către Organizația Mondială a Turismului (UNWTO). Ea și-a anunțat câștigătorii Premiilor  Ulysses și UNWTO pentru etică, precum și 14 finaliști pentru cea de-a 14-a ediție a Premiilor UNWTO pentru inovație în turism. Decernarea acestora se va consuma în ianuarie 2018, în capitala Spaniei, cu prilejul desfășurării Târgului Internațional de Turism ( FITUR). Premiile UNWTO recompensează personalități și proiecte inovatoare, precum și pe cele dedicate promovării turismului durabil, valori descrise în Codul global de etică pentru turism. Printre laureați se numără: Valene L, Smith (prof. univ. la Universitatea de Stat din California), distinsă cu Premiul Ulysses pentru excelență în crearea și difuzarea cunoștințelor în domeniul turismului; Europa Mundo Vacaciones (companie turistică spaniolă), câștigătoarea Premiului pentru etică al UNWTO. Premiul pentru inovație în politica publică și guvernare a revenit MiBarrio – Proiect de Cercetare Aplicată Mercado de Hacienda, Ente de Turismo de Ministerio de Modernización, Innovación y Tecnología del Ciudad Autónoma de Buenos Aires (Argentina), Comitetului de organizare al Parcului Patrimoniului Cultural Mondial Longmen Grottoes (China) etc; Premiul pentru inovație în întreprinderi  Fundației pentru conservarea marilor rezervații naturale (Botswana și Kenya) etc. La secțiunea Inovația comunitară au fost apreciate proiecte precum  IT.A.CÀ – Migranți și călători, (Festivalul de Turism Responsabil, Associazione YODA, Italia) iar la Categoria Inovație în Tehnologie s-au evidențiat eVisitor – Sistemul național de informații turistice croate (Consiliul Național al Turismului din Croația), Sistemul inteligent de turism (STS), SEGITTUR (Spania) etc.

VIETNAM: Covorul roșu pentru câștigători

Ceremonia finală a Travel Awards Gala 2017 a fost găzduită de saloanele complexului JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay din Vietnam și a avut loc în paralel cu World Award Spa, manifestare ajunsă la a 3-a ediție.

”Am recompensat la această ceremonie liderii turismului mondial. Doresc să-i felicit din inimă pe toți participanții și câștigătorii noștri. Phu Quoc a fost o gazdă minunată pentru Grand Final 2017, contribuind la întărirea reputației insulei, ce poate fi comparată cu un paradis divin” – a subliniat Graham Cooke, președinte-fondator World Travel Awards.

Portugalia a fost, desemnată ca prima destinație mondială de top în timp ce Lisabona a primit trofeul mondial Leading City Break. Insulele Maldive au plecat cu premiile Leading Destination Dive World și prima destinație pentru petrecerea lunii de miere, în timp ce Madeira a fost desemnată drept cea mai căutată destinație insulară de pe mapamond. Printre numeroșii câștigători Ecuador a fost nominalizat Green World Destination; Insulele Galapagos lider mondial al protejării patrimoniului natural UNESCO, iar munca oficialităților turistice din Miami au fost recompensate cu titlul Leading City Tourist Board. Emirates Palace, a fost desemnat World Leading Conference Hotel și World Luxury Hotel, La Maison 1881, drept cel mai bun restaurant din lume, în timp ce Armani Dubai a fost declarat World Leading Design Hotel, Burj Al Arab la categoria Luxury All Suite Hotel 2017 etc. La secțiunea pe țări România a primit următoarele distincții: PRIVO din Târgu Mureș – a fost desemnat Leading Boutique Hotel 2017; Athenee Palace Hilton București – Leading Business Hotel 2017; Hertz, cea mai bună companie de închirieri mașini din România 2017.

 

KITZBUHEL: Sinaia marchează o premieră

Știrea a fost prea puțin mediatizată. Deși merita mai mult. Staţiunea Sinaia a fost premiată în cadrul Galei World Ski Awards, din Austria, la secțiunea țări. Este pentru prima dată când România este inclusă pe lista nominalizărilor. „2017 este primul an în care România apare la World Ski Awards, eveniment aflat la cea de-a V-a ediţie. Din cele nouă staţiuni nominalizate din ţara noastră, prin vot direct (Sinaia, Predeal, Rânca, Straja, Vatra Dornei, Vidra Transalpina, Arena Platoș Păltiniș, Azuga și Poiana Brașov), Sinaia a câştigat premiul de cea mai bună staţiune de schi din România. Trofeul a fost înmânat reprezentanţilor oraşului, în cadrul Galei World Ski Awards” – precizează un comunicat al Primăriei Sinaia.

World Ski Awards a avut loc la Kitzbuhel. Aici au fost desemnați laureaţii pe 2017. Acesta e un indicator foarte important pentru amatorii de schi. Titlul de Cea mai bună stațiune turistică din lume le-a revenit, în acest an, francezilor din Val Thorens. Cel mai bun domeniu de freestyle îl au elveţienii de la LAAX, și tot ei dețin cel mai bun hotel de schi – W Verbier. Cel mai bun domeniu schiabil indoor a fost desemnat cel din Dubai. La  eveniment au fost au fost premiate staţiuni, spații de cazare şi agenţii de turism care promovează sporturile de iarnă, din peste 30 de ţări.

MARA ANTON

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Mapamond, Numarul 164-166 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*