Hai la Săptamâna Haferland!

Concerte (superinvitat va fi violonistul Alexandru Tomescu), proiecţii de film, workshop-uri cu meşteşugari locali, preparate specifice, activităţi pentru copii,tradiționalul bal săsesc vor avea loc, în perioada 2-6 august, la cea de-a 6-a ediţie a Festivalului „Săptămâna Haferland”. Primele cinci ediții ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 15.000 participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania. Festivalul “Săptămâna Haferland” își propune să atragă deopotrivă sașii întorși acasă și turiștii care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania. El va include localitățile: Archita, Roadeș, Saschiz, Rupea, Criț, Bunești, Meșendorf, Cloașterf, Viscri.

” Anul acesta tema Festivalului sunt meșteșugurile tradiționale. Anul acesta sărbătorim cea de-a şasea ediţie a festivalului şi în fiecare an cred că avem creşteri de două cifre ale vizitatorilor şi tot mai mulţi turişti. Acest festival este şi un mod de promovare a zonei și specificului său etnic. Îmbucurător este faptul că dacă la început am pornit mai greu acum, la fiecare nouă ediție doresc să participe la acest eveniment alte localități din zonă. Așa am ajuns deja la zece şi acesta este un semn bun”, a spus Michael Schmidt, organizatorul festivalului, în cadrul unei conferinţe susţinută la Muzeul Satului din Bucureşti. Alexandru Tomescu a subliniat că pentru el Săptămâna Haferland „este o poveste de succes şi ar trebui să învăţăm cu toţii din exemplul pe care ni l-au dat cei de acolo”, iar Caroline Fernolend, președinta Fundației Mihai Eminescu Trust a declarat că ”scopul nostru este de a valorifica vechi tradiții și meșteșuguri, a le da o nouă utilitate și funcționalitate. E un dar minunat pe care merită sa-l transmitem generațiilor urmatoare.

Marian CONSTANTINESCU

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*