Triplu Campionat European de Snooker la Snagov

Traveller Magazin recomandă acest eveniment, în calitate de Partener Media. Federaţia Română de Snooker, EBSA – Asociaţia Europeană de Biliard şi Snooker și Innovation Travel & Events vor organiza, la Complexul Hotelier Mirage din Snagov, un triplu Campionat European de Snooker. Evenimentul va avea loc între 18 şi 29 iunie 2018. Cele trei Campionate: 6 Reds Snooker (18-22 iunie), respectiv Echipe (Ladies, Masters & Men) și Single Ladies & Masters (23-29 iunie – vor reuni circa 250 de participanţi la cele trei categorii, din 29 de ţări: Austria, Belarus, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Islanda, Irlanda, Irlanda de Nord, Israel, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Rusia, Scoția, Serbia, Elveția, Slovacia, Suedia, Norvegia, Turcia, Ucraina, Țara Galilor și, firește, România.  Alături de aceştia, în Bucureşti se vor afla şi 26 de arbitri internaţionali de snooker, precum și suporteri din mai multe țări. Campionatul va fi deschis publicului.

Triplul Campionat European de Snooker va avea şi o importanţă turistică, iar cei aproape 200 de participanţi şi suporteri vor avea ocazia de a se familiariza cu Bucureştiul şi cu împrejurimile sale. Pe 27 iunie, Complexul Hotelier Mirage va găzdui și Adunarea Generală a Asociației Europene de Biliard și Snooler (EBSA). „Federația Română de Snooker a luat ființă în anul 2007. FRS și-a asumat în acești ani să organizeze trei Campionate Europene și un Campionat Mondial, având în vedere că țara organizatoare are dreptul de a înscrie mai mulți sportivi în competiție. Cei care au participat la edițiile precedente au avut numai cuvinte de apreciere față de șansa de a vizita Bucureștiul și de a se bucura de tradiționala ospitalitate autohtonă”, a precizat Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker.

Snooker-ul este una dintre cele trei discipline (pool, carom si snooker) din familia biliardului şi aniversează în acest an 140 de ani de la apariţie. Îşi are originea în biliardul englezesc, apărut în urmă cu peste 300 de ani. Asociaţia Europeană de Biliard şi Snooker (EBSA) a fost înfiinţată în urmă cu peste 30 de ani, iar în prezent are 42 de ţări europene membre. Începând cu 1988, EBSA organizează primul turneu european de snooker dedicat amatorilor. „Vom încerca să punem în prin plan potenţialul turistic al oraşului Bucureşti și al împrejurimilor sale. Anii trecuți, participanţii la dublul Campionat European și la Campionatul Mondial Under 21 organizate în Bucureşti ne-au oferit un  feed-back foarte bun privind Capitala României, astfel că ne-am hotărât ca în acest an să propunem mai multe opţiuni turistice tinerilor participanţi, însoţitorilor, arbitrilor şi suporterilor veniţi din toată Europa” – a subliniat Raluca Repanovici, reprezentantul organizatorilor evenimentului. Mirage Snagov Hotel & Resort este o clădire modernă, deține 117 camere,  dintre care mai mult de jumătate au balcon sau vedere spre Lacul Snagov. Peisajele de vis transformă sejurul petrecut aici într-o ocazie excelentă pentru momente de relaxare.

X X X

Iată și rezultatele competițiilor:

  1. 6 Reds snooker championship –  câștigător: SHACHAR RUBERG (Israel). El va participa la Campionatul Mondial de 6 Bile Roșii din Thailanda (septembrie 2018). Au fost înscriși 61 de jucători din 20 de țări.
  2. Shoot-Out snooker championschip – câștigător: DARREN MORGAN (Țara Galilor). Este un turneu inaugural cu 16 jucători din 16 țări.
  3. Campionatul European Ladies – câștigătoare: WENDY JANS (Belgia). Ea a câștigat acest titlu de 12 ori (consecutiv în ultimii 9 ani). Au participat 37 de jucătoare din 15 țări.
  4. Campionatul European Masters (peste 40 ani) – câștigător: DARREN MORGAN (Țara Galilor). El este fost jucător profesionist, multiplu campion european la masters. Au participat 71 de jucători din 23 de țări.
  5. Campionatul European Echipe Ladies – câștigătoare: echipa din Rusia  formată din ANASTASIA NECHAEVA și POLINA ASTAKHOVA.
  6. Campionatul European Echipe Men –  câștigătoare: echipa din Țara Galilor formată din DARREN MORGAN și ANDREW PAGETT.
  7. Campionatul European Echipe Masters –  câștigătoare: echipa din Scoția formată din MICHAEL PHILBI și GARY THOMSON.

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*