HERCULANE – A 8-a investiție în apă și promovare

Natașa Ranitovic, President Cluster Wellness și EuropeSpa Expert din Serbia și Mara Kuruson, Vice Chair în Eastern European Initiave, Global Wellness Institute, din Finlanda sunt doi dintre invitații Ediției a VIII-a a Conferinței Naționale ”Întoarcerea la Apă”.  Evenimentul, susținut de Ambasadorii Băilor Herculane este realizat în colaborare cu “desprespa.ro”și   are loc între 27 – 29 martie la Afrodita Resort & Spa. El beneficiază și de suportul presei de turism, unul dintre Partenerii media importanți fiind revista Traveller Magazin.

Specialiști din România și din străinătate s-au înscris deja pe lista de participare a sesiunii de discuții și a meselor rotunde ce vor avea loc pe parcursul celor trei zile. ,, Ne bucurăm să fim gazdă pentru atât de mulți oaspeți, al căror interes pentru stațiunea noastră și resursele sale desigur, ne încurajează. Latura internațională pe care o dezvoltăm de la un an la altul ne ajută să ne familiarizăm cu sistemele europene de valorificare a resurselor naturale și noi terapii wellness & spa, cu noile aspecte referitoare la promovarea stațiunii pe plan extern prin specialiștii sosiți din diverse țări” – afirmă Marinela Badea, Președinte Pro Turism Herculane.

Unul din subiectele ce vor fi prezentate este sistemul geotermal Băile Herculane cu aplicație specială asupra rezultatelor hidrologice obținute prin forajul ”4573 Bis” din perimetrul Diana, cea mai mare și importantă investiție de acest gen din ultimele două decenii. Este vorba despre inaugurarea unei noi surse de apă în stațiune, realizată exclusiv prin fonduri private, proiect derulat în 2 ani de Bacolux Hotels, cel mai mare investitor din zona Herculane. În 2017 a fost finalizată una din cele mai importate etape a a acestei prospecțiuni și anume asigurarea cu apă termală. Proiectul a fost coordonat de ing. Geolog Florian Malancu, ce va prezenta specialiștilor și presei de specialitate rezultatele hidrologice obținute. Noua sursă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafață în mod artezian, temperatura  la ieșirea din pământ fiind de 36 – 37 grade. Aceasta reprezintă încă un important suport pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice, respiratorii și ORL, așa cum rezultă din analizele fizico – chimice și microbiologice.

 

MARIAN CONSTANTINESCU
Ambasador al Băilor Herculane

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Balneoturism, Marian Constantinescu and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*