Poiana Brasov: Halep investește in hotelarie, INDUSTRIE HOTELIERA nr. 162-163

= 231

După ce s-a lansat în investiții imobiliare (construcția unui complex rezidențial aproape de malul mării, ale cărui apartamente sunt deja ofertate la vânzare), Simona Halep, devenită nr.1 mondial în perioada redactării acestui număr de revistă, a urcat la Poiana Brașov. Nu pentru a schia ori a juca tenis ci pentru a cumpăra hotelul Drachenhaus. Unitatea de cazare oferă 24 de camere și apartamente, este clasificată la 4 stele și activează pe segmentul de lux. Camerele beneficiază de o priveliște panoramică spre masivul Postăvaru și munții Piatra Craiului, iar decorurile interioare sunt axate pe tematică medievală și tablouri originale. Prin achiziționarea acestui obiectiv turistic, Simona Halep intră în galeria vedetelor din lumea sportivă ce au investit în industria turistică, George Copos, Gheorghe Hagi, Gigi Becali, Mitică Dragomir etc. Ea este însă primul star din lumea tenisului românesc care a alocat o parte din venituri câștigate din sport pentru tranzacții turistice.

Surse apropiate sportivei au cotat tranzacția la o valoare cuprinsă între 1,7-2 milioane de euro. Suma include însă și achiziționarea altei unități de cazare din municipiul Brașov, ce activează într-o clădire construită în secolul XIX. Pensiunea are aceeași denumire ca aceea din Poiana Brașov – Drachenhaus Hotel. Marca a fost achiziționată de la o firmă reprezentată de Ioana Toth, care mai deține în Centrul Vechi din Brașov, o cafenea. E posibil ca în viitor Simona Halep să se gândească la crearea unui grup hotelier cu brand propriu iar în unul dintre complexe să creeze o Academie privată de tenis, după modelul Academiei de Fotbal, creată de Hagi la Constanța.

CONSTANȚA: RAMADA își mărește familia

Lanțul american Wyndham, prin divizia sa europeană, s-a poziționat cu primul hotel din brandul Ramada, în orașul Constanța.Complexul funcționează la un standard de 4 stele, este organizat pe 9 etaje deține 170 de camere și apartamente generoase, 4 săli de conferințe ce pot găzdui până la 250 de persoane (Seneca, Ovidius, Cicero și Restaurantul Ramada), în funcție de varianta de eveniment agreată. ”Vedeta” este însă Skybar-ul de la etajul 8, unde turiștii beneficiază de o panoramă deosebită asupra orașului de la malul Mării Negre. „Ne bucurăm că am primit acest hotel în marea noastră familie. Oferirea unei experiențe extraordinare oaspeților reprezintă prioritatea brandului nostru aflat în continuă expansiune, ghidați fiind de motto-ul: “You do your thing. Leave the rest to us” – a declarat cu ocazia inaugurării, Ilkin Imanov reprezentantul Wyndham Hotel Group Europe.

TCNET: Ospitalitatea profesională se învață

Școala Internațională de Management al Ospitalitătii (ICEP Hotel School) este, din această toamnă, unul dintre partenerii TCNET în campania “Professional hospitality in Romania”. Cursanții școlii vor beneficia de suport pentru completarea instruirii practice pe zona de soluții inteligente de management hotelier și training pentru utilizarea celei mai noi generații de soft profesional – HMS – folosit cu succes în peste 30 de țări și în mai mult de 700 de hoteluri din toată lumea. ICEP Hotel School, o instituție privată de formare a profesioniștilor din industria hotelieră, activează în țara noastră din 2003. Ea face parte din grupul “InterCultural Exchange Programs” (ICEP), ce a devenit în 26 de ani unul dintre cei cei mai mari provideri de programe educaționale (internship, work&travel, summer camps, language schools etc). Azi este prezent în SUA, Marea Britanie, Spania, Franța, Germania și România. Suntem singura țară din grupul ICEP care a deschis o școala hotelieră ce livrează la standarde internaționale cursuri de calificare, specializare și perfecționare, traininguri personalizate, în paralel cu stagii de internship în lanțuri hoteliere de 4 și 5 stele în SUA, Marea Britanie, Spania, Franța, Grecia, Cipru și Malta.
ICEP Hotel School pregătește anual circa 400 de cursanți. Din această toamnă paleta de soluții software avansate va fi diversificată. Echipa de consultanți TCNET pune la dispoziția ICEP, gratuit, Infor HMS, sistemul de management hotelier pe care studenții îl vor folosi în cadrul laboratoarelor practice. “Suntem onorați să susținem dezvoltarea viitorilor profesioniști ai industriei pe care o școală de prestigiu îi formează în România. Ne dorim ca programul pe care îl derulăm împreuna cu ICEP Hotel School să însemne un asset în portofoliul absolvenților ICEP. HMS, disponibil exclusiv în România prin intermediul companiei noastre, este o soluție performantă de management hotelier, testată și utilizată la nivel global” – ne-a precizat Andrei Verboncu, directorul executiv TCNET.

Noul parteneriat continuă investițiile făcute de către TCNET în noile generații de profesioniști ce vor intra în industria turistică. O parte dintre aceștia se pregătesc la ASE, ce deține o Catedră specializată. “Parteneriatul cu TCNET este oportun pentru formarea noilor generații de profesioniști ai industriei. Consider esențial ca partea teoretică să fie acompaniată și de acces la soluții practice, utilizate în acest moment în industria turistică mondială. Soluțiile dezvoltate internațional au avantajul că și-au demonstrat utilitatea la nivel global, totodată dovedindu-se extrem de utile pentru tinerii care își formează acum, background-ul educațional în domeniu. Suntem încântați să avem alături, din 2017, o echipă valoroasă precum cea a specialiștilor de la TCNET” – a subliniat Prof. Univ. Dr. Nicolae Lupu, de la Departamentul de Turism si Geografie al Academia de Studii Economice din București.

ANGELA SIMION, ION BADEA & M.CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 162-163 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*