In Bucuresti taxiul e mai ieftin – CUM E LA ALTII nr.160-161

= 176

CARSPRING – Bucureștiul e în Index 5

Conform unui studiu recent realizat de către firma britanică Carspring, Taxi Price Index – 2017, Bucureștiul se află în Top 5 – cele mai scăzute tarife, ocupând poziția a 3-a (1,31 euro) , după Cairo și Mumbai fiind urmat de Jakarta și Mexico City. Specialiștii au analizat tarifele pentru 3 kilometri, practicate pe ruta aeroport-centrul orașului din 80 de metropole turistice de pe mapamond. Cele mai scumpe servicii de taximetrie se află în Zurich (Elveția), cu 7 euro, iar cel mai scump, fără opțiune Uber, este orașul Antwerp (Belgia) – relevă același Index. ”Nimic nu este mai reconfortant decât sentimentul că după o călătorie lungă și obositoare cu avionul vei găsi un taxi confortabil cu prețuri cât mai accesibile. Dar există orașe în lume în care acest lucru simplu nu este chiar atât de simplu ba chiar poți fi suprataxat. Sperăm ca cercetarea noastră să ajute turiștii să aleagă cele mai prietenoase variante pentru bugetul alocat călătoriilor lor” – a subliniat Maximilian Vollenbroich, co-fondator al Carspring. Mai multe detalii sunt disponibile pe : https://www.carspring.co.uk/taxi-price-index-eur/

ITALIA:Gratis la castele

Autoritățile italiene au lansat un proiect îndrăzneț de la care așteaptă salvarea și conservarea unor castele și clădiri istorice aflate în gestionarea statului. „Cammini e Percorsi” oferă în folosință gratuită 103 castele și alte clădiri istorice (forturi, foste mănăstiri, școli, turnuri de apărare etc) investitorilor care prezintă planuri concrete de restaurare în vederea transformarii acestora în obiective turistice, în cadrul unei strategii guvernamentale menită să stimuleze turismul în regiunile mai puțin vizitate din Italia. În următorii doi ani, conform proiectului, vor fi scoase la licitație, alte 200 de structuri.
Programul „Cammini e Percorsi” se adresează companiilor, cooperativelor și asocierilor formate, în principal, din persoane în vârstă de până la 40 de ani, care vor primi clădirile în concesiune cu titlu gratuit pe perioade de 9+9 ani. De asemenea el vizează și operatorii economici ce dovedesc că au capacitatea financiară să transforme activele în obiective turistice. În acest caz statul a propus darea în arendă a clădirilor, pentru perioade de până la 50 de ani.

RITZ CARLTON intră pe croaziere
Brandul premium al Marriot International, Ritz-Carlton, a anunțat că va intra pe piața croazierelor de lux ceea ce marchează un eveniment excepțional pentru un operator hotelier. Prima dintre cele 3 nave va deveni funcțională la sfârșitul lui 2019, iar rezervările vor începe din luna mai a anului viitor. Fiecare dintre acestea vor avea o capacitate de 298 de pasageri și 149 de apartamente. Ele vor oferi numeroase servicii de ultra-lux, spații publice și relaxare, private și comune, programe de entertainment etc.
Fredrik Johansson, proprietar și director general al companiei suedeze Tillberg Design, a proiectat numeroase nave, pentru branduri renumite ca Viking, Norwegian, Azamara, Costa, Cunard. Este însă pentru prima oară când creează standarde de design de la zero, pentru proiectul Ritz-Carlton. Johansson a declarat că echipa sa s-a inspirat din conceptele unor superyachturi ca Azzam, Eclipse, Nauta, Maserati etc.

MESSI – superstar în Egipt

Țara piramidelor și a faraonilor continuă să apeleze la vedete internaționale în noile sale campanii turistice. În aceasta vară faimosul argentinian Lionel Messi a fost invitat de oficialitățile egiptene să lanseze noi programe medicale în cadrul „Tour en´ Cure“ (Vizitează și tratează), componentă a inițiativei „Revival and Medical Tourism“. Astfel Messi, care a vizitat cu acest prilej mai multe monumente și sit-uri arheologice celebre, a sprijinit campania de creștere a vizibilității turismului medical din Egipt, încă puțin cunoscut pe plan internațional.
Messi nu este primul fotbalist care a vizitat Egiptul în acest scop, el fiind precedat de spaniolul Puyol în 2016.

RYANAIR – Parteneriat cu Oktoberfest

Compania aeriană low cost nr. 1 a Europei -Ryanair -, a lansat un parteneriat cu Oktoberfest Brașov, pentru a susține în continuare turismul regional în România. Acest parteneriat are proiectată atragerea anual a peste 2,5 milioane de vizitatori din Irlanda și Marea Britanie, dar și din alte țări spre România. Cu ușurință o parte din ei vor putea călători la Brașov, la tarifele reduse ale Ryanair, cu serviciile din Londra Stansted către București, operat cu o frecvență de două zboruri zilnice, dar și Dublin – București, cu 5 zboruri săptămânale.
“Suntem încântați de parteneriatul cu Oktoberfest Brașov. Este o inițiativă respectabilă de a susține turismul regional românesc deoarece turiștii din Irlanda și Marea Britanie vor fi invitați să zboare cu Ryanair și pentru a descoperi acest frumos oraș din Carpați” – a declarat Denis Barabas, Ryanair Sales & Marketing Executive România. La rândul său Cristian Macedonschi, unul dintre liderii Asociației pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului în județul Brașov, a declarat: “Mă simt onorat că am reușit să consolidăm acest parteneriat. Brașovul este vârful de lance al turismului românesc și atrage an de an sute de mii de turiști străini prin obiectivele turistice, tradițiile, natura, istoria și desigur prin evenimente de calitate. Oktoberfest Brașov care a ajuns în numai 9 ani a devenit cel mai important eveniment de acest gen din România. Mă aștept să atragem la Oktoberfest Brașov (7-17 Septembrie) peste 8.000 de turiști din Marea Britanie, care să descopere tradițiile culinare dar și culturale ale festivalului brașovean.”

NEW YORK – cazare pentru câini dar și pinguini

Anual, sunt transportate aproximativ 700.000 de animale cu avioanele în SUA. Un răspuns la această realitate este investiția derulată pe Aeroportul Internațional John Kennedy din New York. Este vorba de un terminal destinat animalelor, pentru care au fost alocați circa 48 de milioane de dolari. Terminalul a fost botezat cu numele “Arca”, inspirat de Arca lui Noe. El are o suprafață de peste 54.000 de metri pătrați, deține o piscină proiectată în formă de os, zone spa și de întreținere, un loc de joacă pentru câini, arbori pe care să se poată cățăra pisicile, monitoare TV, salon de pedichiură etc. ”Arca” e prevăzută și cu cuşti, cu sistem de climatizare automat, cu duşuri pentru cai şi vaci, şi va găzdui un hotel pentru câini. Și pinguinii vor putea fi cazaţi în condiţii propice, dar câinii, cei mai frecvenţi pasageri din lumea animală, sunt fără îndoială privilegiaţi. Proprietarii au posibilitatea să urmărească ce fac animalele lor cu ajutorul camerelor video amplasate în terminal. Prețul pentru un loc de ”cazare” se ridică la peste 100 de dolari pe noapte, pe lângă prețul biletului de avion.

ANGELA SIMION

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Cum e la altii, Numarul 160-161 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*