VINEST 7: sute de vinuri, spumante și distilate, la Km 0 al Bucureștiului

Traveller Magazin vă recomandă, în calitate de Partener Media, să frecventați la sfârșitul acestei săptămâni (15-17 decembrie 2017) Sala Expozitionala a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu ” din București, strada Academiei nr. 18-20.

IUBESC VINUL ROMÂNESC” este și în acest an genericul de promovare al celei de-a VII-a ediție a Salonului VINTEST – ”VIN DE CRĂCIUN – Vinul – Arta si design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”. Sute de sortimente deosebite de vin și distilate, cu etichete semnate de pictori, graficieni consacrați vor fi expuse, bineînțeles degustate la manifestarea ce va fi armonios întregită și de Expoziția de imagine fotografică a arhitecturii clasice sau futuriste a fiecărei crame participante. Pe parcursul celor 3 zile, nouă producatori vor participa la concursuri sondaj cu publicul vizitator, concentrate pe următoarele tematici: Impactul sticlei și al etichetei în achiziționarea vinului; Rolul imaginilor fotografice cu arhitectura cramelor, restaurantelor, pensiunilor, în decizia de a accesa turismul viticol; respectiv Răspunsul prompt al pubicului vizitator la relația Vechi vs Nou.

Dar vinul? Ce se conturează în această industrie, extrem de dinamică în zona comercială dar și în cea de promovare? Ne-a raspuns ing. Lucia Pîrvu, directorul VINVEST:”IUBESC VINUL ROMÂNESC este un eveniment de vârf la care concură, ca de obicei, peste 100 de parteneri și colaboratori de elită. În Campania din acest an venim cu conceptul Vinul – Arta și Design-ul sticlei și etichetei, arhitectura cramei ce reunește producători importanți care vor prezenta peste 200 de sortimente de vin, spumante, distilate etc. În urmă cu 27 de ani, multe din cramele și clădirile în care se producea vinul arătau auster. Intre timp s-au realizat adevărate construcții avangardiste. Astăzi, producătorii sunt pregătiți nu numai pentru piața națională, ci și pentru cea internațională, ceea ce, implicit va duce la dinamizarea turismului viticol și la educarea consumatorului, de care noi ne ocupăm de mai bine de 14 ani, atât în edițiile de la Timișoara, cât și de la București. Este bine să reamintim câteva crame de referință din diverse țări cu recunoscute tradiții vitivinicole, precum: în Franța, Château Cheval Blanc din Saint Emilion, Arhitectura Christian de Portzamparc; în Spania, Bodega Marques de Riscal din Elciego, Arhitectra Gehry Partners; în Italia, Cantina Rotari din Trento, Arhitectura Alberto Ceccheto; în Portugalia, Adega Maior, din Campo Maior, arhitectura Alvaro Siza; în SUA, California Napa Valley, Opus One, realizată prin colaborarea dintre Robert Mondavi și baronul Philippe de Rothschild. De reținut că a doua atracție turistică în SUA California, după Disneyland sunt Podgoriile din Napa Valley”.

Degustătorii dar și cumpărătorii, au ocazia să-și procure vinurile preferate pentru Sfânta Masă de Crăciun ori Anul Nou, de vineri până duminică (15-17 decembrie, între orele 10.00 – 18.00) la ”IUBESC VINUL ROMÂNESC – VIN DE CRĂCIUN”. Un bilet de intrare costă numai 20 lei, pentru care fiecare vizitator primește câte un pahar de vin suvenir pentru multiple degustări în cadrul salonului.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*