LAUSANNE e la Bucuresti, INDUSTRIE HOTELIERA nr.158

Evenimentul cade perfect. Preocupările concentrate din ultimii ani, pe pregătirea tinerilor interesați de cariere în turism au acum un nou suport. Academia de Studii Economice din București a încheiat un Acord de parteneriat cu Ecole hoteliere de Lausanne (Elveția), cea mai prestigioasă instituție de formare de director și cadre executive superioare din lume în domeniul industriei fără fum.

„Rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, și prof. Michel Rochat, CEO al Școlii de Ospitalitate din Lausanne, au semnat, la Lausanne, Acordul de parteneriat între cele două instituții. Ceremonia a fost onorată de prof. univ. dr. Marius Profiroiu, prorector Relații Internaționale al ASE, Andre Witschi, president of the Board of Governors, alte personalități din conducerea școlii” se subliniează într-un comunicat de presă al ASE. Parteneriatul constituie o formă de cooperare academică și științifică. Ea se desfășoară în România, și acesta este cel mai important aspect al colaborării. Este vorba de derularea unui program de studii postuniversitare în Managementul Strategic al Ospitalității, cu o durată totală de 36 de zile (198 de ore) de formare în domeniul ospitalității. El este asigurat de specialiștii de la Școala din Lausanne și ASE. Cursanții interesați pot urma, după absolvire, un modul opțional de 5 zile, desfășurat la Școala din Lausanne. Absolvenții programului de studii postuniversitare vor primi un certificat de atestare a competențelor profesionale, recunoscut de Ministerul Educației Naționale din România și un certificat de educație executivă eliberat de Școala de Ospitalitate din Lausanne, instituție fondată în 1893. Desigur, nimic nu e gratis. Taxa de școlarizare se ridică la 6000 de euro.

ANGELA SIMION

SIGHIȘOARA – Mercure se deschide la toamnă

Actualul Binderbubi Hotel și Spa din Sighișoara se transformă alăturându-se renumitei rețele Mercure și va fi administrat de Orbis Hotel Group în cadrul unui contract de management cu compania locală Daflog. Orbis, partener strategic al AccorHotels în Europa de Est își consolidează dezvoltarea în România odată cu deschiderea Mercure Sighișoara, primul Hotel Mercure din afara Bucureștiului. Complexul va dispune de 52 de camere, 3 săli de ședințe, 2 restaurante, un bar și un centru spa. Poziționat la baza dealului Cetății, situat la confluența a trei cartiere săsești transilvănene, hotelul este programat să se deschidă la sfârșitul acestei toamne.

În România, fiind una dintre cele mai dinamice piețe din regiune, vizăm poziția de lider de piață prin continuarea dezvoltării rețelei noastre de hoteluri, cu precădere prin încheierea de parteneriate cu potențiali parteneri locali. Sunt încântat de sosirea brandului Mercure la Sighișoara, urmată de noi deschideri planificate pe întreg teritoriul României, confirmând astfel dinamismul strategiei noastre de dezvoltare în țară” – a comentat Gilles Clavie, Președinte și CEO al Orbis Hotel Group.

La rândul lor reprezentanţii Companiei Daflog s-au arătat încântați de dezvoltarea acestui parteneriat cu unul dintre cei mai importanți jucători din industria ospitalității. Avem convingerea că AccorHotels/Orbis își va impune standardele și aamprenta distinctă în cadrul regiunii noastre. Această alianță se bazează pe determinarea noastră strategică de a îmbunătăți serviciile oferite clienților, ceea ce va conduce cu siguranță la o dezvoltare durabilă a pieței locale.”

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 158-159 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*