PARADIS – primele chartere spre Litoral, TRAVEL nr.157

În sfârșit am ieșit din ”evul mediu” turistic. Touroperatorul ”Paradis – Vacanţe de Vis” a anunțat că va introduce din 18 iunie, primele curse charter interne pentru Litoralul românesc. Astfel turiștii vor avea la dispoziție zboruri către Constanţa din Timişoara, Cluj şi Iaşi. Cursele, operate cu aeronave de 120 de locuri a Blue Air, vor avea loc în fiecare duminică din Timişoara și Cluj-Napoca, iar în fiecare luni, din Iaşi. Aurelian Marin, directorul general al agenției de turism estimează că va oferi în acest an servicii pentru peste 100.000 de turiști pe litoralul românesc, o parte din ei beneficiind de pachetele charter. În plus“Turiștii vor fi preluați de la aeroportul Mihail Kogălniceanu (Constanţa) şi duşi la hotelurile în care sunt cazaţi, cu însoţitor pentru fiecare mijloc de transport. Cei care aleg să meargă la mare cu charterul vor plăti 100 de euro în plus pentru pachetul turistic, care include zbor, cazare şi transfer”. În costul biletului de avion sunt incluse un bagaj de mână de 10 kilograme/persoană şi un bagaj de cală de 25 kilograme/persoană. Dintr-o analiză comparată reiese că transportul cu curse charter pe litoralul românesc de la Timişoara, Cluj sau Iaşi este sub jumătatea consumului făcut cu automobilul. Alt avantaj este că apelând la avion un turist ajunge într-o oră la Constanța, e preluat de la aeroport şi dus la hotel, pe traseu primeşte multe informaţii utile despre evenimentele artistice ce urmează, posibilități de divertisment și entertainment.

La acestea se adaugă și lansarea ofertei ”Vino gratis cu avionul la mare”. Turiştii care achiziţionează până la 1 mai sejururi de 7 nopţi prin“Paradis Vacanţe de Vis pe Litoralul românesc vor beneficia de transport gratuit pe cursele charter. În pachetele de vacanță sunt incluse hoteluri de top de pe litoral, printre care Phoenicia (inclusiv Phoenicia Royal, care va fi inaugurat curând), complexul all inclusive Mera (Venus), Blaxy Resort (Olimp) – a mai declarat Aurelian Marin.

EXIMTUR – Partener UNIGLOBE

Compania Eximtur ce operează cu 28 de agenții proprii și francizate, în 19 orașe din România -, a devenit partener pentru Romînia al rețelei globale de business travel – Uniglobe Travel International. „Afilierea la Uniglobe ne oferă accesul la un sistem internațional mai performant de management al călătoriilor cu scop de afaceri. Deschiderea spre tehnologie de vârf, programe informatice și sisteme de rezervări care optimizează prețuri și tarife, gestionarea mai operativă a solicitărilor clienților, accesul la furnizori atent selectați și validați de rețeaua globală, sunt principalele avantaje ale afilierii” a declarat Lucia Nora Morariu, CEO Eximtur.

Divizia specializată în acordarea de servicii integrate pentru călătorii de afaceri și organizare de evenimente Eximtur Business a înregistrat în 2016 o creștere a vânzărilor de 16% comparativ cu 2015. Acest segment a ajuns să genereze 69% din totalul vânzărilor companiei în anul 2016, și a determinat conducerea Eximtur să adere la o rețea globală de travel management.

CHRISTIAN TOUR reia charterele pe Egipt!

Țara Piramidelor și a Faraonilor” revine puternic pe lista opțiunilor de vacanță ale turistului român. Hotelurile all inclusive sunt competitive cu cele din Turcia, atracțiile sale turistice (precum piramidele ori marile temple) sunt unice în lume, iar plajele exotice ale Mării Roșii oferă nenumărate posibilități de relaxare. La cererea unui număr mare de turiști români, Christian Tour a anunțat că va relansa din această vară cursele directe spre Hurghada, după o absență de doi ani, transformând destinația în vedeta sezonului vară-toamnă 2017. „Egiptul este o destinație ideală pentru tot timpul anului, se potrivește oricărui tip de turist și se află la doar trei ore de zbor de România, Programul nostru de acum doi ani s-a bucurat de mare succes. Ne așteptăm ca locurile la primele curse charter să se epuizeze într-un timp record” – spune Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Astfel, în perioada 1august 25 octombrie, Christian Tour estimează că va duce, în vacanță în Egipt, în jur de 4.000-4.500 de turiști români. Regimul curselor charter este de una pe săptămână, cu plecare din București către Hurghada, iar zborul va fi operat de către compania aeriană Blue Air. Încă de pe acum se anticipează că zborurile vor putea fi prelungite și pentru perioada toamnă-iarnă 2017-2018. Vor fi disponibile hoteluri de 3, 4 și 5 steleîn regim de demipensiune sau all inclusive. În urmatoarea perioadă, Christian Tour va relansa, de asemenea, și programul Senior Voyage Egipt, pe care l-a desfășurat și în anul 2015 cu mare succes în rândul turiștilor români de peste 55 ani. Special pentru seniori, pachetele vor include, pe lângă cazare și masă tip demipensiune, și o serie de excursii opționale în cadrul cărora se vor vizita cele mai importante obiective turistice ale Egiptului.

MARA ANTON

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 157, Travel and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*