HERCULANE: A 7-a ,,Întoarcere la apă”, WELNESS & SPA nr.157

Dacă în urmă cu un an evenimentul organizat de Asociația Pro Turism Herculane atrăgea participanți din Republica Moldova, acum conferința ”Întoarcerea la apă – Corp, Minte și Spirit @ Herculane” a atras interesul nu numai al jurnaliștilor și travel agenților români ci și al celor din Serbia, Bulgaria, Voevodina, Slovacia, Croația și Spania.

Acest lucru a fost posibil datorită unui parteneriat dezvoltat între Clubul Presei de Turism – FIJET Romania și Asociația Pro Turism. Ce-a de-a 7-a ediție a fost găzduită în perioada 7-9 aprilie de Diana Resort din Băile Herculane (hotel ce face parte din grupul Bacolux). Așadar construcția evenimentului a avut succes iar în trei ani el s-a transformat din unul de interes local, național într-o reuniune internațională. proiect dezvoltat de o echipă tânără și dinamică. Membrii ai delegației internaționale au prezentat mai multe alocuțiuni despre activitățile Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET). Bulgarul Starev Plamen, Președintele Comisiei premiilor Golden Apple a reliefat importanța trofeelor și premiilor în promovarea și recompensarea devotamentului comunităților locale la dezvoltarea turismului. România a obținut, de-a lungul timpului, 5 premii Mărul de Aur, din care ultimele 4 au fost decernate ca urmare a unor proiecte dezvoltate în parteneriat de către Clubului Presei de Turism – FIJET România, unicul reprezentant al FIJET International în țara noastră. După terminarea conferinței jurnaliștii străini au vizitat o parte din atracțiile stațiunii Băile Herculane, aflată în plin proces de modernizare, dar și alte obiective din vecinătate printre care Statuia lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Tabula Romana etc.

Dar să ne reîntoarcem la specialiștii prezentatori ai primei secțiuni. Ioana Marian, desemnată și Ambasadorul Global Welness Day în România și din 2017, Ambasadorul Global Montorship Program și Membru al Eastern European Initiative, a prezentat în premieră Spaventura, un concept holistic menit să contribuie la bunăstarea fizică, mintală și spirituală dar în același timp și la creșterea productivității și bunăstării financiare. Ioana Marian, fondator de asemenea al platformei despreSpa.ro a oferit participanților, împreună cu Iulia Dinca de la aceeași companie, toate elementele ce contribuie la crearea unui stil de viață sănătos pentru care Herculane are atât de multe de oferit. Oaspeții au ”testat” ore de pilates, un meniu sănătos alcalin sau băuturi naturale proaspete, pregătite special. Pe lângă sesiunea de discursuri, o parte din ei au optat sesiuni de spa, trasee montane sau sport. ,,Am încercat în această ediție să oferim oaspeților noștri o experiență completă a ceea ce înseamnă Băile Herculane. Pe lângă sesiunea de discursuri, ne-am dorit să vadă aceste locuri de poveste și să le asculte istoria, de la ghizii noștri. Să viziteze centrele de tratament și centrele spa pentru a vedea că și Herculane are ce să ofere în acest segment aflat în dezvoltare. Că oferim condiții de cazare, masă și tratament la nivel european.,, – a declarat Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane. Recenta ediție a conferinței a fost dedicată sănătății pe care turiștii o obțin de atâta timp la Herculane. Segmentul balneo se află în plină dezvoltare. Acest aspect precum și noile oportunități din domeniu a fost abordat de către reprezentantul Ministerului Turismului. Alte perspective originale au fost lansate de jurnalistul Traian Bădulescu, Ambasador al stațiunii Băile Herculane, care a vorbit de importanța mediului online în promovarea noilor concepte apărute în sfera welness-ului. Florin Arjocu, și-a făcut numărul de ”călător și povestitor al României frumoase” iar audiența a apreciat originalitatea ideilor și imaginilor inspirate din experiența ghidului de turism. Ștefan Baciu, actualul președinte al Clubului Presei de Turism – FIJET România, membru în Comitetul Executiv FIJET International, a declarat că ”am fost foarte încântat, împreună cu colegii mei, că organizatorii ne-au oferit această ocazie de a prezenta partenerilor noștri străini o parte din istoria fabuloasă de peste 2.000 de ani, construită aici la Herculane pe fundamentul apelor termale.

,,Ne-am bucurat la această ediție de participarea a circa 100 de oameni de turism. Continuitatea acestui proiect este ea însăși o promisiune îndeplinită față de acest oraș. Ne bucurăm că alături de Ambasadorii Băilor Herculane am reușit să facem progrese majore în drumul nostru și apreciem implicarea lor la nivel național pentru toate proiectele ce susțin stațiunea. Ca o premieră la această ediție, în urma numeroaselor solicitări, am deschis sesiunea de discursuri către publicul larg, astfel că cei interesați au participat la întreg programul conferinței,, – a adăugat Laura Pătru, liderul PR al Asociației Pro Turism Herculane. Traveller Magazin a fost Partener Media al evenimentului.

MARIAN CONSTANTINESCU
AMBASADOR AL BĂILOR HERCULANE

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 157, Welness & SPA and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*