BLUE AIR : încă o rută nouă, TRANSPORTURI nr.157

Din 15 iunie cea mai mare companie aeriană românească, va lansa o nouă rută ce va lega orașele Iași și Munchen. Zborurile vor avea trei frecvențe săptămânale n zilele de marți, joi și duminică). Blue Air va atinge în această vară un total de 6 rute noi lansate de la Iași (Florența, Glasgow, Milano, Munchen, Torino, Valencia). Ce a subliniat cu ocazia anunțului făcut Directorul General Blue Air, Gheorghe Răcaru! „ 5 milioane de pasageri vor călători anul acesta cu Blue Air și vor beneficia de zboruri confortabile, sigure, la cele mai avantajoase prețuri. Ne bucurăm să putem sprijini dezvoltarea economică a orașului Iași prin introducerea noilor rute ce vor susține mediul de afaceri, turismul local și comunitățile de români care trăiesc în străinătate. Dinamica dezvoltării Aeroportului Internațional Iași a trecut deja într-o nouă etapă și a făcut posibilă conectarea Iașului cu orașe europene importante. La rândul său conducerea Aeroportului Internațional Iași a declarat că: ”Munchen, ce deține singurul aeroport de 5 stele din Europa, este o destinație extrem de solicitată de mediul de afaceri din orașul nostru și foarte importantă pentru orizontul investitiilor străine în Moldova. (ION BADEA).

CU APROAPE UN SFERT MAI MULT

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din România a crescut anul trecut cu 23,5%, până la 16,39 milioane de pasageri, potrivit datelor publicate de către INS. Aeroportul Internațional Henri Coandă a înregistrat în 2016 un trafic de 10,98 milioane de pasageri, 67% din totalul pasagerilor înregistrați în țara noastră. Pe locul secund se află aeroportul din Cluj-Napoca, cu 1,88 milioane de pasageri (11,5%), iar pe trei Traian Vuia din Timișoara, cu 1,16 milioane (7,1%). Transportul internațional are o pondere de 89,1%, (14,6 milioane pasageri), restul fiind călători pe curse interne. Pe segmentul transportului internațional de pasageri, Aeroportul Henri Coandă are o cotă de 69,2%, (10,1 milioane pasageri), fiind urmat de Cluj-Napoca cu 10,8% și de Traian Vuia cu 6,3%.

Record European de ALTITUDINE

Aeroclubul României, împreuna cu Federaţia Aeronautică Română, au finalizat proiectul de stabilire a unui record european de altitudine la salt cu paraşuta. Pe 2 aprilie 2017, Gabriel-Dan Chiriac a efectuat un salt de la 9703 metri, din balonul cu aer cald pilotat de Mihai Ilie şi Mugurel Conta Ionescu, depăşind astfel performanţa de 9319 metri realizată de finlandezul Timo Toivonen la data de 21 aprilie 2013. Gabriel-Dan Chiriac este paraşutist – instructor voluntar în cadrul Aeroclubului României, practică această activitate din anul 1984 şi deţine actualul record national de altitudine la salt cu paraşuta (10431 metri realizat la 12 aprilie 2015). Rezultatul respectiv, deşi superior celui actual, nu a putut fi omologat din motive tehnice.

MAI – A intrat pe piață Croația Airlines

Din 19 mai compania aeriană Croatia Airlines a lansat zboruri regulate (luni, miercuri, vineri) de la București spre Zagreb, Dubrovnik, Pula, Split, Zadar (ultimele patru cu zbor prin Zagreb). Odată cu intrarea pe piață, este promovată și o oferta promoțională astfel că zborurile pe rutele amintite încep de la 149 de euro. Ea este valabilă pe întreaga perioadă cuprinsă între 19 mai-13 octombrie 2017. Flota transportatorului croat – formată din 12 avioane -, asigură servicii anuale pentru circa 2 milioane de pasageri.

Cu acest prilej ambasada Croaţiei a găzduit un eveniment ce a reunit personal diplomatic, reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi jurnalişti de turism membrii ai FIJET Croaţia şi Fijet România. În cadrul discuţiilor cu conducerea Croatia Airlines s-au conturat propuneri pentru viitoare colaborări pe segmental promovării turistice a ambelor ţări.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 157, Transporturi and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*