Tinereţea – un scenariu futurist, EDITORIAL nr.152

De Marian CONSTANTINESCU

…Mai des, mai insistent, mai aplicat se discută despre noile generaţii. Subiectul este cap de afiş la marilerguri internaţionale de turism – de la Berlin până la Londra – şi se vinde la pachet cu noile tehnologii, activităţi şi suporturi social media etc. Ele vor invada fără prejudecăţi şi fără restricţii, piaţa consumului turistic. Obişnuiţi cu partiturile clasice de călătorii ni se pare că avem în faţă generaţii prea grăbite pentru a fi atente la detalii. Nu este aşa, pentru că nici noi nu ne dădeam în vânt după amănunte când aveam 20-30 de ani. Cu cât viteza de mişcare este mai accelerată şi percepţia lor despre atracţiile turistice se schimbă.Marian-Constantinescu2015-august Am observat acest lucru la un Simpozion de ecoturism şi dezvoltare durabilă, organizat de către Catedra de Turism a ASE în colaborare cu Clubul Presei de Turism – FIJET România. O grupă de studenţi foarte activi, motivată de diversitatea exprimării tematice a intrat în jocul jurnaliştilor de travel scriind articole despre ecoturism, despre proiecte demne de atenţie. O altă grupă a intrat într-un concurs de fotografie cu aceeaşi temă, iar rezultatele despre care vom scrie în numărul viitor, au fost excelente. Creaţiile pot stârni invidia unor artişti fotografi profesionişti. Generaţiile X şi Y ne spun că sunt pregătite să intre în joc, să-şi asume responsabilităţi, să câştige prestigiu şi bani. Tinerii sunt dispuşi să-şi asume angajamente, să-şi deseneze o carieră, dacă mentorii lor – dascăli, părinţi, oameni de afaceri -, le lasă ferestrele larg deschise pentru a respira, a se exprima.

… Ei bine, acest lucru pare viabil şi pentru generaţia Z. După cum puteţi observa în fotografie, un tânăr reprezentat al ei, chiar dacă nu este familiarizat cu alfabetul, răsfoieşte revista Traveller Magazin.
La editorial generatii

El descoperă unul dintre sloganele ei – „Citeşte turism, învaţă turism!”. E grăbit, în mod sigur, să descopere cât mai devreme destinaţii de călătorie pe care le va aborda la timpul potrivit. Traveller Magazin cover 152Suntem încântaţi să-i susţinem în descoperirea celui mai fascinant drum spre comoara călătoriilor – tinereţea. Am făcut-o şi noi – generaţiile A,B,C,D etc -, o vor redescoperi şi ei. Pe toţi viitorul ne îmbrăţişează cu un zâmbet.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Editorial, Marian Constantinescu, Numarul 152 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*