„BUCĂTARUL DE AUR AL BUCUREŞTIULUI” este LAZĂR CRISTIAN
70 de invitaţi s-au bucurat de un regal gastronomic dar şi de un spectacol plin de culoare la cea de-a IV-a ediţie a competiţei “Bucătarul de Aur al Bucureştiului- 2012”. Finala, dublată de o excelentă Seara de Gală, a fost organizată, conform tradiţiei de Federaţia Bucătarilor din România, şi a înglobat într-un singur eveniment arta culinară, caritatea, muzica, dansul şi arta fotografică.
Cele patru echipe calificate din semifinală au încântat invitaţii cu bucate inspirate din bucătăria românească, pregatite însă într-o manieră modernă. Bran Arpad de la Buffalo Steak House, Ivan Florin Marian de la Casa Mediterana, Dobre Alexandru de la Casa Doina şi Lazăr Cristian de la Grand Hotel Continental au demonstrat că arta culinară autohtonă este versatilă, gustoasă şi încântă privirile. Au mai pregătit câte 8 meniuri reprezentanţii gazdelor, bucătarii de la Casa Doina “La Parc”, echipa naţională olimpică de juniori a României, condusă de Dragos Bercea şi câştigatorul ediţiei anterioare, Eugen Grosu. Juriul a fost format din chefi şi gastronomi de talie: Wynand Vogel, Henrik Sebok, Cornelia Ghişoi, David Contant, Maria Popa şi Ion Toma. Dupa cinci ore de muncă şi analiză comparată juriul a stabilit următoarea ierarhie. Marele Trofeu “Bucătarul de Aur al Bucureştiului” a revenit lui Lazăr Cristian (cu ajutorul său Iulian Chivu) de la Grand Hotel Continental. Ivan Florin Marian şi Milosi Alexandru s-au clasat pe locul 2 fiind urmaţi Dobre Alexandru şi Ionuţ Brăteanu – locul 3, respectiv Brad Arpad şi Daniela Zgimbău, locul 4.
Seara a fost „colorată” cu momente artistice susţinute de formaţia Five O’clock, de reprezentaţii de dans, dar şi de o licitaţie de fotografii realizate pentru a omagia munca ţăranului român. Iniţiatorul proiectului, Chef-ul francez David Contant, doreşte prin acest proiect să scoată în evidenţă bogăţia şi diversitatea artei culinare româneşti cu puternice rădăcini în tradiţie. Momente au fost prezentate de Romana Rista, o pasionată a gastronomiei. Întregul spectacol realizat la concursul “Bucătarul de Aur al Bucureştiului” i-a avut beneficiari pe copiii de la Asociaţia Sfântul Stelian. Toti banii colectaţi din vânzarea meniurilor au fost donaţi acestei organizaţii care luptă pentru binele celor mici. Evenimentul a fost susţinut de sponsorii: Ramada Bucharest Parc, Unilever Food Solutions, Chef Malta, Concept Hotels, Fusion Techniques, Serve Romania şi Gabriela Berechet Consulting. TRAVELLER MAGAZIN a fost Partener Media al manifestării.
MARA ANTON