Design. Fashion. Culori luminoase şi vibrante. Sticlă şi cascade de lumini. Confort. Mobilier unicat. Furnituri de calitate excelentă. Toate pun în valoare interioarele celui mai nou complex de 5 stele intrat pe piaţa bucureşteană.
Lesne de înţeles că Marshal Garden este proprietatea omului de afaceri Ion Antonescu, fondatorul uneia dintre primele agenţii de turism private – Marshal Turism. După ce a fost secretar de stat la Ministerul Culturii Antonescu, căruia i se spune Mareşalul (de aici şi denumirea companiei sale), a rămas devotat lumii artistice, dedicându-se unor proiecte care i-a readus în prim plan pe marii artişti ai scenelor româneşti. Ce are asta de-a face cu industria turistică în general? Păi are? În cazul de faţă s-a produs o fuziune culturală şi comercială. În deceniul trecut aceasta se întâmpla la primul hotel Marshal ce intra în operare după o amplă operaţiune de modernizare. Amplasat cum nu se poate mai bine, în spatele Teatrului Naţional, el a devenit fieful actorilor. Antonescu declara atunci că a dorit să refacă o parte din atmosfera boemă a Bucureştilor de altădată, iar fotografiile pe care le puteţi vedea pe pereţii restauratului şi cafenelei, pline de autografe şi dedicaţii dovedesc din plin că a reuşit.
Povestea continuă, cum era de aşteptat, şi la noul hotel amplasat în zona Dorobanţi în vecinătatea blocului Prager şi a ASE. Marshal Garden sugerează ideea unui spaţiu aerisit rezolvat prin soluţii de design neconvenţional, sugerând în mod direct, la parter şi la etajele dedicate sălilor de restaurant şi de conferinţe, conturul unei scene deschise. Sentimentul este accentuat şi de pereţii de sticlă al sălilor care se glisează oferind pe perioada sezonului cald un excelent spaţiu de terase. Hotelul are o capacitate medie cu 63 de camere, dintre care 4 duble Standard, 55 duble Superior şi 4 camere duble DeLuxe. Printr-un aranjament de conectare, la cerere se pot obţine şi Family Suite. Marshal Garden este bine echipat cu săli de conferinţe, Panoramic, la etaj, cu o capacitate totală de 400 de locuri, respectiv Safir, la parter cu 70 de locuri, ideală pentru întâlniri de afaceri ori training-uri. De testat, Ristorante Danieli (numele este inspirat de cel al fiului lui Ion Antonescu). Show-ul gastronomic este asigurat de „actorii” – Baby calamari şi muşchi de vită Argentina, servit pe piatră de rocă încinsă, ori de Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci şi strufe negre. Spectacolul vizual este completat de vitraliile unice, fiecare redând tematica unei poveşti. Loc al relaxării este şi Ceainăria, un spaţiu dedicat amatorilor de asemenea licori, unde serviciul este disponibil gratuit tot timpul zilei. La propunerea Clubului Presei de Turism – FIJET ROMÂNIA, acest loc, particularizat şi prin colecţie de 50 de ceainice, ar putea să se numească în viitor Prinţul Charles.
Ce mai trebuie de ştiut? Dacă iniţial investiţia era cotată la circa 3 milioane de euro, în final ea a depăşit 10 milioane. Construcţia hotelului a durat mai mult, cu circa 4 ani, dificultăţile fiind accentuate de către criza economică. Pe parcursul timpului Ion Antonescu a căutat să identifice cele mai noi concepte şi să le „toarne” în acest hotel. „Am circulat peste tot şi mi-am notat cele mai bune idei pe care le-am văzut în marile hoteluri din lume. La ele am adăugat ideile mele şi pot să spun că acest hotel are elemente unice, care nu se mai regăsesc îmbinate astfel nicăieri în lume” – arată Ion Antonescu.
Şi artiştii? N-aveţi nicio grijă. Şi acest hotel – unde puteţi admira lobby-ul cu o cascadă de culori răcoroase -, a păstrat tradiţia şi facilităţile oferite de primul Hotel Marshal. De aceea să nu vă miraţi dacă trecând pe la Marshal Garden vă veţi intersecta cu Marin Moraru, Mircea Albulescu, Vladimir Găitan, Ion Dichiseanu, Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel etc. Mai mult decât o plăcere unică.
ANGELA SIMION & ALEX BARBU