SIBIUL – 3 STELE MICHELIN, Evenimente turism nr. 99

SIBIUL – 3 STELE MICHELIN

Eric Faidy, Preşedintele Michelin pentru zona România şi Balcani, a oferit Sibiului,  fostă Capitală culturală europeană în 2007, placheta care confirmă statutul de unic oraş din România care a primit 3 stele în Ghidul verde Michelin.  Ceremonia, care l-a readus în prim plan pe primarul Klaus Johannis, a marcat sărbătorirea unui an de la lansarea Ghidului Verde Michelin România. Cu acest prilej Faidy a spus: “După ce au petrecut o mulţime de timp învăţând şi scriind despre România, descoperind că aceasta este într-adevăr o destinaţie minunată, scriitorii noştri au dorit să ofere cititorilor un instrument util de orientare, prin această colecţie cu cele mai interesante lucruri de văzut şi făcut în România. Sibiu este singurul oraş din România cotat de specialiştii Michelin la 3 stele, ceea ce înseamnă că «Mica Vienă» trebuie vizitată neapărat”. După cum se ştie o altă atracţie din zonă, cotată tot cu 3 stele, este Muzeul din Dumbrava Sibiului. Destinaţiile notate cu trei stele în Ghidul amintit trebuie ”vizitate neapărat”.

Potrivit preşedintelui Michelin România, printre criteriile luate în considerare de specialişti s-au numărat prima impresie a vizitatorului, renumele şi popularitatea oraşului, valoarea artistică şi istorică a zonei, ori ospitalitatea locuitorilor.

 

WIRELESS GRATUIT PE CITY TOUR
S-a a relansat linia de transport Bucharest City Tour. Călătorii beneficiaza de ghid audio în limbile română şi engleză, precum şi de internet wireless gratuit. Cele patru autobuze supraetajate, administrate de către Regia Autonomă de Transport Bucureşti, au o capacitate de 77 locuri fiecare. Ele circulă între orele 10.00 şi 22.00. Printre obiectivele turistice, culturale ori istorice care pot fi abordate de-a lungul traseului se numără:  Parcul Herăstrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Tăranului Român, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii etc. Preţul unui card de transport, valabil 24 de ore de la prima validare, este de 25 de lei (circa 6 euro) pentru adulţi şi 10 lei (peste 2 euro) pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. Cardul poate fi achiziţionat şi din autobuzele turistice.

 

CÂŞTIGĂ O TABĂRĂ DE 2 SĂPTĂMÂNI ÎN MAREA BRITANIE

Joc, joacă: concurs de limba engleză pentru elevi. Îţi place să te joci cu cuvintele, eşti creativ, pasionat de limba engleză şi nu ştii cum poţi transforma o vacanţa obişnuită într-una de neuitat? Îţi spunem noi – te înscrii în concurs şi ai şansa de a câştiga marele premiu, oferit de Tabere.com: o tabăra de limba engleză în Marea Britanie, la Ashford, în perioada 4 – 18 August 2012!
Îţi mai aduci aminte de jocurile din copilărie? Dacă da, scrie un eseu în limba engleză de maximum 500 de cuvinte având ca temă „jocul şi joaca” şi înscrie-te cu el în concurs. Cele mai frumoase 30 de eseuri se vor califica la cea de-a doua etapă, urmând ca finaliştii să fie invitaţi la un interviu în Grădina Valorilor Româneşti din Bucureşti. Cursuri de limba engleză Berlitz şi multe alte premii vor fi oferite celorlalţi câştigători. Participarea la concurs este gratuită şi deschisă tinerilor din toata ţara, cu vârsta cuprinsă între 12- 17 ani. Regulamentul concursului şi formularul pentru înscriere sunt disponibile exclusiv pe site-ul organizatorului: www.fundatiadanvoiculescu.ro.

 

THOMAS COOK – NU IESE LA SOCOTEALĂ !?

După şase ani de evaluări şi tatonări touroperatorul german Thomas Cook-Neckermann a revenit cu grupuri de turişti în staţiunile de pe Litoralul românesc. Potrivit reprezentanţilor companiei, cursele charter vor fi săptămânale, pentru perioada 29 mai – 2 octombrie 2012 şi vor ateriza la Constanţa. Conform estimărilor sunt aşteptaţi circa  5.000 de turişti din Germania, Austria, Polonia şi Cehia. Hotelurile solicitate de turiştii ce apelează la serviciile Thomas Cook-Neckermann oferă servicii superioare iar circa 1.000 dintre aceştia au optat pentru complexe ce practică sistemul all-inclusive. Printre hotelurile cu care colaborează pe litoralul românesc Thomas Cook-Nechemermann se numără Amiral, Comandor, Iaki şi Richmond din Mamaia, Europa din Eforie Nord, Cleopatra, Balada, Hora şi Saturn din staţiunea cu acelaşi nume, Doina din Neptun etc. Partenerul de travel din ţara noastră este agenţia Karpaten Turism condusă de Gheorghe Mărginean.

 

ANAT E ÎN TOP 10

Datorită performanţelor obţinute anul trecut pe segmentul de instruire profesională Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) a fost selectată în TOP 10 Europe Authorized Training Center (ATC). Distincţia a fost acordată de către Ismail Albaidhani,  Head of Global Partnerships & Learning Innovation (IATA Training and Development Institute- ITDI). “Avem convingerea că din ce în ce mai multe entităţi vor investi în perioada următoare în trainingul personalului din industria turistică, urmând tendinţa înregistrată la nivel mondial şi european. Confirmarea imediată se va regăsi în creşterea veniturilor respectivelor firme ca urmare a îmbunătăţirii serviciilor oferite clienţilor” – a precizat Adriana Caranfil, reprezentantul de Marketing al ANAT.

MUZEUL SATULUI – 76 DE ANI

Instituţia muzeală a marcat acest eveniment printr-o serie de manifestări care au atras un public numeros. Printre formaţiile şi ansamblurile invitate să amintească de tradiţiile ce s-au transmis prin decenii s-au numărat Asociaţia Tradiţia Militară, condusă de Mircea Stoica, Tulnicăresele din Avram Iancu – Alba, reunite de Mihail Duma, Muşata armână – Ansamblul Pilisterlu al Societăţii Culturale Aromâne, coordonat de Chiraţa Gheorghe, Ansamblul Căluşul – Sârbi Măgura, Olt, organizat de Nichita Dragomira, Taraful domnesc din Bucureşti, pus în valoare de Mirel Bria etc.

SPECTACOL LA AIRSHOW 2012 Aeroclubul României a organizat CLINCENI AIRSHOW – un eveniment ce a inclus demonstraţii aeriene. Evoluţiile  spectaculoase cu avioane şi planoare, au fost prezentate de echipa naţionalăde înaltă acrobaţie aeriană ”Hawks of România”,  cu aeronavele Extra300L şi Extra 330SC, formaţia ”Vulturii Tricolori”, cu aeronave Zlin142 şi ”Iacarii Acrobaţi” – singura echipa privată de acrobaţieaeriană din România, care zboară pe avioane YAK-52, fabricate înţara noastră. Alături de formaţiile amintite a evoluat echipa privată deparaşutism « TNT Brothers ».

ATENŢIE! BULGARIA SPUNE STOP FUMATULUI

De la începutul acestei luni în Bulgaria a fost interzis fumatul în spaţiile publice, inclusiv în restaurante, baruri, cafenele şi hoteluri. Măsura va afecta într-un mod major  industria turistică locală. Blagoy Ragin, preşedintele Asociaţiei bulgare a patronilor de hoteluri şi restaurante, a estimat că se vor înregistra pierderi de circa 300 de milioane de leva (circa 150 de milioane de euro) şi că se aşteaptă ca în jur de 20% din restaurante, cazinouri şi cluburi de noapte din Bulgaria să intre în faliment până în martie 2013.

 

”DĂ CALITATE VIEŢII TALE!

Solicită bonul fiscal!”. E sloganul unei noi campanii de  educare fiscală a cetăţenilor  iniţiată de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase ROMPAN. “În fiecare an România pierde peste 15.000 miliarde de lei din cauza evaziunii fiscale la TVA, bani  ce ar putea fi utilizaţi pentru creşterea calităţii serviciilor publice, a asigurărilor sociale, asistenţei medicale, a unor pensii decente  pentru seniori etc. Mai bine de 60% din pâinea produsă şi comercializată în România este fără acte! Valoarea evaziunii fiscale este în jur de un miliard de euro pe an” – a arătat Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN. Dragoş Paiu, Director Marketing la Groove Hour – agenţia de publicitate parteneră este convins că “aceasta campanie va conduce în primul rând la o educaţie fiscală a cetăţenilor, în folosul lor, la un sistem legislativ viabil şi  eficient”. Alte detalii pe site-ul www.stopevaziune.ro. Traveller Magazin este unul dintre Partenerii media al campaniei.

               

UN NOU PRODUS CU REDUCERI
CFR Călători a lansat Cardul TrenPlus – un nou produs prin care pasagerii pot achiziţiona bilete cu 25% reducere din tariful integral de transport. Reducerile sunt valabile pentru biletele de clasa 1 şi clasa a 2-a, pentru orice rută şi tren. Cardul poate fi procurat de la staţiile sau agenţiile de voiaj CFR, la preţul de 80 de lei. Acesta are o valabilitate de un an, este nominal şi netransmisibil. Reducerea oferită se aplică numai la biletele achiziţionate de la casele de bilete ale staţiilor CFR şi agenţiilor de voiaj CFR şi nu se cumulează cu alte facilităţi sau reduceri stabilite.

MARA ANTON

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, Numarul 99 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*