CE EXPERIENŢĂ! VIP-URI IN LA, Mapamond nr. 99

CE EXPERIENŢĂ! VIP-uri în LA (2)

Numai pentru a putea vedea Los Angeles altfel şi merită să faci  turul „Experience LA like a celebrity” creat de Starline Tours şi realizat cu faimoasele bus-uri TMZ , deschise cu tavan transparent şi circuit TV, conectat la explicaţiile ghidului.

Ghidul nostru o cunoştinţă mai veche a fost Philip Ferentinos, chiar directorul companiei. Cu el am plecat pe acest traseu şi – pentru o zi – am trăit pe bune, pe planeta celor frumoşi, faimoşi, talentaţi şi vânaţi de paparazi ori marele public. Grammy Museum, situat în noua zonă civică a oraşului denumită Live LA, este prima oprire. Deschis publicului în 2008, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a premiilor Grammy muzeul este o lecţie vie despre istoria muzicii americane şi mai ales despre cea a sunetelor. Poţi păşi în timpurile de început ale jazz-ului, ale radioului, poţi admira hainele purtate de vedete la diverse ceremonii şi concerte şi poţi asculta şi vocea lui Lenin, dacă vrei, căci şi cuvântările lui fac parte din istoria… înregistrărilor.  Muzica merge mână în mână cu filmul aşa că ne-am oprit la fascinantul Hollywood Museum situat în clădirea Max Factor, locul magic unde actriţele se transformau în dive şi făceau femeile să creadă că şi ele pot fi la fel. Cabinele de machiaj – pentru blonde, brune sau roşcate -, sunt adevărate sanctuare, expunând articole de make-up, folosite de actriţe şi actori, iar sălile de expoziţie oferă incursiuni neaşteptate în platourile de filmare prin costumele originale purtate de protagonişti şi decorurile unor filme celebre precum „Moulin Rouge” ori „Tăcerea mieilor”.

Ca o mănuşă s-a potrivit şi vizita la Muzeul Madamme Tussauds Hollywood şi la singularul Grauman’s Chinese Theatre. Ne vom opri asupra acestui faimos cinema-teatru situat în inima Hollywood-ului. Informaţiile oferite pe tichetul VIP sunt mai mult decât îndestulătoare. Primul film care a rulat aici a fost „Regele regilor”, în regia lui Cecil & DeMills, la inaugurarea din 1927 iar biletul costa 25 de cenţi. Ce tare era dolarul pe vrea aceea. Anual au loc aici peste 40 de premiere cinematografice incluzând şi cele mai „bănoase” filme din toate timpurile – „Avatar” şi „Titanic”. Aşa că pare logic ca o parte din ceremoniile Oscar să fi avut loc aici în perioada celui de-al doilea Război Mondial (1944-1947). Ca atracţie turistică ce să mai spunem ? Anual vizitează teatrul peste 5 milioane de turişti. Colecţiile muzeului sunt evaluate la peste 10 milioane de dolari. Cum să nu te atraga rochia lui Scarlet din „Pe aripile vântului” sau cea a lui Marilyn Monroe din „Domnii preferă blondele”. Sau Liz Taylor în „Cleopatra”.

Cea mai mare atracţie o reprezintă însă Bulevardul Stelelor căci el se află chiar la picioarele teatrului. Ni se aminteşte că prima stea aparţine actriţei Norma Talmadge iar cea mai tânără vedetă a fost Shirley Temple „ înstelată” la vârsta de 6 ani. Şi desigur, cele mai fotografiate stele sunt cele ale lui Marilyn Monroe şi John Wayne. Să nu-l uităm pe George Clooney… Stiaţi că şi obiectele au stele? Pipa lui Groucho Marx, mănuşa lui Michael Jackson sau „bagheta magică” a lui Hary Potter sunt doar o parte dintre acestea. Ficţiunea şi realitatea devin, în acest fel, una şi aceeaşi poveste. Aceasta faimoasă alee a stelelor se intersectează cu nu mai puţin de 15 străzi, „blindate” cu terase, baruri, restaurante… şi sunt vreo 2500! În acest context, întâlnirea cu Ana Martinez este una VIP. Caci  Ana Martinez este producătorul a peste 600 de ceremonii de”stea” în calitate de VIP Media Relations şi Producător al Hollywood Walk of Fame cu o activitate de 25 de ani. Oare stelele or avea regină? În acest caz pare că da!

Iar povestea noastră trăită însă în realitate, nu ar fi fost deplină fără întâlnirea, absolut întâmplătoare, cu Harvey Levin, creatorul TMZ şi TMZ.com, devenit la rândul lui vânat de către fani. Acestea sunt de fapt deliciile turului: hoinărind cu autobuzul VIP prin LA ai ocazia să te întâlneşti cu vedete în carne şi oase. Ele nu se feresc când văd apropiindu-se bus-ul cu marca amintită, dimpotrivă, căci publicitatea rămâne regine din umbră a păstrării popularităţii.

…Hm! Nu este deloc rău să fii VIP. Turul se termină cu o sesiune de shopping la Beverly Center, ce începe într-un salon luxos (cafea, sucuri, diferite delicatese, oferite gratuit, că deh, e altceva cînd pleci la cumpărături şi bine alimentat şi cu sfaturile lui Carlos E.Montenegro, marketing specialist al  celebrului magazin.După prezentarea aferentă unui cocktail de bun venit ne-a dat şi ne-a spus ceva. Ce? Ghiciţi!Locul este deosebit nu doar prin lux şi abundenţă de mărci şi produse ci şi prin aceea că este şi platou de filmare pentru seriale celebre precum CSI-LA.Prezenţa la cumpărături a vedetelor este ca un bonus. Este lumea lor şi visul nostru… atât de scump că pentru majoritatea care trec pe aici rămâne doar un… vis. Dar visul nostru de jurnalişti de turism – iar la INTERNATIONAL POW WOW au fost acreditaţi peste 400 -, de a fi VIP în L.A s-a transformat într-o experienţă culturală de neuitat căci, la final, am putut spune că ceea ce ni s-a oferit a fost un tur de forţă şi eleganţă, prin cultura contemporană a metropolei. Oare, nu cumva, aceasta este  marea stea care luminează oraşul, transformându-l într-o destinaţie VIP?

DOINA & MARIAN CONSTANTINESCU

Mulţumiri pentru sprijinul acordat documentării noastre
US Travel Association şi TRAVELPORT Romania.

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Mapamond, Numarul 99 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*