Castelele Bran și Peleș sunt în TOP 10, TRAVEL nr. 174

= 341

Trei dintre primele zece cele mai frumoase castele Instagrammable (postări pe instagram) din lume pot fi vizitate în Regatul Unit ( Edinburgh din Capitala Scoției, Windsor și Leeds din Anglia) și ocupă locurile unu, trei și șapte, alte două la Praga (Republica Cehă) și Neuschwanstein din Germania (pe locul doi, respectiv patru. Castelul din Praga fost locuit de puternicii regi ai Boemia, de împărații Sfântului Imperiu Roman dar și de către președinții Cehoslovaciei. Se pare că aici sunt ascunse, într-un loc secret bijuteriile coroanei din Boemia. Castelul Windsor nu a fost doar fundalul nunții din 2018 a prințului Harry și Meghan Markle, potrivit studiului OnBuy.com ,Reședința regală a fost fotografiată de 354.317 ori pe Instagram. Pe locul 5 se află Castelul Buda (Ungaria), de Pena Palace (Portugalia) și Alhambra Palace (Spania) pe locul 8. Două frumoase castele românești – Bran și Peleș – închid lista pe 2020 a Topului pe 2020 întocmit de organizația SaveOnEnergy.

Unde sunt cele mai pitorești minuni naturale !

Tot SaveOnEnergy a căutat să afle care sunt cele mai pitoreşti minuni naturale din întreaga lume. Pentru a determina ce destinaţii ar trebui incluse în studiu, specialiștii săi au chestionat 2.230 de respondenţi şi le-a cerut să numească ce minune naturală doresc cel mai mult să viziteze în întreaga lume. Primele 15 cele mai frecvente răspunsuri au fost apoi clasificate folosind platforma de socializare Instagram, numărând de câte ori fiecare destinaţie a fost etichetată în total.

Cel mai pitoreasc a fost considerat a fi Parcul Naţional Yosemite din SUA, cu aproximativ cinci milioane de hashtaguri pe Instagram.Celebra Cascada Niagara din Canada este a doua, cu puţin peste 4,6 milioane de hashtaguri postate în septembrie 2020.Pe locul trei avem Marele Canion (peste 4,1 milioane de hashtaguri). După cum sugerează şi numele, acest loc nu este doar frumos, ci uriaş, cu o lungime de până la 446 km (277 mile) şi o lăţime de 29 km (18 km) şi atinge o adâncime de peste 1 mile (1.857 metri), conform Wikipedia. Parte a celui de-al doilea cel mai mare fluviu din Europa, Delta Dunării s-a clasat pe locul 5 pe cea mai Instagrammabilă minune naturală din lume, cu peste 1,6 milioane de hashtag-uri. În timp ce râul trece prin 10 ţări, cea mai mare parte a Deltei Dunării se află în România (3.466 km pătraţi din total 4.152 km pătraţi), înainte ca fluviul să se verse în Marea Neagră. Aici puteţi găsi unele dintre cele mai rare specii de floră şi faună, ceea ce face Delta Dunării foarte specială.

SaveOnEnergy a folosit platforma de socializare, Instagram, pentru a colecta şi analiza de câte ori fiecare destinaţie a primit un hashtag. Au fost chestionați 2.230 de respondenţi cărora li s-a cerut să nominalizeze o minune naturală de pe mapamond, pe care ar dori să o viziteze cel mai mult.

SÎNZIANA CONSTANTINESCU

Noi atracții de interes local și național

Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a aprobat atestarea unor noi localități sau părți din localități, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local. În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale și evaluării atractivității lor comuna Ocna Șugatag (jud. Maramureș) a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, iar alte 12 localități, respectiv Anina (jud. Caraș-Severin), Cavnic (jud. Maramureș), Dorna-Arini (jud. Suceava), Ghioroc (jud. Arad), Gura Siriului (jud. Buzău), Sadova (jud. Suceava), Săcele (jud. Brașov), Sânnicolau Mare (jud. Timiș), Sighetu Marmației (jud. Maramureș), Ștei (jud. Bihor), Tulucești (jud. Galați), Vatra Moldoviței (jud. Suceava), cât și Zona turistică a comunei Borș (jud. Bihor), au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local. Pe termen lung și mediu, atestarea localităților mai sus menționate ca stațiuni turistice de interes național sau local, după caz, va crea un impact pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând și creșterea circulației turistice.

Astfel 52 de stațiuni turistice de interes național și 87 de interes local sunt atestate până acum în România.

ANGELA SIMION

Echipă înoită la ANAT

Dumitru Luca, directorul general Corali Holidays şi fost Prim-vicepreşedinte ANAT in ultimii 2 ani, a fost liderul patronatului Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) pentru mandatul 2020 – 2022, urmându-i în această funcție lui Nicolae Demetriade. Dumitru Luca are o experienţă de peste 20 de ani în turism, este managerul şi administratorul agenţiei de turism Corali şi membru ANAT cu o vechime de 21 de ani în asociaţie (din primăvara anului 1999). ”Este o bucurie reţinută. Este o reconfirmare din partea colegilor care m-au mandatat cu încrederea lor şi mi-am propus să nu-i dezamăgesc”, a declarat Dumitru Luca.

În acest mandat, într-o perioadă extrem de dificilă pentru toată industria turismului, noul președinte face echipă și este sprijinit in demersurile sale pentru susținerea activității și intereselor agențiilor de turism din România de noii membri ai Biroului Executiv si Consiliului Director ANAT: Lucian Boronea (Accent Travel&Events), George Cioceanu (Travel Fuse), Alin Burcea (Paralela 45), Antonio Nițu (Aerotravel Lufthansa City Center), Mirel Joacă-Bine (Xcess Tours), Sorin Dencescu (Kron-Tour Lufthansa City Center), Cosmin Marinof (Travel Brands), Cristian Bărhălescu (Icar Tours), Mălin Mălineanu (New Concept Travel), Dan Goicea Cocktail Holidays), președintele Regiunii București-Ilfov, Cristian Vlad (Paralela 45 Făgăraș), președintele Regiunii Centru, Valeriu Claudiu Ștefan (Velmar Dreams), președintele Regiunii Sud, Andrei Chirilov (Laguna Tour), președintele Regiunii Sud-Est, Laura Dragu Popescu (Gorj Turism), președinte Regiunii Sud-Vest, Dumitru Nănescu (Inter Tour), președintele Regiunii Nord-Est, Diana Iluț (Sfara Tours), președintele Regiunii Nord-Vest.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 174, Travel and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*