Transilvania – Burguri medievale, BIBLIOTECA nr. 173

Unul dintre cei mai valoroși artiști fotografi de pe segmentul foarte pretențios al foto-jurnalismului turistic trece pentru a patra oară ”granița” dintre fotografie și film. Ințiativă va fi cu singuranță continuată a afirmat Florin Andreescu la proiectarea în premieră, a filmului documentar TRANSILVANIA – Burguri medievale. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român și Editura Ad Libri, propune o incursiune inedită în nouă orașe medievale din Transilvania – Brașov, Sighișoara, Mediaș, Cluj-Napoca, Bistrița, Alba Iulia, Orăștie, Sebeș și Sibiu. Secrete medievale, legende și tradiții pline de culoare ies la iveală de-a lungul unei călătorii incitante prin legendara Siebenbürgen, care oferă imaginea unei lumi aparte, cu așezări clădite după model german, biserici fortificate ca niște cetăți și numeroase monumente de arhitectură gotică, renascentistă și barocă.

Transilvania – burguri medievale (comentariu: Mariana Pascaru, lectura: Mihai Gruia Sandu, montaj: Alexandru Stănescu) a apărut la sfârșitul anului 2018 pe DVD (88 min.), în limba română, cu subtitrare în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană. Este al patrulea din seria documentarelor Travel&History (România, pas cu pas, Maramureș, țară veche, țară nouă și La pas prin București) prin care fotograful Florin Andreescu redescoperă și promovează patrimoniul local. După proiecție, realizatorul și cercetătoarea Doina Ișfănoni au invitat participanții la un dialog despre patrimoniul Transilvaniei.

Cu o activitate de peste 20 de ani pe piața editorială, fotograful Florin Andreescu s-a făcut remarcat prin numeroasele albume dedicate României (Oameni, locuri și istorii, O amintire fotografică, Salutări din România, Made in Romania, Delta Dunării, Flashback etc.), în mare parte prezentate și de revista noastră. Florin s-a decis să se dezvolte pe acest drum la începutul anilor ’90 când era inginer de sunet la Studioul Cinematografic București (Buftea).

SÎNZIANA CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Biblioteca, Numarul 173 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*