”Bucureștiul bizantin” – un nou concept de incoming, TRAVEL nr.170


”În contextul ofertei turistice românești, capitala țării este frecvent supranumită Micul Paris. Aceasta, cu toate că în istoria, arhitectura, viața de zi cu zi a bucureștenilor, sunt foarte prezente cultura creștin ortodoxă și moștenirea bizantină. În acest context, am propus turiștilor europeni și nu numai un nou concept, anume Bucureștiul bizantin. Astfel, pe lângă Palatul Parlamentului, Muzeul George Enescu, Ateneul Român sau Muzeul Satului, am inclus în programul de vizitare a capitalei și participarea la un concert de muzică ortodoxă și bizantină la una dintre cele mai frumoase biserici din București – Sfântul Spiridon Nou”, declara Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Invitation Romania.

Concertele au loc la biserica Sf. Spiridon Nou din București, printre partiturile muzicale numărându-se frecvent: « Tatăl Nostru » interpretată simultan în limbile română şi franceză, « Axion » de Gheorghe Popescu Branişte, « Cămara ta » de Ioan D. Chirescu, « Lumina de înviere » de Nicolae Lungu, « Hristos a Înviat » de Alexandru Podoleanu etc. Biserica Sf. Spiridon Nou, sfințită la 8 noiembrie 1860, este, la ora actuală, cea mai mare biserică ortodoxă din București.

În actualul context touroperatorul român, unul dintre cei mai bine cotați pe segmentul de incoming, a atras deja câteva sute de turiști și oameni de cultură din Franța și Belgia, primul grup-pilot vizitând România în luna iulie. Din acesta au făcut parte și organizatori de voiaje, cinci interpreți celebri de muzică simfonică, oameni de cultură și echipe de jurnaliști de la TV Mezzo și de la renumitul cotidian Le Figaro. Grupul a participat la o croazieră dunăreană care a avut ca tematică muzica lui George Enescu (parte a programului « Croaziere de excepţie »), iar turiștii au mai vizitat, în București, Muzeul George Enescu, Palatul Primăverii (Casa Ceaușescu) etc.

Invitation Romania promovează deja următoarea ediție, din septembrie 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, în rândul grupurilor de turiști care vizitează țara. Invitation Romania încearcă, împreună cu Patriarhia Română, să introducă, în următorii ani, un program de concerte de muzică religioasă bizantină și creștin ortodoxă în mai multe biserici din București. Toate aceste acțiuni se încadrează în politicile de promovare a tematicilor produsului turistic românesc, precum și de impunere a Bucureștiului ca destinație atractivă de city break, derulate cu constanţă de către Invitation România.

ION BADEA

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 170, Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*