Calitatea bate la … usa, INDUSTRIE HOTELIERA nr. 169

Două proprietăți autohtone intră în familia selectă a Relais & Chateaux. Sheraton București a plecat spre… digitalizarea serviciilor iar Alexandrion își face grup hotelier. Golful devine o afacere chineză iar turcii de la Ener se gândesc să vândă Ramada-Majestic.

 

HOTEL EPOQUE, membru Relais & Chateaux

 

La jumătatea anului trecut restaurantul Le Bistrot Francais a aderat la prestigioasa organizație internațională de hoteluri și restaurante Relais & Chateaux. Al doilea membru din România este Hotel Epoque din București care și-a anunțat afilierea la Relais & Chateaux, la jumătatea acestui an. Procedura de aderare la Relais & Chateaux conține peste 300 de criterii de analiza. Etapele procesului includ evaluari ale comisiilor de inspectori Relais & Chateaux, audituri de calitate realizate cu caracter anonim, recenziile oaspeților clubului 5C, votul Comitetului director etc. Din cele aproximativ 120 proprietăți inspectate anual, numai o pătrime devin membri Relais & Chateaux la finalizarea procesului de selecție.

Beneficiile membrilor includ: accesul la segmentul specific de clienți Relais & Chateaux, sistem propriu de rezervări directe, platforma proprie de recrutare a celor mai buni candidați pentru echipele proprietăților membre, academie de formare directă sau online și accesul la întreaga infrastructură de comunicare și promovare specifică brandului Relais & Chateaux. Comunitatea Relais & Chateaux numără peste 550 proprietăți în întreaga lume și are peste 2 milioane de clienți pe an – a subliniat Philippe Gombert, Președintele în exercițiu al Relais & Chateaux. ”Sperăm să ne dezvoltăm rețeaua în România și în sud-estul Europei și vom face din această regiune o prioritate pentru următorii ani” a mai adăugat acesta.

SHERATON – investiție în SPA

Prioprietarii Sheraton din București au achizitionat un teren de 1.000 de metri pătrați în vecinătatea hotelului pe care intenționează să construiască un centru SPA, o sală de conferințe de mari dimensiuni și un număr suplimentar de până la 100 de camere. Planurile de dezvoltare se vor întinde pe o perioadă de 3 ani. În prezent, hotelul Sheraton din Capitală are 270 de camere, dintre care 27 executive și un apartament prezidențial. Unitatea hotelieră va mai derula investiții majore în proiecte precum digitalizarea completă a accesului în camerele de hotel, care se va realiza prin intermediul telefoanelor de tip smartphone.

ALEXANDRION își face grup hotelier

Hotelul New Montana din Sinaia a fost achiziționat de către Alexandrion Group în urma unei tranzacții ce s-a încheiat în urmă cu aproape doi ani. Noii proprietari, specializați în producerea băuturilor Alexandrion și Cava D`Oro, care au preluat atunci peste 120 de angajați și o capacitate de 175 de camere și-au exprimat intenția de a investi în domeniu industriei hoteliere. Ținta este crearea unui lanț de circa 10 unități preluate sau construite de la zero sub un brand comun. New Montana operează deja pe piață, sub un nou management asigurat de Nicolae Roșca,  -, sub numele New Montana Hotel & Spa by Alexandrion Group. Recent în cadrul unei tranzacții complexe, în portofoliul companiei a intrat și hotelul Rhein din Azuga, construit de Hallewood România. Nawaf Salameh, CEO și fondator al Alexandrion Grup România, a anunțat recent ca Alexandrion va investi 100 de milioane de dolari, în etape, într-o distilerie în statul New York din SUA, intrând astfel pentru prima dată pe această piață.

TRANZACȚII: Majestic, Residence și … Verde

Acționarii turci de la Ener Holding care dețin primul Ramada din București (fostul hotel Majestic) au anunțat că au scos la vânzare complexul contra sumei de 13,5 milioane de euro. El a fost construit înainte de Primul Război Mondial, devenind unul dintre dintre hotelurile istorice ale Capitalei, alături de Bulevard, Capșa, Capitol, Grand Continental, Athenee Palace-Hilton etc. Clasificat la 4 stele, el oferă 111 camere, piscină și două săli de conferințe. Ener Holding, prin acționarii Selim Orsan (28%), Ismail Isik, Yavuz Kemal și Atil Mehmet (fiecare cu câte 23,9%). controleaza și lanțul de cafenele Gloria Jean`s. „Antreprenorii turci au mai vândut un hotel de 1.100 de locuri pe care îl dețineau în Antalya”, informează surse din piață.

Și hotelurile Arc de Triomphe si Domenii Plaza by Residence Hotels sunt scoase la vânzare sau închiriere. Primul a fost inaugurat în 2002 și beneficiază de 35 de camere clasificate la un standard de 4 stele superior. Hotelul Domenii Plaza (deschis în 2007) funcționează la aceeași clasificare și oferă 33 de camere. Residence Hotels este primul lanț de boutique-hoteluri de 4 stele din România și printre primii membrii ai BLLA (Boutique and Lifestyle Lodging Association), singura asociație de boutique-hoteluri din lume, cu sediul în Los Angeles.

De asemenea în stațiunea Breaza, de pe Valea Prahovei, a fost consemnată o tranzacție de preluare a primului complex de golf din România. ”Lac de Verde” a fost achiziționat de către compania Orient Hyperconstruct, retailer de materiale și unelte de construcții specializat și în închirierea ori subînchirierea de bunuri imobiliare. Controlată de  antreprenori chinezi, firma cu sediul în Voluntari (Ilfov), activează din 2005.

 

ANGELA SIMION, ALEX BARBU, ION BADEA

 

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 169 and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*