Căldură, Art Deco și promisiuni Royale – INDUSTRIE HOTELIERA nr.160-161

Căldură, Art Deco și promisiuni Royale
Umbrele lui Ioan Movilă și Arta Cerchez se reîntorc la Eforie Sud. Mohammad Murad intră cu 5 stele la Năvodari și promite pentru anul viitor un Boutique Hotel de 5 stele plus. În același timp la Vox Maris Grand Resort din Costinești, crește prin cele 11 săli de conferințe în ochii organizatorii de evenimente turistice.

EFORIE SUD: Cazinou transformat în hotel

Cazinoul din Eforie Sud, care găzduiește de câțiva ani, o unitate de alimentație, va fi restaurat, consolidat și extins în vederea transformării în … hotel. La parter vor funcționa un restaurant cu bucătărie, o sală multifuncțională pentru organizarea de evenimente și alte spații tehnice iar la etajul 1 vor fi amplasate, camere, bar, bibliotecă, respectiv o terasă generoasă. La etajele 2 și 3 vor fi amenajate spațiile de cazare ale hotelului (camere single și duble, și apartamente).Regimul de înălțime al clădirii nu va fi modificat. Printre facilități, pentru nevăzători s-au prevăzut pentru orientare o hartă tactilă a clădirii amplasată în vestibulul de la intrare și marcaj tactil pe pardoseală. De asemenea hotelul va fi alimentat printr-o instalație solară pentru încălzirea apei.

Clădirea Cazinoului este emblematică pentru istoria stațiunilor marine ale județului Constanța. Arhitectura viitorului hotel îl recomandă drept una dintre cele mai reprezentative clădiri ale stilului Art Deco de pe litoralul românesc. Cazinoul își începe istoria în anii 1930. Construit între 1931 și 1935, acesta făcea parte dintr-o serie de imobile cu destinație estivală, din galeria cazinourilor din aceeași perioadă, cel mai reprezentativ fiind poate cel din Mamaia (1935). După cum este prezentată pe site-ul orașului Eforie Sud actuala clădire era parte dintr-un ansamblu urban început de Ioan Movilă la 1899, ce urma să devină cu timpul stațiunea balneo-climaterică Băile Movilă (Techirghiol). Proiectantul a fost arhitectul Arta Cerchez, ginerele lui Ioan Movilă, căsătorit cu Felicia, una dintre fiicele acestuia.

NĂVODARI: Phoenicia Royal joacă în liga Premium
Grupul hotelier Phoenicia a lansat în această vară primul său hotel de 5 stele. Phoenicia Royal este amplasat în zona Mamaia Nord-Năvodari și oferă 144 de spații de cazare (camere, apartamente și duplexuri cu terase ce depășesc suprafața de 130 de metri pătrați). La fiecare etaj el ofera salon cu bufet suedez. Investiția totală se ridică la circa 7 milioane de euro a declarat omul de afaceri Mohammad Murad, care controlează acest lanț. ”Am observat că cererea pe segmentul premium, aflată în permanentă creștere, este departe de a fi acoperită pe litoralul autohton. Prin aceasta ultimă investiție încerc să ofer condiții de calitate superioară – comparabile cu cele din Antalya, Dubai ori alte destinații externe -, care să-i determine pe mai mulți români să-și petreacă vacanțele în România”, spune Murad, care conduce, în același timp, și Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Hotelurile de 4 stele pe care le deține la Navodari cumuleaza în jur de 2.500 de locuri de cazare. După cum am mai anunțat într-un număr anterior lanțul hotelier Phoenicia va redeschide anul viitor pe litoral complexul hotelier Belvedere, Amfiteatru și Panoramic din Neptun Olimp, ce va fi clasificat la 3 și 4 stele, iar la Năvodari va construi un Boutique Hotel ce urmează să funcționeze la standardul de 5 stele plus.

COSTINEȘTI: O nouă abordare la Vox Maris

În acest sezon complexul „Vox Maris Grand Resort” din Costineşti s-a relansat din 5 mai prin o serie de evenimente tematice dar şi cu oferte pentru toate categoriile de turişti. Printre acestea se numără: ”Carnaval la Vox Maris“, ”Seară Grecească“, HOP – Gala Tânărului Actor sau Gala Fashion TV. Săptămânal, până la 31 august, vor fi organizate, la Clubul „Vox Maris”, petreceri cu DJ şi artişti internaţionali. El este promovat ca un produs complet şi exclusivist pe litoralul românesc.

„Vox Maris este sigurul resort care se adresează tuturor categoriilor de clienţi datorită facilităţilor. El deține în incintă un Club cu o capacitate de 3500 de locuri. Pe lângă turiştii români, Vox Maris va primi, în acest an, grupuri de turişti din Israel şi Polonia dar şi turişti individuali din foarte multe ţări. Conform rezervărilor făcute până acum complexul va rămâne deschis până aproape de sfârșitul lunii septembrie” – afirmă Bogdan Achiţei, directorul de marketing al complexului turistic de 4 stele. Construit pe o suprafaţă de 7 hectare, în urmă cu 57 de ani, Vox Maris Grand Resort este situat în inima staţiunii Costineşti. El este format din ansambluri de vile cu o capacitate totală de 400 de camere duble sau twin, junior suite şi apartamente cu 2 şi 3 camere, centru de conferinţe format din 11 săli, club de fitness cu antrenor, teren de tenis, bowling, biliard, 3 piscine pentru adulţi şi una pentru copii, jacuzzi, parcare cu o capacitate de circa 500 de autovehicule etc.

ANGELA SIMION, ALEX BARBU & ION BADEA

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Industrie hoteliera, Numarul 160-161 and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*