BLUE AIR – primul operator de Boeing 737 MAX din România, TRANSPORTURI nr.160-161

Blue Air și Boeing a lansat, în cadrul Paris Air Show 2017, comanda fermă pentru șase aeronave tip Boeing 737 MAX 8 și a încă două opțiuni. Compania românescă va închiria alte șase Boeing 737 MAX 8 și șase 737-800 Next Generation de la Air Lease Corporation. Gheorghe Răcaru, Directorul General al Blue Air, declara după semnarea documentului: „Blue Air are o lungă și bogată istorie în operarea celui mai vândut model de avion scurt/mediu-curier, Boeing 737.

Atlas 747-8f Air to Air

Comanda plasată către Boeing cât și aeronavele adiționale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urcă la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air îl are față de consumatori dar și față de protejarea mediului înconjurător. Modelul Boeing 737 MAX va ajuta la modelarea viitorului companiei Blue Air, permițându-ne să zburăm spre destinații noi, pe distanțe mai mari, dar și să ne menținem tarifele scăzute datorită eficienței deosebite a avionului”. „Suntem încântați să anunțăm că Blue Air este primul client român de 737 MAX”. Acest tip este ideal pentru Blue Air și piața pe care o deservește, crescând veniturile dar și performanțele operaționale” – a declarat la rîndul său Monty Oliver, Vicepreședinte European Sales, Boeing Commercial Airplanes. 737 MAX este avionul care a înregistrat cele mai rapide vânzări din istoria companiei Boeing, acumulând peste 3.700 de comenzi, de la 87 de clienți din întreaga lume.

ALEX BARBU

TRANSILVANIA TRAIN – urcați în vagoane !

Două agenții de turism au lansat ”Transilvania Train”, un concept de călătorie cu trenul unic în România. Cei interesați de călătorii și experiențe tradiționale vor explora o parte din cele mai frumoase zone ale Transilvaniei. Programul pilot se va desfășura în perioada 31 august -3 septembrie 2017 iar în funcție de audiența înregistrată va fi reeditat. Timp de patru zile, aproximativ două sute de participanți se vor bucura de un program flexibil și personalizat. Traseul trenului turistic va fi Brașov, Sighișoara, Mediaș, Alba- Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș. Participanții vor fi atrași de activități recreative și culturale precum work-shop-uri de țiglărie, dulgherie sau fierărie tradițională, arhitectură săsească, vizite la gospodării țărănești, biserici și cetăți medievale fortificate, în renumite crame, dar și de prânzuri câmpenești ori cine tradiționale în aer liber.

Prima ediție a programului turistic ”Transilvania Train” este organizată prin parteneriatul cu CFR Călători. Trenul cuprinde cinci vagoane de tip bar-bistro. O echipă de treizeci de oameni va asista în permanență participanții, de la ghizi locali și însoțitori de tren, până la somelieri. Proiectul comercial este conceput de către Globe 365 și Free Spirit.

ANGELA SIMION

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 160-161, Transporturi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*