SIBIU – Regiune gastronomică europeană în 2019, GASTRONOMIE nr.152

= 181

Municipiul Sibiu si regiunea Egeei de Sud din Grecia, care include insulele Santorini, Mykonos, Rodos si Patmos au fost desemnate drept Regiuni Europene Gastronomice pentru 2019 de catre Lonely Planet, cea mai mare editura de ghiduri de calatorie din lume.
Sibiu gastro

Acordarea anuala a unui astfel de titlu, de catre Institutul International de Gastronomie, Cultura, Arta si Turism (IGCAT) cu sprijinul mai multor institutii europene, are ca scop stimularea inovatiilor gastronomice si incurajarea turismului.
Sibiu gastro2

Ca efect al noului titlu, de Regiune Europeana Gastronomica, Sibiul va gazdui, in 2019, mai multe evenimente legate de gastronomie. Beneficiile se vor extinde însă și în domeniul turistic și în cel al educației, programul promovând hrana sănătoasă și utilizarea resurselor de hrană în mod responsabil” – a menționat Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

ALEX BARBU
_______________________________

The ARTIST este în top 25
The artist

TripAdvisor a dat publicității clasamentul cu cele mai apreciat restaurante Fine Dining din Europa pe 2016. Conform voturilor Top 25 are pe primele 5 locuri localurile Martin Berasategui (Lasarte, Spania); Maison Lameloise (Ghagny, Franța), LAuberge de IIII (IIIhaeusern, Franța), Belmond Le Manoir aux Quat Saison (Great Milton, Marea Britanie), respectiv Ristorante Don Alfonso 1890 (Sant’Agata sui Golfi, Italia).

Cel mai interesant aspect pentru noi este că pe locul 17 se află restaurantul The Artist din București, specializat în bucătărie europeană și contemporană. Conform unui alt clasament TripAdvisor care punctează, prin clienții săi și restaurantele din Capitala României The Artist, este secondat la categoria ”Fine Dining”, de Vacamuuu, Osho și Le Bistrot Francais.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Gastronomie, Numarul 152 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*