BĂILE HERCULANE: Apă, wellness şi viaţă, EVENIMENTE nr.152

Acestea sunt coordonatele celei de-a VI-a Conferinţe, serie a cărui iniţiator este Asociația Pro Turism Herculane. De la debut, în aprilie 2014, evenimentele au reunit peste 700 de specialiști din domeniul medical, operatori și autorități din turismul românesc dar și de peste hotare. Noua ediție a avut ca generic „Băile Herculane, mai mult decât apă – Wellness, energie și viață” şi a atras experţi şi specialişti din acest domeniu sau de pe segmente conexe.
Ev. Herculane 023

Conferința găzduită de Hotelul Afrodita – de unde nu au lipsit Ambasadorii Băilor Herculane -, şi-a propus să dezvolte promovarea și prezentarea terapiilor ce folosesc apele cu proprietăți speciale ale zonei, în contextul noilor tendințe de wellness din Europa. Un punct central al asociației rămâne în continuare promovarea prevenției cât și a unui stil de viață sănătos și o valorificare corectă a resurselor naturale și istorice ale zonei. ,, Ne bucurăm că echipa noastră și numărul membrilor asociației a crescut considerabil în ultimul an, ceea ce ne dă încrederea nu numai că suntem pe drumul cel bun dar şi că staţiunea are un viitor certificat de resursele naturale. Aceste evenimente sunt o ocazie minunată ca toți cei implicați în dezvoltarea zonei să profite de platforma de comunicarea deja realizată, loc unde putem genera proiecte pentru viitor” – a declarat Marinela Badea, președintele Asociației Pro Turism Herculane. Detalii despre conţinutul dezbaterilor în numărul viitor.

MARIAN CONSTANTINESCU
Ambasador al Băilor Herculane

MYIA KOSEI: “Mã fascineazã frumusetea din sufletul românilor!”
Ev.Miya Kosei 020

Ceainãria Cãrturești Verona din Capitalã a fost din nou martorul unei declaraþii de dragoste. Ea a fost fãcutã de artistul nipon Myia Kosei care face fotografii în România de mai bine de 5 decenii. Evenimentul a fost personalizat prin lansarea albumului dedicat Maramureșului. „Fotografiile în culori sunt un teatru în culori. Cum spunea Goethe, toate culorile sunt vectori între alb și negru. Ele se întrețes unele cu altele într-un fel subtil, pentru a pune în scenã un spectacol minunat. Ele compun poeme. Goethe spunea cã ele apar în coloaborarea dintre frumusețea naturii și simțul omenesc al vederii.
Ev Miya Kosei 33

Sunt foarte atras de frumusețea naturalã și de frumusețea din sufletele oamenilor. Românii dau mereu o compoziție de o formã minunatã” – aprecia Myia Kosei. Virgil Ștefan Nițulescu, redactor-șef al Revistei muzeelor considera la rândul sãu cã “Myia Kosei e sedus funciarmente, de peisajul creat de omul tradițional. El ne spune cã viața satelelor maramureșene se schimbã, dar nu este cazul sã îi forțãm pe acești oameni sã adopte schimbarea de dragul acesteia, așa cum ar fi o prostie sã îi îndrepãrtãm, în ritm gimnastic, de sensurile legãturilor tainice cu strãmoșii.”

MARIAN CONSTANTINESCU

@ 250 DE COMPANII LA ROMEXPO

Între 17 şi 20 noiembrie s-a desfăşurat la Complexul Romexpo din Bucureşti o nouă ediţie a Târgului de Turism al României. Peste 230 de operatori turistici din România, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicană, Ungaria, Tunisia, Republica Sud Africană etc, şi-au expus ofertele. La eveniment au fost prezente şi Consiliile Judeţene din Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Neamţ, dar şi reprezentanţi ai oraşelor Bucureşti, Piatra Neamţ, Sibiu, Panciu, Sighişoara, Făgăraş, Horezu, Techirghiol, Târgovişte, Iaşi etc.

CENTRU PENTRU CONVENȚIA CARPATICĂ

Ministerul Economiei va înființa un Centru Român de Coordonare a Convenției Carpatice privind Turismul Durabil în Munții Carpați. El va avea sediul la Brașov, și va gestiona circulația și destinațiile turistice din Carpați. Centrul va avea cinci posturi, iar cheltuielile de personal sunt estimate la 25.000 lei pe lună. El va funcționa în cadrul ANT. Reprezentanții statelor membre ale inițiativei regionale Convenția Carpatică sunt Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, România și Polonia, pe teritoriul cărora se află Munții Carpați. Convenția-cadru pentru protecția și dezvoltarea durabi a Carpaților a fost semnată în 2003 și a devenit operațională din 4 ianuarie 2006.

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU TURISM (ANT)

…a anunțat că va autoriza 12 noi stațiuni turistice. Conform evaluărilor specialiștilor acestei instituții vor primi acest statut: comuna Sucevița (jud. Suceava), comuna Pojorâta (Suceava), Băile Banffy-Toplița (Harghita), Borsec (Harghita), Negrești-Oaș, (Satu Mare), Băile Ocna Dej, (Cluj), comuna Sângiorgiu de Mureș (Mureș), localitatea Colibița (Bistrița Năsăud), Moinești (Bacău), comuna Baia de Fier (Gorj), comuna Boghiș (Sălaj), comuna Moisei (Maramureș). Atestarea stațiunilor turistice permite, pe lângă dezvoltarea socio-economică a acestor localități, posibilitatea de accesare a unor fonduri europene în scopul dezvoltării și reconversiei zonelor respective.

SĂ CONTINUĂM COOPERAREA!Conferinţa de lansare a Programului Interreg V-A România-Ungaria, organizată sub deviza “Să continuăm cooperarea!”, a fost găzduită de Oradea. La eveniment a fost prezentat stadiul implementării programului, a perspectivelor de cooperare, precum şi a iniţiativelor transfrontaliere materializate. Conferinţa a reunit peste 150 de participanţi din ambele state partenere. Evenimentul a inclus şi o expoziţie de fotografii realizate de cunoscutul artist orădean Ovi D. Pop. În acord cu poziţia Comisiei Europene, respectiv orientarea către proiecte de impact şi obţinerea de rezultate, Autoritatea de Management a oferit informaţii legate de calendarul lansării apelurilor de proiecte. Programul Interreg V-A România-Ungaria finanþeazã proiecte româno-ungare, care abordeazã nevoi identificate pe ambele laturi ale graniþei ºi necesitã o abordare comunã. Alte informaţii pe: http://interreg-rohu.eu/ro/home.

FPTR A SOLICITAT ANT ŞI O LISTĂ CU HOTELURI ŞI RESTAURANTE

după modelul celei cu agențiile de turism. Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) apreciază demersurile ce au permis curățarea pieței de turism, măsură pe care hotelierii au solicitat-o de mult timp. În contextul actual, hotelierii vor fi mult mai atenți cu ce agenții de turism vor colabora pe viitor, mai ales că aproape 40 de agenții dintre cele care și-au pierdut licența erau membre ANAT. FPTR consideră că această măsura trebuie aplicată și în cazul hotelurilor și al restaurantelor pentru ca industria turismului să funcționeze corect, transparent și în favoarea clientului final. Este nevoie de o listă completă cu hotelurile, unde să apară nu doar clasificarea, ci și societatea de care aparție unitatea. FPTR reprezintă angajatori a peste 33.000 de salariați, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro –
a declarat Nicolae Bucovală, Prim-vicepreşedinte FPTR.

4 NOI AUTOBUZE

După ce a constatat că linia turistică Bucharest City Tour este destul de rentabilă (circa 190.000 de lei profit în 2015) Regia Autonoma de Transport București (RATB) a anunțat că și-a propus să achiziționeze 4 autobuze noi cu etaj ce vor fi utilizate în acest scop. Valoarea totală a contractului se ridică la circa 4 milioane de lei, plus TVA. Până în prezent transportatorul utiliza autobuze închiriate de la Regia Autonomă de Transport din Comun Constanța (RATC), pentru care plătea 645.000 de lei, plus TVA, pentru 6 luni de exploatare (în intervalul 15 mai – 15 octombrie al fiecărui an).

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, Numarul 152 and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*