CHRISTIAN TOUR se lansează pe Gran Canaria, TRAVEL nr.151

= 253

Aproximativ 200.000 de turiști au cumpărat pachete de 62 de milioane de euro, de la începutul anului până în septembrie 2016, arată bilanțul intermediar al turoperatorului Christian Tour. Jumătate dintre aceștia au călătorit pe cursele touroperate de cea mai mare agenție din România., Astfel a fost atins un grad de ocupare a charterelor de 95% pe întreg sezonul. Destinațiile din Spania și Grecia (revelațiile verii) au înregistrat creșteri semnificative, Bulgaria a revenit în preferințele clienților agenției ( 6.000 de turiști în plus față de anul trecut) și, în ciuda evenimentelor din Turcia, numărul turiștilor ce s-au îndreptat spre această destinație a crescut de la 10 la aproape 25.000. Vedeta destinațiilor calde rămâne Dubay, un mixt foarte bun ce îmbină călătoriile de vacanță cu turismul cultural, cel de shopping și leasure. În acest context Christian Tour a anunțat că sezonul de vară a cunoscut o creștere de 20% a cifrei de afaceri.

Travel Christian Tour1

În topul celor mai îndrăgite destinații, pe primul loc se află Antalya, urmată de Creta, Corfu, Zakynthos și stațiunile din Bulgaria. „Suntem deja foarte aproape de cifra de afaceri pe care am estimat-o pentru 2016 şi anume 75 de milioane de euro. În acest sezon au fost foarte căutate circuitele către Elveţia, Cehia, Italia, Anglia, Israel, Croația, Spania sau Țările Scandinave. Celor 200.000 de turiști care au călătorit cu noi până în septembrie li se vor adăuga clienții din sezonul toamnă-iarnă, care au anul acesta la dispoziție pachete speciale: Dubai, schi, Senior Voyage și Winter Sun (creat special pentru amatorii de vacanțe în locuri exotice), dar și piețele de Crăciun sau Revelionul ne-a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

La rândul lor directorii a 3 Reprezentanțe ale Diviziei Christian Tour International (din Republica Moldova – Eugenia Alexa, Serbia – Zdravka Majnik și Polonia – Mariusz Raban) au completat tabloul de travel al componenței structurii turistice din 2016, respectiv al destinațiilor preferate de călătorii din aceste țări care au apelat la serviciile grupului românesc. În Republica Moldova au mers foarte bine vânzările pe Grecia, asta și datorită cursei charter Chișinău-Corfu, lansată în premieră; de asemenea și în Serbia și Polonia, în cea din urmă vedete fiind Rodos, Corfu și Zakynthos.

Dincolo de această sinteză la recenta conferință de presă staff-ul Christian Tour a anunțat lansarea pentru 2017 a pachetelor Early Booking, cu importante componente de discounturi și reduceri (ce pot ajunge până la 50%). Știrea cea mai bine cotată a fost lansarea în premieră absolută, de anul viitor, a cursei charter directe spre Gran Canaria.Spania a atras un număr mare de turişti români pe durata sezonului estival. Stimulată de apetitul turiștilor pentru vacanțele în spațiul cultural iberic, am pregătit turiștilor români o surpriză interesantă: charterul de Gran Canaria. Mai mult decât atât, pentru sezonul vară 2017 intenţionăm să includem în oferta de sejur şi alte destinaţii inedite, precum: Italia (zonele Calabria, Rimini-Lido di Jesolo şi Sicilia), plus Croaţia şi Muntenegru. Acestea sunt destinaţii tot mai solicitate de către turiştii noştri” a mai subliniat Marius Pandel.

Mai mult Christian Tour a anunțat că va promova și pentru anul viitor tarife similare ultimului sezon. Preferințele românilor pentru vacanțe se îndreaptă în continuare spre destinații charter cunoscute și hoteluri de 3 și 4 stele, cu servicii all inclusive. Acest tip de pachete este căutat, în mod special, de familiile cu copii”, a completat Nicolae Băjenică, directorul de vânzări al Christian Tour.

MARIAN CONSTANTINESCU
_____________________

VĂDUVOIU: ”Valorile BTT mi se potrivesc foarte bine !”
Travel Sorin Vaduvoiu

După 12 ani la agenția Perfect Tour, perioadă în care a a urcat până la poziția de top-management Sorin Văduvoiu, a acceptat oferta de a prelua conducerea companiei Business Travel Turism. „M-am îndreptat spre acest parteneriat pentru că valorile grupului și ale celor doi acționari, Paula Dobrescu și Gabriel Dumitroiu, se potrivesc cel mai bine cu valorile în care cred” a declarat Văduvoiu. Noul manager activează de 16 ani în turism. Business Travel Turism se situeaza printre primele zece agenții din travel-ul românesc după cifra de afaceri, înregistrând anul trecut un volum de peste 73 milioane de lei. În 2015, Business Travel Turism a semnat un parteneriat cu grupul britanic ATPI, unul dintre liderii mondiali în domeniul organizării de evenimente și management turistic

_____________________

DANIEL TRUICĂ: ”Este mai avantajos să mergi cu avionul decât cu trenul !”

Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii de la Vola.ro. Conform unei cercetări cererea de bilete de avion pe rutele interne a crescut în ultimul an cu aproximativ 200%. După estimările Vola.ro, deja există orașe din România spre care sunt șanse foarte mari să fie mai avantajoasă o călătorie cu avionul decât cu trenul. Timișoara, Cluj-Napoca și Iași sunt cele mai solicitate destinații interne, cu plecare din București. Până în urmă cu 3 ani, Timișoara conducea indubitabil la acest capitol, inclusiv datorită hub-ului Carpatair.
Travel Daniel Truica Vola.ro 1

Cluj-Napoca a crescut atât ca număr de zboruri cât și ca cerere din partea turiștilor. Un rol esențial l-au jucat evenimentele găzduite, dintre care cel mai mult s-a remarcat Untold, perioadă în care majoritatea zborurilor au fost pline. Prețul unui bilet de avion pe o rută internă începe de la 17 euro (bilet de avion dus-întors pe ruta București – Cluj-Napoca) și poate ajunge până la 195 euro (București-Oradea). Întărirea concurenței pe rutele interne a atras și scăderea prețurilor biletelor de avion. Astfel, putem vorbi acum despre prețuri cu până la 90% mai mici decât tarifele practicate în urmă cu 5 ani, la biletele de avion pentru rute interne. Ca urmare a scăderii prețurilor biletelor de avion, cele mai multe solicitări pentru rutele interne au venit în acest an în luna august și septembrie, iar cea mai puțin solicitată lună a fost februarie” – a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

MARA ANTON

 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 151, Travel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*