Play România a ajuns la Barcelona, EVENIMENTE nr.150

Asociația cele mai Frumoase Sate din România (AFSR) în parteneriat cu Asociación de Mediadores Interculturales Rumanos (QUORUM) au promovat țara noastră la Barcelona, prin intermediul platformei multimedia it Play Romania – Descoperă comorile României. La evenimentul găzduit la jumătatea lunii august de Restaurantul Transilvania din Barcelona au fost lansate noi aplicații smartphone de susținere a imaginii turistice și culturale a României. Aplicațiile smartphone Play Romania sunt gratuite și disponibile pe Google Play și App Store.
ASFSR Barcelona
De asemenea, în cadrul parteneriatului semnat în 2014 între asociațiile din cele două țări, delegația română alcătuită din reprezentanți ai localităților Arefu, Agigea, Râmnicu Vâlcea, Județului Bacău, au vizitat comunele Morella și Peniscola. ”Au avut loc schimburi de idei în scopul identificării unor proiecte de bună practică în dezvoltarea locală. O delegația spaniolă va vizita România în cursul lunii octombrie” – ne-a precizat  Marghiol Nicolae, președinte executiv AFSR.

C. MARIAN

Performanțe la competiţii aeriene
Aeroclub echipa

La Belluno – Italia, a avut loc, în perioada 12 – 14 august, cea de-a 3-a etapă a Parachute World Cup Series 2016. Sportiva Aeroclubului României Steliana Popa a ocupat locul 5 la categoria seniori – feminin, cu acest rezultat ea situându-se pe locul 2 în clasamentul general după primele trei etape ale competiţiei. Steliana este multiplă campioană naţională de juniori şi de seniori. Ea a terminat ediţia din 2015 a Parachute World Cup Series ocupând locul 2 în clasamentul general. Parachute World Cup Series este organizată sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale și se desfășoară în 6 etape.

Echipa României a intrat în concurs cu avionul clasa Advanced la Radom – Polonia (4-14 august), unde s-a consumat cea de-a XII ediţie a Campionatului Mondial de Acrobaţie. Ea a ocupat locul 5 după Franţa, Statele Unite, Rusia şi Ucraina, dar înaintea unor competitori cu mare experiență precum Polonia, Marea Britanie, Germania. În clasamentul individual, cel mai bine clasat sportiv al nostru a fost Andrei-Mihai Şerbu, care a ocupat locul 4 cu 7643,67 puncte, aceasta constituind cea mai bună clasare realizată vreodată de un pilot român la o competiţie de gen.

Și planoriştii Români au participat la cea de-a 34-a ediţie a Campionatului Mondial de Planorism – distanţă care a avut loc în perioada 31 iulie – 13 august la Pociunai – Lituania. La capătul a 7 probe la clasa 20 de metri – echipaj multiplu, echipa Andreas Kessler – Fernanda Jurcă s-a clasat pe locul 8 din 22 de echipe participante.

ALEX BARBU

 

BLUE AIR: O nouă rută, Cluj – Birmingham
Ev Blue

Blue Air și-a extins prezența pe Aeroportul Cluj-Napoca prin deschiderea rutei 6, către Birmingham – al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie. Noul zbor va avea trei frecvențe săptămânale în zilele de luni, miercuri și vineri, din 16 decembrie 2016. Transportatorul român și-a început operarea pe Aeroportul Cluj-Napoca din 3 iunie, prin deschiderea rutelor către București, Liverpool și Dublin. Birmingham este deservit de Blue Air și din București. „Ne bucurăm că ne dezvoltăm prezența la Cluj-Napoca. Am decis să fructificăm această oportunitate către Birmingham – o destinație atractivă atât din punct de vedere turistic, cât și de business. Angajamentul nostru pentru piața din Transilvania este subliniat de faptul că începând cu această toamnă, Cluj-Napoca devine al șaselea aeroport unde ne stabilim o baza operaționalăa subliniat Gheorghe Răcaru, Director General Blue Air.

De asemenea compania a anunțat lansarea orarului de vară 2017 de la prețuri începând cu 19,99 de euro. Detalii pe la Call Center sau la agențiile partenere.

 

RETROMOBIL: un calendar bogat
Retromobil

Pasionații de mașini istorice se bucură din plin în această toamnă de un calendar bogat în evenimente. Poate nu ați aflat dar în acest an Retromobil Club România împreună cu partenerii săi au pus la cale în luna iulie Festivalul Retromobil Fest, care a inclus trei evenimente – Retromobil Grand Prix, Fabricat în România și Antebellum. Cele mai încărcate de asemenea reuniuni sunt lunile septembrie și octombrie 2016. Dacă în septembrie au avut sau urmează să se desfășoare competiții și expoziții ca Raliul Carpați Retro, Kronstadt Classic Rally ori Memorialul Giurgiu 1904, în octombrie vor avea loc Raidul Transfăgărășan (1-2 octombrie), Retro Parada Toamnei (15) respectiv prezența la Bucharest Classic Car Show cu stand Retromobil propriu.

MARA ANTON

BIERTAN: 9 din 22

Satul medieval Biertan (Județul Sibiu) din România a fost postat pe locul 9 într-un top de 22 de „destinații ireale din lume ce trebuie vizitate într-un an sabatic. Clasamentul a fost realizat de către editorii site-ului revistei americane Cosmopolitan. Ei au descris astfel localitatea :„Biertan arată cu adevărat ca un oraș dintr-un film Disney, iar dacă vreți să vedeți și mai multe scene de basm, mergeți să descoperiți biserica fortificată din localitate”. Biertan, atestată documentar pentru prima dată în 1224, face parte dintre primele așezări germane de sași din Transilvania, iar din 1397 este atestat ca cetate. Aici se regăsește și azi o îmbinare a stilului gotic cu cel al Renașterii. Monumentul este apărat de trei ziduri de incintă cu turnuri și bastioane medievale. Satul care mai are 1000 de locuitori a devenit cunoscut turiștilor contemporani datorită cetății fortificate dar și a unei legende. Cetatea, care adăpostește o biserică bine conservată poartă amprenta meșterilor din Viena și Nurnberg, iar amvonul sculptat în piatră la 1500 este opera meșterului Ulrich din Brașov. La rândul ei legenda spune că: soții care se certau și voiau să divorțeze erau închiși în cetate cu o singură lingură, o furculiță, o masă, un pat, un scaun și erau nevoiți astfel să se suporte. Rezultatul? Timp de 300 de ani ar fi existat doar un singur divorț în satul Biertan.

În topul Cosmopolitan, Biertan se află alături de locuri ca Insulele Seychelles, Santorini, Phi Phi Islands (Thailanda), Bora Bora, Burj Khalifa (Dubai), cîmpurile de lavandă din Provance (Franța), cascada Angel (Venezuela), Parcul Național Zhangjiajie (China), stâncile „Cei 12 Apostoli” (Australia), Cinque Terre (Italia), Salar de Uyuni (Bolivia), Palau (Micronezia) etc.

BREAZA: Se mișcă roata colorata
Cicloturism

Două din cele trei trasee cicloturistice marcate în stațiunea Breaza, cu sprijinul Policolor Automotive, au devenit operaționale. Ele au fost inaugurate în cadrul proiectului ”Breaza Cicloturistică” realizat la inițiativa Centrului de informare și promovare turistică Breaza în colaborare cu Asociația Adevăraţii VeloPrieteni România. ”Suntem alături de pasionații de mobilitate. Oferim soluții pentru tot ce presupune repararea, protecția și vopsirea suprafețelor metalice. Suntem bucuroși să contribuim la marcarea efectivă a traseelor pe care turiștii și fanii pedalatului le vor parcurge mai ușor” – declară Cristian Crăiniceanu, directorul comercial al diviziei Policolor Automotive.

Traseul C2, cel mai greu din cele trei – însumează aproape 40 de kilometri pe străzile și dealurile din jurul orașului. El se termină pe Islazul Mălaiele și traversează printre altele pădurea de fag de pe Dealul Lazului, aflat în nordul oraşului. Traseul C3 include clădiri frumoase cu istorie bogată dar și alei mai puțin cunoscute ale orașului Breaza. Traseul C1 va fi finalizat probabil până la sfârșitul lunii septembrie. ”Am inaugurat oficial la Breaza două din cele trei trasee cicloturistice. Apreciem sprijinul Policolor, cu atât mai mult cu cât în toată România mai avem proiecte asemănătoare doar în Urlați, Călărași și Maramureș. Breaza este un loc încărcat de istorie și plin de povești sublinia Mihai Deneș, vicepreședintele Asociației Adevăraţii VeloPrieteni.

ION BADEA

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, Numarul 150 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*