BLUE AIR – chartere spre destinatii atractive, TRANSPORTURI nr.145

BLUE AIR – chartere spre destinații atractive

Din iunie compania aeriană Blue Air va lansa curse charter de pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara spre cinci destinații de vacanță din Grecia –  Creta (Heraklion), Rhodos, Zakynthos – și Turcia – Antalya și Bodrum, ultima fiind operată în premieră. Zborurile charter spre destinația Creta – Heraklion vor fi operate de două ori pe săptămânățn zilele de marți și miercuri. Zborurile charter spre Rhodos vor începe în 17 iunie și vor avea o frecvență săptamânală, în fiecare zi de vineri. Primul zbor charter cu destinația Zakynthos va avea loc pe 13 iunie și vor avea tot o frecvență săptămânală, în fiecare zi de luni. Zborurile charter spre destinația Antalya vor avea două frecvențe pe săptămână, în zilele de miercuri și sâmbătă, iar cele spre Bodrum vor fi operate în fiecare zi de joi, începând din 16 iunie.

Blue Air

CLINCENI – 110 ani de la un record mondial

110 ani de când Traian Vuia a zburat cu un aparat mai greu decât aerul, înregistrând un record mondial. Evenimentul a fost marcat la aeroportul din Clinceni în prezența unor personalități ale aerului dar și a numeroși spectatori care au venit aici pentru a urmări un spectacol aviatic de excepție.

Clinceni Vuia

El a avut în centrul său un aparat de zbor identic cu cel creat de Vuia, construit de către o echipă de piloți români pe parcursul a nouă luni. ”Am folosit la demonstrații planoarele și avioanele utilizate de școală pentru antrenament și performanță. Am reușit să arătăm publicului o replică la scară reală a avionului lui Vuia, cel care a zburat cu mijloace proprii acum 110 ani” – declara George Rotaru, directorul Aeroclubului României. Cu ocazia evenimentului gazdele au organizat și o tombolă, la care premiile au constat în plimbări de agrement cu avioane ultraușoare.

TAP PORTUGAL s-a retras

De la sfârșitul lunii martie compania aeriana TAP Portugal a decis suspendarea operării directe pe relația București – Lisabona, pentru o perioadă de timp nedefinită. TAP era singura care zbura între România și Portugalia. „Pentru a îmbunătați profitabilitatea, TAP Portugal și-a reorganizat operațiunile prin suspendarea, din 27 martie, a unor rute mai puțin rentabile. Prin urmare am sistat zborurile de la Lisabona spre Bogota/Panama, Gothenburg, Hannover, Zagreb, Budapesta și București” se arată într-un comunicat distribuit pe piața românească. 

Pe acest fond compania Blue Air a anuntat că, din luna iunie, va începe operarea de curse pe ruta București-Lisabona. Ele vor avea o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 145, Transporturi and tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*