TRANSILVANIA – 20 de gastro-evenimente, GASTRONOMIE nr.144

= 226

Satele din sudul Transilvaniei vor găzdui în perioada 7 mai – 24 septembrie, 20 de evenimente cu gust. Ele sunt organizate de către asociația My Transylvania care și-a propus să promoveze cultura și patrimoniul local rural cu ajutorul gastronomiei autentice.
My Transylvania Cuzepan (1)

Gusturile, aromele și mirosurile locale sunt prezentate într-un context conceptualizat, însoțit de povești frumoase spuse de oameni deosebiți. De la brunch-uri pregătite de localnici, celebrarea unor produse tipice regiunii, degustări și rețete tradiționale, reinterpretate, evenimentele culinare din acest an sunt atractive pentru familii tinere cu copii, specialiști, producători locali, proprietari de restaurante etc.

My Transylvania Cuzepan (2)

De asemenea organizația din Sibiu derulează între 9 martie și 27 aprilie o campanie de strângere de fonduri pentru organizarea și desfășurarea festivalului „Transilvania Gastronomică—Food Culture Festival”, aflat în 2016 la a doua ediție. Manifestarea îi are alături pe cei de la „Parteneriat pentru Arte“ din București, specializați în managementul sponsorizării în cadrul evenimentelor culturale și creative, precum și platforma de crowdfunding CREȘTEM IDEI din Cluj Napoca.

Pe parcursul a 40 de zile, încercăm să vă convingem să ne susțineți prin implicarea voastră, efort care va fi răsplătit prin recompense memorabile și care ne ajută în cunoașterea reciprocă” – ne-a precizat Cristian Valentin Cismaru, liderul acestei Asociații. Detalii despre programul evenimentelor rurale sunt disponibile pe site-ul http://www.mytransylvania.ro/descopera-cultura-gastronomica-din-transilvania-evenimente-rurale-2016 sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/mytransylvania.ro

MARA ANTON

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Gastronomie, Numarul 144 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*