FRANTA – balonul se invarte, TENDINTE nr.143

= 43

Eu cred că o să facem o figură frumoasă în meciul de deschidere de la Paris. Francezii sunt siguri că o să ne bată. Și eu, că noi pe ei. Până la urmă de ce să nu îi putem bate și noi la cea de-a 15 ediție a Campionatului European de Fotbal.
mascota euro 1

Dar ce o să facă echipa albanezilor la această ediție care va atrage peste 2,5 milioane de suporteri, în comparație cu doar 1,4 cât a atras Campionatul din 2012? În jurul acestui subiect au gravitat întrebările și amabilitățile conferinței de presă găzduite la hotelul Hilton Waterfront din Viena, cu ocazia desfășurării celei de-a 5-a ediții a French Rendez-Vous 2016 și a Galei ”Party French Cup” , cel mai mare eveniment de promovare turistică pentru Europa Centrală și de Est. A fost multă lume, mai mulți travel agenți dar și jurnaliști de travel și sport în prima tabără înregistrându-se peste 170 din Austria, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Macedonia, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Presa a fost și ea mai bine reprezentată față de anul trecut (când au fost de față doar 3 jurnaliști), asta și datorită faptului că editorilor de turism li s-au adăugat și cei de sport. În premiera a fost invitat un ziarist din Albania.

Corinne Foulquier, managerul reprezentanței pentru Austria & Europa Centrală al French Rendez-Vous, instituția emblematică care se ocupă cu promovarea turismului francez -, a subliniat aspecte interesante despre impactul pe care-l va avea apropiata ediție a Campionatului European de fotbal. Competiția, care se va desfășura între 10 iunie-10 iulie 2016, este a treia de acest gen găzduită de francezi, după cele din 1960 și 1984. Cum arată tabloul tehnic al competiției? 53 de echipe vor lua startul în calificări, 24 dintre acestea se vor califica în prima fază, comparativ cu 16, număr agreat la ultimele 5 ediții. În total se vor juca 51 de partide, cu 20 mai multe decât în 2012. Partidele vor fi transmise în 230 țări de unde vor fi urmărite de circa 150 de milioane de telespectatori.
france 004

Rețeta este generoasă și foarte atractivă pentru turiștii ce vor sosi în Franța. Spectrul atentatelor teroriste consumate la sfârșitul anului trecut este încă prezent în sufletul călătorilor dar, după cum a declarat interlocutorul nostru încasările turistice din primul trimestru, arată că hotelurile nu au înregistrat pierderi. Francezii sunt ca atare optimiști că această competiție sportivă va contribui la păstrarea echilibrului circulației turistice și la atingerea țintelor pe care și le-au propus. Cea mai importantă: Să atragă în 2020 un număr de 100 de milioane de vizitatori străini. Pentru a atinge acest nivel oficialitățile au structurat un plan de dezvoltare care se sprijină pe trei priorități alocarea unui miliard de euro pentru acordarea de împrumuturi cu dobânzi avantajoase menite să stimuleze: construcția de noi hoteluri și modernizarea celor vechi (circa 500 de milioane); dezvoltarea infrastructurii locale și a serviciilor high-tech (400 milioane), respectiv sprijinirea cu credite avantajoase a micilor afaceri din turism (100 de milioane).
Rep france 66

Până atunci, după cum a subliniat în deschiderea workshop-ului E.S Pascal Teixeira da Silva, ambasadorul Franței la Viena, francezii continuă să-și consolideze poziția de lider mondial pe care o deține de mai bine de 20 de ani. Anul trecut această destinație a fost frecventată de peste 84,5 milioane de turiști străini care au general încasări de circa 48 de miliarde de euro. Această industrie are o mare greutate furnizând în PIB circa 7,4% din venituri, ce sunt asigurate de serviciile oferite de 2 milioane de angajați ( dintre care 1,2 milioane de locuri de muncă directe). În fiecare an această destinație este vizitată de circa 250.000 de turiști români, cu 20.000 mai mulți decât în 2013. Alte aspecte importante: Franța continuă să se numere printre primele 5 destinații MICE din lume, conform ICCA, găzduind în fiecare an peste 1.130 de expoziții și târguri și peste 2.800 de congrese. Ne auzim la Campionatul European de Fotbal. Hai România! Hai Franța! Dar mai întâi România!

MARIAN CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 143, Tendinte and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*