Sibiu – Proiecții pentru gastronomia Transilvaniei, GASTRONOMIE nr.138

= 155

Asociația My Transylvania a organizat la Sibiu, între 4 și 20 septembrie, prima ediție a Festivalului de cultură gastronomică pentru sudul Transilvaniei. Evenimentul și-a propus să descopere și să promoveze gastronomia locală în rândul specialiștilor dar și a publicului interesat de crearea unei identități gastronomice regionale.
Gastro Degustare
Susținut de către Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, Festivalula permis explorarea secretelor culinare a unor comunități etnice din Sibiu (Neighborhood Cooking), a regiunilor rurale din Sibiu (Rural County Brunch), a regiunilor vecine Transilvaniei (Five Regions Picnic), dar și a regiunilor istorice care se află la o mai mare depărtare (Taste of Romania). Pe întreaga perioadă a festivalului s-au servit preparate la zece restaurante sibiene în cadrul secţiunii Sibiu City Menu, în sesiuni de live cooking (New Transylvanian Cuisine) și la un brunch de sezon (Gourmet Brunch).
Gastro Flavours
Evenimentele pentru specialiști au fost consolidate de parteneriatul cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu. Ele au cuprins prezentări ale unor rute gastronomice (Drumul Brânzei Sibiu, Drumul Vinului Prahova, Saxon Greenway – Cultural Foodscapes and Foodways), a producătorilor locali (Meet the Local Producers), a unor povești de succes în gastronomia locală (Follow Your Taste). O conferință pe tema dezvoltării culturii gastronomice în sudul Transilvaniei și o gală de premiere s-au pliat perfect în programul festivalului.

ALEX BARBU  

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Gastronomie, Numarul 138 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*