NORVEGIA a câștigat BOCUSE d’OR, GASTRONOMIE nr.131

= 193

NORVEGIA a câștigat BOCUSE d’OR

Marele premiu și medalia de aur ale uneia dintre cele mai importante competiții de gastronomie din lume – Bocuse d’Or 2015 – au fost adjudecate de către echipa Norvegiei (alcătuită din Ørjan Johannessen, respectiv Jimmy Øien) , cu un total de 1662 de puncte. Ea a fost urmată de cele ale Statelor Unite (Philip Tessier și Skylar Stover), medalia de argint, cu 1653 de puncte, respectiv Suedia (Tommy Myllymaki și Albin Edberg), medalia de bronz, cu 1610 puncte. A XV-ea ediție a concursului, care poartă numele unei legende vii a artei culinare mondiale, a fost găzduită de orașul francez Lyon.
Bocuse cistigator

După încheierea festivității de premiere Florent Suplisson, directorul Bocuse d’Or a făcut următoarele aprecieri: „Este a cincea victorie a Norvegiei. Au venit foarte aproape de Franța, care deține recordul palmaresului. Avem în față un eveniment cu un podium interesant, pe care se află două țări scandinave, cu chefi de nivel foarte-foarte înalt. Partea foarte bună a palmaresului anului acesta este faptul că SUA au urcat pe podium pentru prima dată, direct pe locul al doilea. Este o țară extrem de importantă, a cărei identitate culinară continuă să se afirme. Asta arată că Bocuse d’Or există pentru a pune în lumină toate țările ale căror culturi culinare lucrează în progres”.

La actuala ediție au participat 24 de candidați. Juriul a fost condus de Thibaut Ruggeri, câștigătorul Bocuse d’Or 2013.

ION BADEA

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Gastronomie, Numarul 131 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*