Jamie Oliver – și gătit și premiat – BIBLIOTECA NR. 117-118

“Dacă vă place mâncarea şi, în plus, aveţi câteva guri înfometate de hrănit când ajungeţi acasă, atunci cartea aceasta e pentru dumneavoastră. Veţi vedea cum puteţi pregăti o întreagă masă în timpul în care, de obicei, găteaţi un singur fel de mâncare. Nu înseamnă să faceţi un compromis la calitate, ci să fiţi organizaţi, să folosiţi chibzuit fiecare minut, să vă amuzaţi muncind şi să readuceţi în bucătărie atmosfera de altădată”, scrie cunoscutul artist al gustului Jamie Oliver, în cartea“Găteşte în 30 de minute cu Jamie” editată de către Curtea Veche Publishing. 50 de meniuri complete cu feluri de mâncare variate, ce merg foarte bine împreună.

Modul de prezentare a reţetelor indică exact paşii ce trebuie făcuţi pentru a nu pierde nici măcar un minut. Iar Jamie Oliver știe și ce spune și ce face. A început să gătească la 8 ani, într-un pub deţinut de părinţii săi – The Cricketers din localitatea Clavering, comitatul Essex. Cariera lui în televiziune şi în domeniul editorial a început în 1999 cu seria Naked Chef. Prin fundația ce-i poartă numele el se străduieşte să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

Încă o știre recentă legată de autorul cărții. Ediția digitală a revistei ”Jamie Magazine”, prevăzută pentru iPad, a fost premiată, în cadrul ceremoniei Digital Media Awards 2013, desfășurate la Londra, pentru “lansarea anului într-un nou format”.

SÎNZIANA CONSTANTINESCU


Frumosul rural – destinație turistică

Cea de-a doua ediție ghidului turistic și cultural Cele mai frumoase sate din România a cunoscut o lansare de excepție la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”din București. Ea reunește locuri de poveste, tradiţii şi obiceiuri vii, păstrate în modul de viaţă autentic, în ritmul naturii, care fac din satul românesc, chiar şi astăzi, izvorul culturii şi simţirii româneşti. Noua ediţie a fost susținută moral și financiar de ambasadele Franţei, Elveţiei, Italiei şi Israelului în România, precum şi a Delegaţiei Wallonie – Bruxelles. Breb (Ocna Sugatag),Drăguș, Vama, Șiria, Jurilovca, Cincu, Marginea, Pojorâta, Ruginoasa, Runcu, Cumpăna, Hobiţa, Palanca, Dofteana, Polovragi, Vaideeni, Şicula, Jidvei, Cârţişoara, Răşinari, sunt doar câteva dintre satele care îşi aşteaptă turiştii.

”Lansarea reprezintă un eveniment important al asociaţiei – afirma preşedintele executiv AFSR, Nicolae Marghiol. Ne referim la faptul că ghidul este cu ceritudine un suport de promovare pentru dezvoltarea percepției asupra frumosului din spațiul rural. Şeful Delegaţiei Wallonie – Bruxelles în România, Benoit Rutten, a apreciat că noua ediţie ”e un instrument indispensabil pentru fiecare persoană care vizitează România”, în timp ce ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a declarat că ghidul va ajuta pe mai departe turiştii să descopere România, iar ambasadorul Elveţiei, Jean Hubert Lebet, a remarcat că ”lucrarea de excepție reprezintă un frumos cadou pentru sărbători”.

De asemenea AsociațiaCele mai Frumoase Sate din Romania a desemnat în urma voturilor exprimate drept Obiectivul turistic al Anului 2013 Trenul cu aburi Mocanița din defileul Văii Vaserului și Traseul turistic al bisericilor de lemn din Maramureș.

SÎNZIANA CONSTANTINESCU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Biblioteca, Numarul 117-118 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*