Alegeţi o vacanță în străinătate cu tabere.com!, EVENIMENTE nr.110

Veniţi să vedeţi… MINUNEA !

După mai bine de 23 de ani de când erau preconizate asemenea călătorii de agrement se pare că minunea se va întâmpla în această vară. Cel puţin aşa sună declaraţia făcută de către Daniel Georgescu, directorul general al Companiei Naţionale de Administratie a Canalelor Navigabile. El a anunţat că va fi lansat programul de croaziere interne pe Canalul Dunăre – Marea Neagră ce va fi realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Primăria Constanţa, respectiv cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării.

Croazierele vor dura o zi. Ele vor avea ca punct de plecare portul Mamaia, o escala intermediară de îmbarcare şi în Portul Tomis cu intrarea pe canal prin Ecluza Agigea. În plus programul turistic include şi o masă cu degustare de vinuri la Crama Murfatlar, cel mai atractiv obiectiv vini-viticol din Dobrogea pentru turiştii străini. Conform datelor de la această oră croazierele vor fi realizate cu nava de pasageri Kaptan M, ce are o capacitate de 148 de persoane şi două punţi – cea inferioară cu restaurant-bar pentru 90 de persoane, grup sanitar şi bucătărie, respectiv cea superioară, cu o capacitate de 50 de persoane, cu promenadă, şezlonguri, ring de dans etc.

Construcţia Canalului Dunăre – Marea Neagră a început în 1975 şi a durat 8 ani, fiind inaugurat oficial pe 26 mai 1984. Lucrarea se situează în clasa a şasea de canale interioare, potrivit standardelor EEC – UNO, ce reprezintă cea mai înalta clasificare pentru astfel de construcţii. Cu lungime totală de 95,6 de kilometri el este al treilea canal navigabil din lume, după Suez şi Panama, având o capacitate anuală maximă de transport de 80 -100 de milioane de tone de marfă.

Alegeţi o vacanță în străinătate cu TABERE.COM!
Vacanţa de vară se apropie. Este timpul să luaţi o decizie. Tabere.com vă oferă o gamă variată de programe educaționale în străinătate, cu particularizare pe fiecare grupă de vârstă şi în funcţie de interesele dumneavoastră. În lunile iulie și august 2013, organizăm pentru grupuri tabere de limbă engleză din Marea Britanie și SUA. În fiecare an de un real succes se bucură tabăra “Descoperă Londra la Royal Holloway University of London”, toate locurile fiind deja rezervate în perioada 29 iulie – 12 august 2013.

Continuăm să venim în întâmpinarea copiilor şi a părinţilor, de aceea am început înscrierile în această destinaţie şi pentru perioada 15 – 29 iulie 2013. Tabăra se adreseaza copiilor cu vârste între 12 şi 17 ani. Cursurile de limbă engleză sunt predate de profesori vorbitori nativi şi acreditate British Council. Pentru cei mai mici, vă invităm în taberele de limbă engleză şi aventură din Anglia, la The Island sau Ashford. În pachetul turistic sunt incluse peste 45 de activităţi, lecţii de limbă engleză, dar şi vizite la Londra, Canterbury sau Portsmouth.
Pentru detalii, vizitaţi site-ul tabere.com sau contactaţi-ne la telefon +40215997851.

LITORALUL PENTRU TOȚI are și o versiune All Inclusive

Până pe 15 iunie vă puteți bucura de ofertele lansate de ediția de primăvară a programului “Litoralul pentru toți”. Față de anii precedenți organizatorii au conceput și o variantă mai atractivă denumită “Litoralul pentru toți – All Inclusive” . Cea de-a XII-ea ediție, consolidată de ANAT, Asociația Litoral- Delta Dunării împreună cu Federația Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.) și patronatele de pe Litoral -, oferă și tarife diferențiate pentru mai multe zone ale litoralului. Prețurile pentru un sejur 6 nopți de persoană variază de la 205 lei, fără mic dejun la hotelurile de 1 stea, la 425 lei, cu mic dejun la hotelurile de 3 stele, respectiv 605 lei, cu mic dejun la hotelurile de 5 stele.

Pentru sejururile All Inclusive (5 nopți) tarifele sunt cuprinse între 765 lei și 985 lei la hotelurile clasificate între 3 și 5 stele. Turiștii care vor consuma aceste pachete beneficiază de un Voucher de atracții ce conține intrări gratuite la: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Muzeul de Artă Topalu, Cetatea Adamclisi și Cetatea Histria din județul Constanța.

AUR PENTRU SIRENA DUNĂRII

Cunoscutul producător Vinarte a obținut Medalia de Aur pentru vinul Sirena Dunării 2001 la prestigiosul concurs Vinalies Internationales 2013. Produsul, un Riesling dulce a fost îmbuteliat la Crama Stârmina, este limpede strălucitor, cu o culoare galben auriu închis, cu reflexe chihlimbar. Vinalies Internationales este o competiție inițiată și organizată la Paris de către Union des Oenologues de Frances și se desfășoară sub patronajul OIV (Organization Internationale de la Vigne et du Vin). La recenta ediție au fost degustate și evaluate peste 3.300 de vinuri din întreaga lume.

CATALOGUL PENSIUNILOR

După mai mulți ani a apărut o nouă ediție a Catalogului Pensiunilor din România 2013. El a fost editat pe baza unui proiect cofinanțat prin Fondul Social European de către Fundația Europeană a Tinerilor Manageri. Lucrarea reunește câteva mii de proprietăți de turism rural. O mare parte dintre ele sunt membre ale Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), organizație parteneră a proiectului. În circa 300 de pagini veți găsi informații utile despre investiții mai noi sau mai vechi grupate în 9 regiuni. Toate pensiunile oferă repere de contact și descrieri printre care: localizarea GPS, capacitatea de cazare deținută, facilități și tipuri de servicii oferite potențialilor turiști.

ALEX BARBU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Evenimente, Numarul 110 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*