BRUXELLES: 3 distincţii ECO
Firma Sonimpex Serv Com, producătorul magiunului de prune şi al dulceţurilor de Topoloveni, a fost distins cu 3 noi premii la a treia participare consecutivă la competiţia anuală organizată de Institutul Internaţional de Gust şi Calitate (International Taste & Quality Institute) de la Burxelles. Ele au recompensat Dulceaţa de afine ecologice, Dulceaţa de prune cu migdale dulci, respectiv Dulceaţa de cătină Topoloveana, cu „Superior Taste Award 2012”. Gama prezentată şi testată în concurs s-a bucurat de aprecierea maximă a unui juriu format din maeştrii gastronomi de talie internaţională. Competiţia „Superior Taste Award”, este supranumită Ghidul Michelin al alimentaţiei naturale.
NATURA PARC: Sculptori în pepeni
5 tone de pepeni verzi au fost materia primă pentru un grup de veritabili artişti, sculptori în legume. Ei şi-au dovedit talentul şi calităţile în „tabăra” organizată în perioada 25-26 august la Natura Parc de la Chinchiş (judeţul Covasna). Demonstraţiile l-au avut ca amfitrion pe Sebastian Dună, specialist în decorarea legumelor şi fructelor. Acesta a fascinat publicul prin lucrările sale şi abilităţile prin care banalii pepeni au fost transformaţi în opere de artă, ce-i drept perisabile. Obiecte decorative de acest gen se regăsesc cu succes în expoziţii de artă culinară. Deseori individualizează, prin aspectul lor cromatic evenimente promovate de industria hotelieră. Pe tot parcursul manifestării de la Chinchiş cei atraşi de această pasiune au avut ocazia să guste din rarităţile… naturale ce aparţin unei lumi neconvenţionale.