Sculptori in pepeni, GASTRONOMIE nr. 102

= 107

BRUXELLES: 3 distincţii ECO

Firma Sonimpex Serv Com, producătorul magiunului de prune şi al dulceţurilor de Topoloveni, a fost distins cu 3 noi premii la a treia participare consecutivă la competiţia anuală organizată de Institutul Internaţional de Gust şi Calitate (International Taste & Quality Institute) de la Burxelles. Ele au recompensat Dulceaţa de afine ecologice, Dulceaţa de prune cu migdale dulci, respectiv Dulceaţa de cătină Topoloveana, cu „Superior Taste Award 2012”.  Gama prezentată şi testată în concurs s-a bucurat de aprecierea maximă a unui juriu format din maeştrii gastronomi de talie internaţională. Competiţia „Superior Taste Award”, este supranumită Ghidul Michelin al alimentaţiei naturale.

 

NATURA PARC: Sculptori în pepeni


5 tone de pepeni verzi  au fost materia primă pentru un grup de veritabili artişti, sculptori în legume. Ei şi-au dovedit talentul şi calităţile în „tabăra” organizată în perioada 25-26 august la Natura Parc  de la Chinchiş (judeţul Covasna). Demonstraţiile l-au avut ca amfitrion pe Sebastian Dună, specialist în decorarea legumelor şi fructelor. Acesta a fascinat publicul prin lucrările sale şi abilităţile prin care banalii pepeni au fost transformaţi în opere de artă, ce-i drept perisabile.  Obiecte decorative de acest gen se regăsesc cu succes în expoziţii de artă culinară. Deseori individualizează, prin aspectul lor cromatic evenimente promovate de industria hotelieră. Pe tot parcursul manifestării de la Chinchiş cei atraşi de această pasiune au avut ocazia să guste din  rarităţile… naturale ce aparţin unei  lumi neconvenţionale.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Gastronomie, Numarul 102 and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*