BULGARIA? NU, LITORALUL ROMÂNESC !, Travel nr.99

BULGARIA? NU, LITORALUL ROMÂNESC !

Poate n-o să credeţi dar la Năvodari, zonă care aproape n-a contat ca staţiune de vacanţă, s-a conturat în ultimii ani un resort care poate concura de la egal la egal cu alte amplasate în alte ţări.

Phoenicia Holiday Resorts  unul dintre complexele hoteliere pe care investitorul Mohammad Murad le-a construit pe Litoral, s-a poziţionat cu o ofertă care se bucură de succes. După cum am aflat el se adresează în principal familiilor cu copii şi drept urmare toate investiţiile au fost pe acest concept tematic. „Ne bazăm pe simplitate, modestie şi bun simţ. Miza noastră în toate hotelurile pe care le deţinem  pe litoral – în Mamaia, Olimp şi Jupiter -, nu este să obţinem un profit cât mai mare ci să facem cât mai mulţi turişti fericiţi. Fiecare zâmbet de pe buzele unui copil ne împinge înainte. Naturalul, firescul este emblema cu care ne mândrim în tot ce facem, în relaţia cu oaspeţii, în comunicare, în oferirea celor mai frumoase momente, în alegerea produselor şi în modul lor de preparare”.

De ce am zîmbi împreună? Păi avem de ce! Complexul are o deschidere spre plaja privată de circa 100.000 de metri pătraţi. Spaţiul ultramodern de vacanţă oferă peste 1.500 de locuri de cazare în peste 420 de garsoniere şi de apartamente, cu 2, 3 şi 4 camere, deţine 5 restaurante – dintre care am remarcat Kasttane, restaurant-terasă cu specific românesc cu 1.000 de locuri, şi Sapore Di Mare, cu specific italian ce deţine 150 de locuri, baruri, terase, locuri de joacă pentru copii, club de biliard, centru de jocuri, bază sportivă, chiar şi un amfiteatru pentru spectacole, amplasat în vecinătatea unei parcări de 400 de locuri. În spaţiul interior al complexului vă veţi întâlni cu o imagine spectaculoasă – piscine în diferite variante, un râu interior, centru Spa şi multe alte surprize. Murat spune că în 2013-2014 se va ajunge la circa 5.000 de locuri. Investiţia de peste 20 de milioane de euro, cea mai mare din turismul românesc, va consolida poate cel mai mare complex turistic, în fapt o mică staţiune cu toate facilităţile, din Europa de Est. Dacă mai adăugăm că aici aveţi în fiecare zi şi seară animaţie şi spectacole artistice, tentativa de a vă petrece vacanţele aici rămâne ca o invitaţie deschisă la… 4 stele.

Marina Regia – amabilitatea a fugit de acasă
Despre acestă locaţie, tot din Năvodari, nu vă putem spune prea multe. La momentul vizitei noastre o domnişoară director – numele chiar că nu merită amintit – care s-a născut sigur într-o zi în care amabilitatea era fugită de acasă, n-a putut să ne arată nicio cameră şi nici măcar o facilitate a complexului. Pentru că, vezi doamne, complexul era full. În mod sigur ne-a luat drept fraieri. O durea în cot, şi nici acolo, de travel agenţii care ar fi dorit să includă Resortul în ofertele lor de vânzare. Asta pentru că la prima vedere când am ieşit de la recepţie în faţa clădirii se aflau doar vreo… 5 maşini. Ale angajaţilor. Asta da ospitalitate românească în complexul de lux Marina Regia Residence.

Costineşti – amintirile mă urmăresc
            Dacă este să fim la fel de sinceri cu cititorii noştri trebuie să spunem că Staţiunea Costineşti nu mai e la ea acasă. Vremurile când elevii şi studenţii se bucurau de viaţă la preţuri mici şi tinereşti au trecut. Probabil că o parte din ei se cazează prin pensiunile şi motelurile din afara staţiunii, care au înflorit ca urmare a cererii. Staţiunea ar trebui să se numească mai degrabă Vox Maris, pentru că mai mult de jumătate din perimetrul de vacanţă este acum ocupat de către Clubul Vox Maris. Este deranjat doar de silueta învechită ca să nu spunem buşită a hotelului Forum, cândva emblema staţiunii. Fără îndoială vilele cuprinse în acest Resort tip Club, se adresează familiilor, clienţilor corporate şi celor cu o situaţie materială peste medie. Aproape nimic nu mai aminteşte în această oază de verdeaţă de vechile vile, ale căror pereţi se scorojesc la soare. Camerele – garsoniere, apartamente cu 2 şi 3 camere – sunt decorate cu bun gust iar tot spaţiul amenajat creează o atmosferă confortabilă pentru cei veniţi în vacanţă. În total 303. Clubul Vox Maris, se desfăşoară pe o suprafaţă de 7 hectare, funcţionează la un standard de 4 stele, deţine numeroase facilităţi printre care 2 restaurante, cu specific românesc şi internaţional 3 baruri, un club disco cu 1500 de locuri care este folosit deseori pentru găzduirea unor evenimente, săli de conferinţe toate permiţând complexului să funcţioneze o perioadă  mai lungă din an.

MARIAN & DOINA CONSTANTINESCU
Documentare realizată în parteneriat cu ACCENT TRAVEL & EVENTS 

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 99, Travel and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*