Tren de lux spre ”Comorile Persiei”, TRANSPORTURI nr.134

Golden Eagle Luxury Train care derulează proiectul de călătorie ”Comorile Persiei”, a străbătut țara noastră, la începutul acestei luni.


Trenul, care a avut la bord 43 de turiști din SUA, din comunitatea Universității Stanford, a oprit în Gara Brașov de unde s-au făcut scurte vizite în oraș, la Sighișoara și Castelul Bran. Tot la Brașov s-au îmbarcat 26 de turiști din SUA, Canada, Spania, Peru, Italia, Anglia, Elveția, Germania etc. Excursia “Comorile Persiei”, cu o durată de 15 zile -, are ca punct de plecare Iran-Teheran și destinație finală Budapesta, traversând Turcia-Istanbul, Bulgaria și România, cu escală la Brașov și Sighișoara. Partenerul din România al firmei organizatoare este International Tourism & Trade din Sf. Gheorghe, care operează servicii turistice la sol la Brașov, Bran și Sighișoara. ”Colaborarea noastră a început în urmă cu mai bine de zece ani cu o firmă britanică care derula inițial proiectul de călătorii cu trenul  pe ruta Londra-Istanbul, sub genericul “Danubius Express”. Odată cu acest grup  touroperatorul român a depășit cifra de 1500 de turiști derulat pe acest segment de nișă. Noutatea absolută este că pe viitor, iubitorii călătoriilor de lux cu trenul – al căror preț poate ajunge și la 34.000 de euro -, se vor putea îmbarca și de la Brașov, pentru programul “Comorile Persiei” – ne-a precizat Herman Rosner, managerul companiei de turism.
O altă grupă de turiști străini, iubitori de călătorii cu trenuri de lux a traversat Transilvania, cu aceleași escale, în cadrul programului “ Odiseea Balcanilor”. Ei au avut ca ruta Veneția – Budapesta, via Croația, Bosnia Herzegovina, Iugoslavia și Bulgaria. International Tourism  asigură înscrieri și la alte călătorii cu trenuri de lux pe itinerarii precum Moscova-Vladivostok – “Transiberianul”, Moscova-Ulaanbataar – “ Golden Eagle Ulaan Bataar Express”, Italia-Istanbul – “Balkan Explorer”, Kazakhstan-Moscova – “A taste of the silk road”.

M. CONSTANTINESCU

BLUE AIR – Ce e nou în Mai ?
ev Blue Air - fleet -New livery

Din 25 mai compania Blue Air și-a mutat zborurile directe din București și Bacău pe Caselle, principalul aeroport din Torino aflat la numai 16 kilometri distanță de oraș. Referindu-se la această schimbare Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air a subliniat că: „Operarea zborurilor pe aeroporturi principale face parte din conceptul de smart flying al Blue Air, fapt ce diferențiază compania de cele de tip low-cost. Este important de știut de către pasagerii care deja și-au cumpărat bilete de călătorie pentru Torino-Cuneo că orarul de zbor nu se va modifica, ci doar vor ajunge mult mai repede în orașul de destinație. Torino – Caselle reprezintă pentru Blue Air prima bază operațională externă din Italia de pe care operăm zboruri către Catania, Bari, Ibitza, precum și ruta Catania – Bari (via Torino-Caselle)”.
De asemenea managementul companiei a mai anunțat introducerea, de la începutul lunii, meniuri calde gratuite pentru zborurile spre Barcelona și Madrid. Pasagerii pot putea alege între două meniuri pe bază de pui sau vită. Introducerea noului serviciu subliniază că, în afara prețurilor accesibile, oferta Blue Air se înscrie cu succes în categoria companiilor full-service.

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 134, Transporturi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*