SFANTU GHEORGHE: Intrebati de Regele Ciolanului!, GASTRONOMIE nr. 123

= 358

SFANTU GHEORGHE: Intrebati de Regele Ciolanului!

In aceasta luna, dominata de meniuri vegetale, a revenit in circuitul gastronomic restaurantul hotelului La Castel din Sfântu Gheorghe (judetul Covasna). Dupa 17 ani de functionare localul a fost modernizat din toate punctele de vedere.

Un accent special a fost pus pe sublinierea stilului rustic traditional secuiesc, dar si pe dotarile de bucatarie care se situeaza la standarde europene. Localul ocupa si azi locul 1 in topul restaurantelor cu specific din judet, fiind renumit si cautat pentru specialitatea casei – „Cel mai gustos Ciolan din tara”. El este preparat de o echipa condusa de Kovacs Mihaly, proprietarul restaurantului, cunoscut sub numele de Regele Ciolanului.

O mare parte din experienta a fost acumulata in Germania si Ungaria, la Budapesta lucrând mai mult timp la renumitul restaurant Kiraly Etterem (Restaurantul Rege). Creatiile sale culinare au fost premiate la concursuri si festivaluri de profil.

La redeschiderea restaurantului La Castel, vedeta incontestabila a fost, bineinteles, ciolanul pe varza. El a fost insotit cum se cuvine de alte preparate de carne printre care ficat de gisca, piept de rata, antricot de vita, puse in opera de bucatarul şef Kovacs Gabor Aron.

ION BADEA

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Gastronomie, Numarul 123 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*