SFANTU GHEORGHE: Intrebati de Regele Ciolanului!
In aceasta luna, dominata de meniuri vegetale, a revenit in circuitul gastronomic restaurantul hotelului La Castel din Sfântu Gheorghe (judetul Covasna). Dupa 17 ani de functionare localul a fost modernizat din toate punctele de vedere.
Un accent special a fost pus pe sublinierea stilului rustic traditional secuiesc, dar si pe dotarile de bucatarie care se situeaza la standarde europene. Localul ocupa si azi locul 1 in topul restaurantelor cu specific din judet, fiind renumit si cautat pentru specialitatea casei – „Cel mai gustos Ciolan din tara”. El este preparat de o echipa condusa de Kovacs Mihaly, proprietarul restaurantului, cunoscut sub numele de Regele Ciolanului.
O mare parte din experienta a fost acumulata in Germania si Ungaria, la Budapesta lucrând mai mult timp la renumitul restaurant Kiraly Etterem (Restaurantul Rege). Creatiile sale culinare au fost premiate la concursuri si festivaluri de profil.
La redeschiderea restaurantului La Castel, vedeta incontestabila a fost, bineinteles, ciolanul pe varza. El a fost insotit cum se cuvine de alte preparate de carne printre care ficat de gisca, piept de rata, antricot de vita, puse in opera de bucatarul şef Kovacs Gabor Aron.
ION BADEA