Blue Air are motor de căutare direct pe Facebook, TRANSPORTURI nr.115

= 49

Premiu IRU pentru STP Alba Iulia

Societatea de Transport Public (STP) S.A. Alba Iulia a castigat Premiul de excelenta oferit de IRU (Uniunea Internaþionala a Transportului Rutier) pentru cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa (IRU Bus Excellence Award 2013). Premiu acordat reflecta investiþiile importante într-o flota de vehicule confortabile si ecologice pentru persoanele cu dizabilitati si pentru programul sau punctual, sistemul integrat de ticketing, gradul de satisfacþie al clienþilor si politica de informare a calatorilor.

Juriul internațional a recunoscut meritele STP Alba Iulia pentru o politica a calitatii deosebita si complexa care îndeplineste obiectivele campaniei Smart Move si care, fara îndoiala, va inspira si va reprezenta un model pentru multe companii din regiune, a precizat Yves Mannaerts, vice-presedinte IRU. Premiul are ca obiectiv promovarea utilizarii autobuzelor si autocarelor în transportul public regulat urban si suburban, prin proiecte de înalta calitate si eficiente din punct de vedere financiar. STP Alba Iulia este, de asemenea, implicata în proiectul ENERQI care își propune îmbunataþirea transportului public prin chestionarea clienþilor asupra calitaþii serviciilor. Schema de asistenþa clienþi a companiei include un sistem de gestionare a flotei pe baza de GPS si un sistem de dispecerizare pentru îmbunataþirea rutelor si a orarelor, þinand cont de blocajele din trafic, accidente sau probleme cu infrastructura, precum si panouri dinamice care afiseaza timpul real de sosire în staþii si la bordul vehiculelor.

”Transportul public din Alba Iulia ofera fiecarui cetaþean posibilitatea de a avea o viaþa sociala activa, chiar daca nu are masina. Reþeaua noastra acopera întregul oras. Compania noastra este 100% privata. Cu toate acestea ne consideram un serviciu public pentru oras, implicat în creșterea calitații serviciilor oferite calatorilor” – a declarat Stelian Nicola, directorul general al STP Alba Iulia.„


Blue Air are motor de căutare direct pe Facebook
Openmind (www.openmind.ro) a lansat împreună cu Blue Air (www.blueairweb.com) prima soluție de căutare a biletelor de avion direct pe pagina de Facebook, ce reduce timpul necesar la 30 de secunde. Soluția folosește noua tehnologie a hashtag-urilor Facebook pentru a recunoaște de fiecare dată cand un utilizator postează #zbor plecare destinație (de exemplu: #zbor București – Barcelona) direct pe pagina f.com/BileteBlueAir. Aceasta este prima campanie din Romania bazată pe astfel de tehnologii creative. De asemenea, Openmind a dezvoltat și www.zboracum.ro pentru a ușura și mai mult mecanica de căutare a celor mai ieftine bilete de avion Blue Air, folosind tehnologia Facebook Hashtags în afara platformei, unde execuția creativă este limitată.


PRAGA: Businesului turistic online crește în Europa de Est

În aceasta luna Travelport, unul dintre cei mai importante sistemele de distribuție globale (GDS), a reunit la Conferința anuala Est Europeana desfașurata la Praga, peste 100 de parteneri, touroperatori, jurnaliști etc. Lideri ai acestui segment au prezentat ultimele tendințe aparute în tehnologiile de travel și efectele pozitive pe care le au acestea în creșterea afacerilor din business-ul electronic. Delegații au aratat ca tehnologiile de top create de Travelport ofera oportunitați nelimitate de a învața și de a repoziționa o parte din structura de afaceri pe noi modele de afaceri. Asta în contextul în care studiile CWTTravel Management Institute identifica în așa numita ”Generație Y”, consumatorii a circa 25% din piața globala a calatoriilor. Dar și o tendința cu o creștere foarte dinamica. ”Avem o mare oportunitate ca sa dezvoltam în viitor business-ul nostru. Prezentariile au reprezentat o provocare, în contextul în care cautam noi oportunitați pentru a crește valoarea serviciilor companiile pe care le conducem – arata Sorin Nicolescu, de la firma romaneasca Olimpic Internațional Tourism. ”Poziția noastra în industria de travel ne ofera oportunitați unice pentru a ne ajuta partenerii sa utilizeze soluții competitive cu care sa-și serveasca turiștii. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru creșterea pieții de travel din Estul Europei dar și pentru alte zone” – a precizat Marcin Pilarski, Managing Director al Travelport pentru Europa de Est.


LAS VEGAS: 8.000 de întalniri la nivel înalt

A 19-a ediție a World Route Development Forum a fast gazduita de Las Vegas. Este pentru prima data cand aceasta metropola se implica în consolidarea celui mai important eveniment mondial al aviației comerciale. El a reunit reprezentanți a circa 300 de companii aeriene, 750 de aeroporturi și în jur de 100 de destinații de travel oferite în zona prin rețeaua World Routes. Pe parcursul a patru zile s-au desfașurat peste 8.000 de întalniri de afaceri, programate anterior și trei conferințe cu o tematica de înalt nivel. Printre liderii care s-au adresat audienței s-au numarat Stephen Attenborough (Commercial Director, Virgin Galactic); Bob Jordan (Executive Vice President & Chief Commercial Officer, Southwest Airlines & President, AirTran Airways); Lee McCabe (Head of Travel, Facebook); Christopher L Thompson (President & CEO, Brand USA); Prof. Jack Kasarda (Director – Centre for Air Commerce, University of North Carolina), Jaime Daly (CEO, Latin American Airport Holding (LAAH) etc – ne-a informat Victoria Jones, PR Executiv al evenimentului.

World Routes a fost fondata în 1995 și este o organizație specializata în dezvoltarea și consultanța pentru crearea de noi destinații pentru aeroporturi și industria aviatica.

ALEX BARBU

About Traveller Magazin

REVISTA TRAVELLER MAGAZIN MARIAN CONSTANTINESCU – Redactor Şef Marian Constantinescu s-a născut pe 24 aprilie 1953, în Bucureşti. Absolvent al Liceului “Aurel Vlaicu” (1972). Licenţiat în ziaristică. A lucrat la Agerpres, Tineretul Liber, Curierul Naţional, Ziua, ocupând poziţii de la redactor, şef departament, redactor şef până la director de promovare. A publicat poezie, proză, comentarii literare, în revistele: România Literară, Luceafărul, Contemporanul, Convorbiri Literare, Cronica, Vatra, Săptămâna, Flacăra, Suplimentul literar artistic al Scânteii Tineretului etc.
This entry was posted in Numarul 115, Transporturi and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*